Epic 250 

EPIC 250 GRAVEL - 28 mei 2022 - LEUVEN

Officiële webpagina van de Epic 250 (70km - 140km- 250km). Dit event maakt deel uit van de Epic series.


Op zaterdag 28 mei 2022 gaat de eerste editie door van de Epic 250. Dit is een gloednieuw gravel evenement met start en finish in Leuven. Op de gravelbike of mountainbike als je (nog) geen gravelbike hebt ontdek je de mooiste offroad wegen en paden van het Zoniënwoud, Meerdaalwoud en van het Hageland. De occasionele stoffige kasseistrook en  vette singletrack maken het nog net iets zwaarder ( en/of leuker ). Naast de hoofdafstand van 250km kan je ook kiezen voor 2 kortere afstanden (70 km of 140 km).


INSCHRIJVINGSTARIEVEN

Inschrijven kan enkel online en volgens onderstaande prijzentabel. Het loont dus om je snel in te schrijven! Zij die registeren na 17 mei vallen onder last minute.Early Bird

Basisprijs

Last Minute

70km

€40

€45

€55

140km

€58

€65

€75

250km

€75

€85

€95

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van €1,00 +2,5% ex BTW

Inbegrepen in de prijs : 

Uitgebreide bevoorrading onderweg + finish
 Spatbordje: klik hier voor meer info 
Multifunctioneel sjaaltje: Klik hier voor meer info
Finisher T-shirt
Pasta na de finish

GEEN INSCHRIJVEN TER PLAATSE 

Het is NIET mogelijk om je ter plaatse de dag zelf in te schrijven.

BECOME AN EPIC HERO

Ben je opzoek naar DE FIETSUITDAGING van 2022? Dan ben jij de ideale kandidaat! Combineer en finish dit jaar de drie langste afstanden van de epic series en wordt een EPIC Hero. Deze namen staan vereeuwigd in onze Hall of Fame!
Lees hieronder een uitgebreider artikel over DE FIETSUITDAGING van 2022 - EPIC Heroes en schrijf je nu in!

 

ORGANISATIE

Dit event wordt georganiseerd door Sport Events, een bedrijf uit La Roche en Ardenne dat jaarlijks meer dan 40 verschillende evenementen organiseert. De rode draad doorheen al onze events is het offroad gebeuren, de natuur en het bos. We zijn Actief in Cycling, Triathlon, Trailrunning, Adventure Raids en Walking. Vele van onze events zijn al aan de 10de editie toe.


vanaf €45,00
Organisator: Sportevents
Inschrijvingen mogelijk tem 18-05-2022.

Parcours

Je mag je verwachten aan mooie gravelwegen in het Zoniënwoud, Meerdaalwoud en stoffige landelijke wegen. De parcoursen zijn glooiend en dus voorzien van de nodige hoogtemeters. De exacte locaties van de bevoorradingen, hoogteprofielen en het parcours zelf kan je - van zodra ze beschikbaar zijn - hieronder terugvinden. 

Opgelet: vindt plaats op de openbare weg. De wegcode dient ten allen tijde gerespecteerd te worden.


 • EPIC250 2022 - 250KM -

  Epic 250 - 250km

  • 2450 Hoogtemeters
  • 3 bevoorradingen
  • 1 Etixx bevoorrading
  • 1 Etixx eindbevoorrading
  • GPX beschikbaar voor download vanaf 23.05.2022
 • EPIC250 2022 - 140KM -

  Epic 250 - 140km

  • 1300 Hoogtemeters
  • 2 bevoorradingen
  • 1 Etixx bevoorrading
  • 1 Etixx eindbevoorrading
  • GPX beschikbaar voor download vanaf 23.05.2022
 • EPIC250 2022 - 70KM -

  Epic 250 - 70km

  • 600 Hoogtemeters
  • 1 Etixx bevoorrading
  • 1 Etixx eindbevoorrading
  • GPX beschikbaar voor download vanaf 23.05.2022


Praktische informatie


 • Adres - Bereikbaarheid - Parking

  Adres: Start, finish en inschrijvingen zijn gesitueerd bij Hogeschool UCLL - Campus Hertogstraat, Hertogstraat 178, 3001 Leuven. Er is een ruime parking voorzien vlak bij de start/finish (volg de gele parking pijlen).

  De locatie is  goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 • Dagindeling - Uurschema

  *Dit schema is niet definitief en kan worden gewijzigd tussen nu en de race.


  05.30 – 05.55: opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startbewijs
  06.00
  : start EPIC250 - 250KM 


  08.00 – 08.55: opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startbewijs
  09.00 : start EPIC250 - 140KM


  09.00 – 09.55: opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startbewijs
  10.00 : start EPIC250 - 70KM


  21.00: Einde event


 • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

  Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

  Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

  Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

  Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

 • Douches - Kleedkamers

   We voorzien douches vlak aan de start/finish.

  Kleedkamers zijn op dit event aanwezig.

  Je kan je sporttas afgeven aan de stand ‘bewaring sporttassen’.
  Let er op dat je een goed sluitende tas meebrengt want losse stukken of openstaande tassen worden niet aanvaard.
  Je tas krijgt een nummer, dat ook genoteerd wordt op je borstnummer. Zonder borstnummer krijg je je tas niet terug!

 • Ongevallenverzekering

  Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd. Je kan er wel voor kiezen om bij je inschrijving een verzekering via de organisator af te sluiten. Dit is een extra betalende optie.

