Epic 200  

EPIC 200 MAREDSOUS 7 MEI 2022


Officiële webpagina van de Epic 200 (65km- 100km - 200km). Dit event maakt deel uit van de Epic series


Met 200km MTB parcours, wordt het een echte uitdaging tegen jezelf! Noteer alvast de zaterdag 7 mei 2022 in je agenda, want je mag het voor geen geld van de wereld missen!


Je geniet van de mooiste bossen, velden en natuurgebieden. Het parcours is voor 80% offroad, de overige 20% zijn verharde verbindingsstukken komen goed van pas om even te recuperen of voor de elites om eens stevig door te trappen en het verschil te maken. Je hebt 15 uur om deze epische uitdaging, de EPIC200, te voltooien. Is de 200 km niet voor 2022, Geen probleem! We stellen u twee "kleinere" afstanden van 100 en 65km voor.


INSCHRIJVINGSTARIEVEN

Inschrijven kan enkel online en volgens onderstaande prijzentabel. Het loont dus om je snel in te schrijven! Zij die registeren voor 27 april krijgen een persoonlijk startnummer MET naam en voornaam erop toebedeeld.Early Bird

Basisprijs

Last Minute

65km

€40

€45

€55

100km

€58

€65

€75

200km

€75

€85

€95

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van €1,00 +2,5% ex BTW

Inbegrepen in de prijs : 

Stuurbordje
Uitgebreide bevoorrading onderweg + finish
 Spatbordje: klik hier voor meer info 
Multifunctioneel sjaaltje: Klik hier voor meer info
Finisher T-shirt
Pasta na de finish

GEEN INSCHRIJVEN TER PLAATSE 

Het is NIET mogelijk om je ter plaatse de dag zelf in te schrijven.

BECOME AN EPIC HERO

Ben je opzoek naar DE FIETSUITDAGING van 2022? Dan ben jij de ideale kandidaat! Combineer en finish dit jaar de drie langste afstanden van de epic series en wordt een EPIC Hero. Deze namen staan vereeuwigd in onze Hall of Fame!
Lees hieronder een uitgebreider artikel over DE FIETSUITDAGING van 2022 - EPIC Heroes en schrijf je nu in!


 

ORGANISATIE

Dit event wordt georganiseerd door Sport Events, een bedrijf uit La Roche en Ardenne dat jaarlijks meer dan 40 verschillende evenementen organiseert. De rode draad doorheen al onze events is het offroad gebeuren, de natuur en het bos. We zijn Actief in Cycling, Triathlon, Trailrunning, Adventure Raids en Walking. Vele van onze events zijn al aan de 10de editie toe.


vanaf €45,00
Het bedrag gaat integraal naar de Collège-Saint Benoit
Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd.
Koop hier het Etixx startpakket aan meer dan 50% korting en gratis levering! Cycling Starter Pack: Isotonic Lemon 1kg + Nutritional Energy Gel Cola 12x35g + Natural Oat Sport Bar 12x55g + 1 bidon 500ml
Bepaal hier wat er met jouw inschrijving gaat gebeuren : Alleen indien het event niet doorgaat wegens Corona. Niet geldig als je zelf positief test op corona , daarvoor dien je een ACTI+ te nemen.
Om een EPIC HEROES te worden, moet je volgende evenementen finishen in één jaar: EPIC200 MTB (7/05/2022), EPIC250 Gravel (28/05/2022) en EPIC300 Cyclo (25/06/2022).
Organisator: Sportevents
Inschrijvingen mogelijk tem 27-04-2022.

Parcours

Je mag je verwachten aan mooie paden in een zeer groene omgeving. De parcoursen zijn glooiend met enkele langere klimmen erin en dus voorzien van de nodige hoogtemeters. De exacte locaties van de bevoorradingen, hoogteprofielen en het parcours zelf kan je - van zodra ze beschikbaar zijn - hieronder terugvinden. 

Opgelet: vindt plaats op de openbare weg. De wegcode dient ten allen tijde gerespecteerd te worden.


