Epic 300 

EPIC 300 - 25 juni 2022 - Kanne (Maastricht)


Officiële webpagina van de EPIC300 te Kanne. Dit event maakt deel uit van de Epic Series


Op 25 juni 2022 starten de echte wielerfanaten in Kanne voor de vierde editie van de EPIC300, een magnifieke fietstocht van maar liefst 300km door de Limburgse heuvels vlakbij Maastricht. De waaiers worden ingedeeld volgens snelheid en Je kan kiezen tussen 28km/u, 31km/u en 34km/u gemiddeld voor de eerste twee vlakke lussen. Vanaf dan is het voor iedereen zijn eigen tempo op de twee heuvelende lussen... . De EPIC300 is de laatste challenge in het rijtje van de EPIC HEROES SERIES. Na deze challenge weten we wie een gooi zal doen naar de overwinning van de Epic Heroes.


INSCHRIJVINGSTARIEVEN

Inschrijven kan enkel online en volgens onderstaande prijzentabel. Het loont dus om je snel in te schrijven! Zij die registeren na 14 juni vallen onder last minute.Early Bird

Basisprijs

Last Minute

EPIC300

€55

€65

€75

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van €1,00 +2,5% ex BTW

Inbegrepen in de prijs : 

Uitgebreide bevoorrading onderweg + finish
 Spatbordje: klik hier voor meer info 
Multifunctioneel sjaaltje: Klik hier voor meer info
Finisher T-shirt
Pasta na de finish

GEEN INSCHRIJVEN TER PLAATSE 

Het is NIET mogelijk om je ter plaatse de dag zelf in te schrijven.

BECOME AN EPIC HERO

Ben je opzoek naar DE FIETSUITDAGING van 2022? Dan ben jij de ideale kandidaat! Combineer en finish dit jaar de drie langste afstanden van de epic series en wordt een EPIC Hero. Deze namen staan vereeuwigd in onze Hall of Fame!
Lees hieronder een uitgebreider artikel over DE FIETSUITDAGING van 2022 - EPIC Heroes en schrijf je nu in!

 

ORGANISATIE

Dit event wordt georganiseerd door Sport Events, een bedrijf uit La Roche en Ardenne dat jaarlijks meer dan 40 verschillende evenementen organiseert. De rode draad doorheen al onze events is het offroad gebeuren, de natuur en het bos. We zijn Actief in Cycling, Triathlon, Trailrunning, Adventure Raids en Walking. Vele van onze events zijn al aan de 10de editie toe.


vanaf €65,00
Organisator: Sportevents
Inschrijvingen mogelijk tem 15-06-2022.

Parcour


OPGELET: Dit event heeft plaats op de openbare weg en is geen wedstrijd. De verkeersregels moeten ten allen tijde gevolgd worden.

 • 300km

  De start en aankomst van Epic300 zal plaatsvinden in het Limburgse Kanne. Van daar uit zullen vier verschillende lussen gereden worden. We starten de 300km met een vrij vlakke lus richting het Nationaal Park Hoge Kempen net boven Maastricht. Daarna volgt een glooiende lus richting Haspengouw en de fruitboomgaarden. Vanaf de derde lus nemen de hoogte meters toe en zullen we de heuvels van de Amstel Gold Race bedwingen. Uiteindelijk zullen we afsluiten met een lus richting de heuvelachtige voerstreek.

 Event Informatie

 • Adres - Bereikbaarheid - Parking

  Secretariaat,  start & finish zijn allen gelegen ter hoogte van de brug van Kanne.

  ADRES : Jekerstraat 4, 3770 Riemst

  Parkeren dient zo veel mogelijk te gebeuren aan de overzijde van het kanaal en in het centrum van Kanne. Ook ter hoogte van de jachthaven van Kanne is parkeren mogelijk.

 • Dagindeling - Uurschema

  Zaterdag 25 juni 2022

  6.00: Opening wedstrijd secretariaat

  EPIC 300: 
  7.00: Start Waaier 1* (+34km/u en 31km/u gemiddeld)
  7.15: Start Waaier 2* (28km/u gemiddeld)

  *We willen de beleving en het groepsgevoel laten primeren. Hieronder kan je een overzicht vinden van de waaiers voor Epic300. 

  • Waaier 1: De fietsers van de 300km die kozen voor 34km/h en 31km/h gemiddeld. De opsplitsing zal onderweg gebeuren.
  • Waaier 2:  De fietsers van de 300km die kozen voor 28km/h gemiddeld.


 • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

  Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

  Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

  Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

  Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

 • Ongevallenverzekering

  Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd. Je kan er wel voor kiezen om bij je inschrijving een verzekering via de organisator af te sluiten. Dit is een extra betalende optie.

