Epic Heroes 


Officiële webpagina van de EPIC Heroes  (200km MTB -  250km Gravelbike - 300km Cyclo). 


De EPIC-serie bestaat uit 3 mega- cycling events: EPIC200, EPIC250 en EPIC300, voltooi ze alle drie in één kalenderjaar om deel uit te maken van de EPIC HEROES. Tijdens de editie van 2021 waagden 16 atleten de uitdaging om Epic Heroes te worden. Daarvan haalden 10 athleten de eindstreep en maken nu voor altijd deel uit van onze Hall of Fame.  


Lees hieronder het artikel van De Fietsuitdaging van 2022 - EPIC HEROES 

INSCHRIJVINGSTARIEVEN

Inschrijven kan enkel online en volgens onderstaande prijzentabel. Het loont dus om je snel in te schrijven! Zij die registeren voor 27 april krijgen een persoonlijk startnummer MET naam en voornaam erop toebedeeld.Early Bird

Basisprijs

Last Minute

EPIC heroes

€195

€225

€235

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van €1,00 +2,5% ex BTW

GEEN INSCHRIJVEN TER PLAATSE 

Het is NIET mogelijk om je ter plaatse de dag zelf in te schrijven.
 

ORGANISATIE

Dit event wordt georganiseerd door Sport Events, een bedrijf uit La Roche en Ardenne dat jaarlijks meer dan 40 verschillende evenementen organiseert. De rode draad doorheen al onze events is het offroad gebeuren, de natuur en het bos. We zijn Actief in Cycling, Triathlon, Trailrunning, Adventure Raids en Walking. Vele van onze events zijn al aan de 10de editie toe.

vanaf €195,00 €225,00

1 EARLY BIRD TICKETS BESCHIKBAAR

Welke waaier kiest u voor EPIC 300?
Het bedrag gaat integraal naar de nationale Borstkanker preventiecampagne
Je bent verzekerd op ALLE drie de verschillende events
Koop hier het Etixx startpakket aan meer dan 50% korting en gratis levering! Cycling Starter Pack: Isotonic Lemon 1kg + Nutritional Energy Gel Cola 12x35g + Natural Oat Sport Bar 12x55g + 1 bidon 500ml
Organisator: Sportevents
Inschrijvingen mogelijk tem 27-04-2022.

Parcours


Om de parcours te raadplegen van de EPIC200 , EPIC250 en EPIC300 gaat u naar de site van het evenement dat u zoekt, en klikt u op het tablat "parcours".


Praktische informatie


 • EPIC200

  Met 200km MTB parcours in Maredsous, wordt het een echte uitdaging tegen jezelf! Noteer alvast de zaterdag 7 mei 2022 in je agenda, Want je mag het voor geen geld van de wereld missen! Je geniet van de mooiste bossen, velden en natuurgebieden. Het parcours is voor 80% offroad, de overige 20% zijn verharde verbindingsstukken komen goed van pas om even te recuperen of voor de elites om eens stevig door te trappen en het verschil te maken. Je hebt 15 uur om deze epische uitdaging, de EPIC200, te voltooien. Is de 200 km niet voor 2022, Geen probleem! We stellen u twee "kleinere" afstanden van 100 en 65 km voor. 

  Raadpleeg de site van EPIC200 voor alle info:
   Site EPIC200  
  • EPIC250

   Op zaterdag 28 mei 2022 gaat de eerste editie door van de Epic 250. Dit is een gloednieuw gravel evenement met start en finish in Leuven. Op de gravelbike of mountainbike als je (nog) geen gravelbike hebt ontdek je de mooiste offroad wegen en paden van het Zoniënwoud, Meerdaalwoud en van het Hageland. De occasionale stoffige kasseistrook en  vette singletrack maken het nog net iets zwaarder ( en/of leuker ). Naast de hoofdafstand van 250km kan je ook kiezen voor 2 kortere afstanden (70 km of 140 km).


  • EPIC300

   Op 25 juni 2022 starten de echte wielerfanaten in Kanne voor de vierde editie van de EPIC300, een magnifieke fietstocht van maar liefst 300km door de Limburgse heuvels vlakbij Maastricht. De EPIC300 is de laatste challenge in het rijtje van de EPIC HEROES SERIES. Na deze challenge weten we wie een gooi zal doen naar de overwinning van de Epic Heroes.