 • EPIC200 2022 - 200KM -

  Parcours binnenkort beschikbaar
 • EPIC200 2022 - 100KM -

  Parcours binnenkort beschikbaar
 • EPIC200 2022 - 65KM -

  Parcours binnenkort beschikbaar


Praktische informatie


 • Adres - Bereikbaarheid - Parking

  Adres: Start, finish en inschrijvingen zijn gesitueerd bij Collège Saint-Benoit de Maredsous, Rue de Maredsous 12, 5537 Denée. Er is een ruime parking voorzien vlak bij de start/finish (volg de gele parking pijlen).

  De locatie is niet goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 • Dagindeling - Uurschema

  *Dit schema is niet definitief en kan worden gewijzigd tussen nu en de race.


  05.00 – 05.55: opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startbewijs
  06.00
  : start EPIC200 - 200KM (Hoofdlamp verplicht)


  07.00 – 07.55: opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startbewijs
  08.00 : start EPIC200 - 100KM


  12.00 – 12.55: opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startbewijs
  13.00 : start EPIC200 - 65KM


  21.00: Einde event


 • Afhalen stuurbordje

  Als startbewijs krijg je een stuurbordje. De stuurbordjes worden vooraf niet opgestuurd en kunnen enkel afgehaald worden op het wedstrijdsecretariaat op de dag van de wedstrijd. Je komt je daar dus eerst aanmelden. Enkele dagen voor het event ontvang je een mail met alle nodige info.

  Je krijgt je stuurbordje bij vermelding van je startnummer en hoeft verder niets mee te brengen. Je startnummer krijg je enkele dagen voor het event gemaild en je kan deze ook bekijken op de deelnemerslijst die gelijktijdig met de mailing online komt.

  De eventuele extra’s die je bestelde (zoals een T-shirt) krijg je samen met je stuurbordje mee.

  Het is mogelijk om startbewijzen van familie en/of vrienden af te halen. Eventuele last minute veranderingen van afstand dien je te melden aan het secretariaat. Zie ‘Dagindeling – Uurschema' voor de openingsuren van het wedstrijdsecretariaat.

 • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

  Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

  Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

  Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

  Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

 • Douches - Kleedkamers

  Kleedkamers zijn op dit event aanwezig.

  Na de wedstrijd kan u douchen en omkleden in de kleedkamers van het Collège Saint-Benoit de Maredsous. 


 • Ongevallenverzekering

  Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd. Je kan er wel voor kiezen om bij je inschrijving een verzekering via de organisator af te sluiten. Dit is een extra betalende optie.

 • Donatie Collège Saint-Benoit de Maredsous

  Het bedrag van de donatie gaat integraal naar de Collège-Saint Benoit
 • Fotoservice

  Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN facebook account hebben.


 • Organisatie

  De organisatie is in handen van Sportevents, bvba.

  Dit event maakt deel uit van de EPIC series.Wedstrijd informatie


 • Startprocedure

  Er is een gezamenlijke start per afstand
 • Tijdslimieten

  De tijdslimiet is 21 uur.  
 • Tijdsregistratie / Live coverage

  Op je stuurbordje kleven er 1 of 2 timing chip(s). Zorg ervoor dat je je stuurbordje steeds op de juiste manier vastmaakt en dat je de chips niet plooit. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

  Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er passeert, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

  Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van Raceresult door te klikken op de “live coverage” balk die zichtbaar bovenaan deze website komt tijdens het event. Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete deelnemers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

  Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt! 

 • Bevoorradingen / Persoonlijke dropbag

  BEVOORRADINGEN

  Op het parcours zijn er verschillende bevoorradingen met drank en snacks. De exacte locaties zullen later aangeduid worden op de parcourskaart (zie tab ‘parcours). De bevoorradingen hebben standaard water, zoute snacks, cake, snoep, … Opgelet! Aan de verzorgingsposten zijn geen plastic bekers, je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen.