 • Goede doel Think Pink

  De organisatie steunt het goede doel THINK PINK, de nationale borstkanker campagne. Bij uw inschrijving kunt u een donatie doen hiervoor.  Als nationale borstkankercampagne vraagt Think Pink meer aandacht voor borstkanker en financiert de organisatie wetenschappelijk onderzoek rond de meest voorkomende kanker bij vrouwen. 1 vrouw op 8 krijgt borstkanker. Elk jaar horen meer dan 10.500 mensen dat ze borstkanker hebben. Vrouwen én mannen, want 1 lotgenoot op 100 is een man. Elke dag sterven 7 lotgenoten aan de ziekte.


  BEWEGEN GEEFT LEVEN

  Wat veroorzaakt borstkanker? Daarnaar voeren wetenschappers voortdurend onderzoek uit. Onderzoek bewees al dat gezonde voeding en voldoende bewegen het risico op borstkanker kunnen terugdringen. Daarom hecht Think Pink zo veel belang aan bewegen: het is een belangrijke preventiemaatregel, maar speelt ook een cruciale rol tijdens het herstel.


  THINK PINK GEEFT BORSTKANKER GEEN KANS

  Als nationale borstkankercampagne heeft Think Pink vier duidelijke doelstellingen:

  • Informeren over borstkanker
  • Sensibiliseren over het belang van screening
  • Innovatief en heel concreet wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker financieren
  • Zorg- en nazorgprojecten ondersteunen

  Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

  Meer info vind je op think-pink.be  

 • Fotoservice

  Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN facebook account hebben.

 • Organisatie

  De organisatie is in handen van Sportevents, bvba.

  Dit event maakt deel uit van de Epic series.

 Wedstrijd Informatie

 • Tijdsregistratie / Live coverage

  Bij aanmelding op het wedstrijdsecretariaat ontvang je een timingchip + colsonbandjes . Deze dien je stevig te bevestigen aan je voorvork voor de start van de wedstrijd. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert. Controlepunten liggen verspreid over het parcours. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden. 

  Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van Raceresult door te klikken op de “live coverage” balk die zichtbaar bovenaan deze website komt tijdens het event. Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen. 

   Vergeet zeker niet je chip terug in te leveren na de wedstrijd! Je zal deze zelf kunnen verwijderen via een tang.
 • Bevoorradingen

  Na iedere lus is er een bevoorrading voorzien. Op 300km heb je 3 bevoorradingen en 1 eindbevoorrading.


Media


 • EPIC300 - 2021

  Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben) .

  • EPIC300 - 2019

   Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben) .

   • EPIC300 - 2018

    Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben)

     FB album 

    Resultaten


    Epic300 F.A.Q. 's


    • Is de route volledig afgepijld en zijn er seingevers voorzien?

     EPIC300: 

     De route wordt niet uitgepijld en is te rijden op gpx.


    • Kan ik op hulp rekenen bij pech onderweg?

     Ja, je krijgt bij vertrek een noodnummer mee. In geval van (onherstelbare) mechanische pech kan je dit nummer bellen en zullen we de beste oplossing zoeken. Let wel op: door de uitgestrektheid van het parcours is het mogelijk dat je eventjes zal moet wachten.

     In geval van een ongeval of zware verwonding bel je steeds eerst 112, deze zullen het snelst ter plaatse zijn. Aan de bevoorradingen en aankomst is een basis EHBO-kit aanwezig.

    • Mag ik deelnemen met een e-bike?

     NEE. Voor de Epic300 is het gebruik van een e-bike niet toegestaan o.w.v. de tijdsopname. 

    • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

     Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

     Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

     Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

     Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

    • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

     Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


    • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


     We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

     Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

     Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


     • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

     • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

     • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

    • Kan ik de gpx van de parcoursen al krijgen?

     De GPX-files van de verschillende parcoursen worden ter beschikking gesteld in de week voor het evenement. Dit via de site en via de briefing die per mail naar alle deelnemers wordt gestuurd.

    • Zijn er toiletten voorzien aan de bevoorradingen?

     Ja, onderweg aan de bevoorradingen kan je gebruik maken van toiletten.

    • Is er een tijdsregistratie?

     Ja, er is tijdsregistratie over het volledige traject.

    • Kan ik korting krijgen op vertoon van mijn lidkaart van een wielerfederatie (VWB, WBV, ...)?

     Neen, wij zijn niet aangesloten bij een federatie en kunnen de leden dan ook geen korting geven.

    • Krijg ik een certificaat na afloop van de tocht?

     Ja. Via de link naar de resultaten kan je een persoonlijk certificaat/diploma downloaden met daarop jouw behaalde tijd.

    Laatste Nieuws / Artikels

    Filter :