 • Goede doel Think Pink

  De organisatie steunt het goede doel THINK PINK, de nationale borstkanker campagne. Bij uw inschrijving kunt u een donatie doen hiervoor.  Als nationale borstkankercampagne vraagt Think Pink meer aandacht voor borstkanker en financiert de organisatie wetenschappelijk onderzoek rond de meest voorkomende kanker bij vrouwen. 1 vrouw op 8 krijgt borstkanker. Elk jaar horen meer dan 10.500 mensen dat ze borstkanker hebben. Vrouwen én mannen, want 1 lotgenoot op 100 is een man. Elke dag sterven 7 lotgenoten aan de ziekte.


  BEWEGEN GEEFT LEVEN

  Wat veroorzaakt borstkanker? Daarnaar voeren wetenschappers voortdurend onderzoek uit. Onderzoek bewees al dat gezonde voeding en voldoende bewegen het risico op borstkanker kunnen terugdringen. Daarom hecht Think Pink zo veel belang aan bewegen: het is een belangrijke preventiemaatregel, maar speelt ook een cruciale rol tijdens het herstel.


  THINK PINK GEEFT BORSTKANKER GEEN KANS

  Als nationale borstkankercampagne heeft Think Pink vier duidelijke doelstellingen:

  • Informeren over borstkanker
  • Sensibiliseren over het belang van screening
  • Innovatief en heel concreet wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker financieren
  • Zorg- en nazorgprojecten ondersteunen

  Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

  Meer info vind je op think-pink.be  

 • Fotoservice

  Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN facebook account hebben.


 • Organisatie

  De organisatie is in handen van Sportevents, bvba.

  Dit event maakt deel uit van de EPIC series.Wedstrijd informatie


 • Startprocedure

  Er is een gezamenlijke start per afstand.
 • Tijdslimieten

  De tijdslimiet is 21 uur.

 • Tijdsregistratie / Live tracking

  Met onze GPS trackers kan je exacte positie live gevolgd worden tijdens de race. Dit is niet alleen spannend voor de supporters, maar is ook belangrijk voor je veiligheid. We weten ten alle tijden waar je bent en in geval van nood, kan je de SOS knop gebruiken om een reddingsactie te initiëren. De GPS trackers wegen 65gram en registreren je positie elke 15 seconden tot 10 minuten (afhankelijk van het event). Op de dag van de wedstrijd verschijnt een link op onze website waar je de tracking kan volgen.

  Hoe werkt het?

  • Meestal zal de organisatie de trackers reeds aangezet hebben. Moest je toch om een of andere reden je tracker moeten aanzetten, druk dan 2-3 seconden op de knop bovenop de tracker (niet op de grote SOS knop op de voorzijde) als de lichtje beginnen te knipperen mag je de knop loslaten. De tracker staat aan als een groen lichtje traag knippert.
  • Steek je tracker in een plastic zakje (voorzien door de organisatie) en plak hem met plakband (voorzien door de organisatie) aan de buitenkant van je trailrugzak, best op je schouder. Steek de tracker niet in je rugzak of onder je kleding.
  • Vergeet na het event je tracker niet in te leveren aan de finish.
  • Gebruik de SOS knop (knop op voorkant van de tracker) enkel in geval van nood. Probeer steeds om eerst telefonisch contact met ons op te nemen via het noodnummer op je borstnummer vóór je de SOS knop gebruikt. Gebruik SOS knop = evacuatie = einde wedstrijd. 

  Powered by Legends Tracking.


Media


 • EPIC 250 - 2022

  Foto's komen de week na de EPIC250 online. 

Resultaten


 • epic250 - 2022

  Klik hier voor de resultaten van 2022. (na 28/05/2022)

EPIC200 F.A.Q. 's


 • Is de route volledig afgepijld en zijn er seingevers voorzien?

  Het parcours wordt NIET uitgepijld en is te rijden op gpx.


  In alle geval betreft het steeds een (recreatieve) fietstocht en géén wedstrijd. De wegcode moet dan ook ten allen tijde gerespecteerd worden. Op de echt gevaarlijke punten worden extra signalisatieborden voorzien.

 • Kan ik op hulp rekenen bij pech onderweg?

  Ja, je krijgt bij vertrek een noodnummer mee. In geval van (onherstelbare) mechanische pech kan je dit nummer bellen en zullen we de beste oplossing zoeken. Let wel op: door de uitgestrektheid van het parcours is het mogelijk dat je eventjes zal moet wachten.

  In geval van een ongeval of zware verwonding bel je steeds eerst 112, deze zullen het snelst ter plaatse zijn. Aan de bevoorradingen en aankomst is een basis EHBO-kit aanwezig.

 • Mag ik deelnemen met een e-bike?

  NEE. Voor de Epic250 is het gebruik van een e-bike niet toegestaan. 

 • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

  Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

  Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

  Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

  Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

 • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

  Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


 • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


  We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

  Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

  Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


  • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

  • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

  • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

 • Kan ik de gpx van de parcoursen al krijgen?

  De GPX-files van de verschillende parcoursen worden ter beschikking gesteld in de week voor het evenement. Dit via de site en via de briefing die per mail naar alle deelnemers wordt gestuurd.

 • Is er een tijdsregistratie?

  Ja

 • Kan ik korting krijgen op vertoon van mijn lidkaart van een wielerfederatie (VWB, WBV, ...)?

  Neen, wij zijn niet aangesloten bij een federatie en kunnen de leden dan ook geen korting geven.

 • Is er een bike wash voorzien?

  We hopen natuurlijk op stralend fietsweer maar bij echt slecht weer zullen we een mogelijkheid voorzien om je fiets af te spuiten.

 • Krijg ik een certificaat na afloop van de tocht?

  Ja. Via de link naar de resultaten kan je een persoonlijk certificaat/diploma downloaden met daarop jouw behaalde tijd.

Laatste Nieuws / Artikels

Filter :