  PERSOONLIJKE BEVOORRADINGSZAK

  Deelnemers aan de  EPIC 200 hebben de mogelijkheid om voor de start een zak met persoonlijke spullen (eigen voeding, nieuw paar sokken, andere kleding ,... ) af te geven aan het secretariaat.

Media


 • EPIC 200 - 2021

  Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben) .


  • EPIC 200 - 2019

   Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben) .


   Resultaten


   • 2022

    Klik hier voor de resultaten van 2022. (Vanaf 07/05/2022)

   • 2021

    Klik hier voor de resultaten van 2021.

   • 2019

    Klik hier voor de resultaten van 2019.

   EPIC200 F.A.Q. 's


   • Is de route volledig afgepijld en zijn er seingevers voorzien?

    Het parcours is volledig uitgepijld met duidelijk zichtbare pijlen. De splitsingen worden aangeduid met grote borden zodat je deze niet kan missen. Seingevers worden standaard niet voorzien.

    In alle geval betreft het steeds een (recreatieve) fietstocht en géén wedstrijd. De wegcode moet dan ook ten allen tijde gerespecteerd worden. Op de echt gevaarlijke punten worden extra signalisatieborden voorzien.

   • Kan ik op hulp rekenen bij pech onderweg?

    Ja, je krijgt bij vertrek een noodnummer mee. In geval van (onherstelbare) mechanische pech kan je dit nummer bellen en zullen we de beste oplossing zoeken. Let wel op: door de uitgestrektheid van het parcours is het mogelijk dat je eventjes zal moet wachten.

    In geval van een ongeval of zware verwonding bel je steeds eerst 112, deze zullen het snelst ter plaatse zijn. Aan de bevoorradingen en aankomst is een basis EHBO-kit aanwezig.

   • Mag ik deelnemen met een e-bike?

    NEE. Voor de Epic200 is het gebruik van een e-bike niet toegestaan o.w.v. de tijdsopname. 

   • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

    Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

    Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

    Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

    Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

   • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

    Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


   • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


    We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

    Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

    Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


    • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

    • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

    • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

   • Kan ik de gpx van de parcoursen al krijgen?

    De GPX-files van de verschillende parcoursen worden ter beschikking gesteld in de week voor het evenement. Dit via de site en via de briefing die per mail naar alle deelnemers wordt gestuurd.

   • Waarom dien ik een stuurbordje te bevestigen? Hoe doe ik dit juist?

    Het stuurbordje geldt als inschrijvingsbewijs. Voor de Epic200 wordt dit eveneens gebruikt voor de tijdsopname. Met stuurbordje heb je onderweg recht op een uitgebreide bevoorrading en kan je makkelijk je fiets achterlaten in de bewaakte fietsenstalling.

    Je bevestigt het bordje aan je stuur met behulp van de spanbandjes die je ontvangt bij afhaling van het stuurbordje. Je dient na de tocht het stuurbordje niet terug in te leveren, hou dit gerust als souvenir.

   • Is er een tijdsregistratie?

    Ja

   • Kan ik korting krijgen op vertoon van mijn lidkaart van een wielerfederatie (VWB, WBV, ...)?

    Neen, wij zijn niet aangesloten bij een federatie en kunnen de leden dan ook geen korting geven.

   • Is er een bike wash voorzien?

    We hopen natuurlijk op stralend fietsweer maar bij echt slecht weer zullen we een mogelijkheid voorzien om je fiets af te spuiten.

   • Krijg ik een certificaat na afloop van de tocht?

    Ja. Via de link naar de resultaten kan je een persoonlijk certificaat/diploma downloaden met daarop jouw behaalde tijd.

   • Is een (PETZL) hoofdlamp verplicht?

    Voor de start van de EPIC200 is het verplicht om een (petzl)hoofdlamp en/of verlichting te hebben. 

    Ook voor de 100km binnen de tijdslimieten is een (Petzl) hoofdlamp verplicht.

   Laatste Nieuws / Artikels

   Filter :