  • Ongevallenverzekering

   Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd. Je kan er wel voor kiezen om bij je inschrijving een verzekering via de organisator af te sluiten. Dit is een extra betalende optie en geld voor de drie events.

  • Goede doel Think Pink

   De organisatie steunt het goede doel THINK PINK, de nationale borstkanker campagne. Bij uw inschrijving kunt u een donatie doen hiervoor.   Als nationale borstkankercampagne vraagt Think Pink meer aandacht voor borstkanker en financiert de organisatie wetenschappelijk onderzoek rond de meest voorkomende kanker bij vrouwen. 1 vrouw op 8 krijgt borstkanker. Elk jaar horen meer dan 10.500 mensen dat ze borstkanker hebben. Vrouwen én mannen, want 1 lotgenoot op 100 is een man. Elke dag sterven 7 lotgenoten aan de ziekte.


   BEWEGEN GEEFT LEVEN

   Wat veroorzaakt borstkanker? Daarnaar voeren wetenschappers voortdurend onderzoek uit. Onderzoek bewees al dat gezonde voeding en voldoende bewegen het risico op borstkanker kunnen terugdringen. Daarom hecht Think Pink zo veel belang aan bewegen: het is een belangrijke preventiemaatregel, maar speelt ook een cruciale rol tijdens het herstel.


   THINK PINK GEEFT BORSTKANKER GEEN KANS

   Als nationale borstkankercampagne heeft Think Pink vier duidelijke doelstellingen:

   • Informeren over borstkanker
   • Sensibiliseren over het belang van screening
   • Innovatief en heel concreet wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker financieren
   • Zorg- en nazorgprojecten ondersteunen

   Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

   Meer info vind je op think-pink.be  

  • Organisatie

   De organisatie is in handen van Sportevents, bvba.

   Dit event maakt deel uit van de Epic series.
  Media


  • EPIC300 - 2021

   Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben) .

   • EPIC200 - 2021

    Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben) .


    • Hall of Fame Epic Heroes - 2019

     Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben) 


     • EPIC300 - 2019

      Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben) 


      • EPIC200 - 2019

       Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben) 


       Resultaten


       • 2021

        Klik hier voor de resultaten/tussenstand van 2021.

       • 2019

        Klik hier voor de resultaten van 2019.

       Epic Heroes F.A.Q. 's


       • Is er een fietshersteldienst aanwezig tijdens de EPIC200, EPIC250 en EPIC300?

        We gaan er natuurlijk vanuit dat je fiets tiptop in orde zal zijn op de dag van het evenement. Moesten er toch nog kleine problemen zijn op de dag zelf dan is Tom van À BLOC er om u aan zijn mobiele werkstand te verwelkomen voor kleine depannage of snelle check-up. Deze service is volledig gratis maar eventuele nieuwe onderdelen moeten uiteraard wel betaald worden.

       • Is er een bewaakte fietsenstalling voorzien tijdens de Epic200, EPIC250 en Epic300?

        Ja, op elk cycling event wordt een bewaakte fietsenstalling voorzien. Je geeft je fiets daar af en krijgt een uniek nummer mee waarmee je de fiets nadien terug kan oppikken. Zo kan je ongestoord gaan genieten van je trappist!

       • Kan ik op hulp rekenen bij pech onderweg?

        Ja, je krijgt bij vertrek een noodnummer mee. In geval van (onherstelbare) mechanische pech kan je dit nummer bellen en zullen we de beste oplossing zoeken. Let wel op: door de uitgestrektheid van het parcours is het mogelijk dat je eventjes zal moet wachten.

        In geval van een ongeval of zware verwonding bel je steeds eerst 112, deze zullen het snelst ter plaatse zijn. Aan de bevoorradingen en aankomst is een basis EHBO-kit aanwezig.

       • Mag ik deelnemen met een e-bike tijdens de Epic200, EPIC250 en Epic300?

        NEE. Voor de Epic200, Epic250 en Epic300 is het gebruik van een e-bike niet toegestaan o.w.v. de tijdsopname. Voor de overige cycling events zijn e-bikes wel toegestaan.

       • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

        Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

        Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

        Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

        Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

       • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

        Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


       • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


        We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

        Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

        Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


        • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

        • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

        • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

       • Kan ik de gpx van de parcoursen al krijgen?

        De GPX-files van de verschillende parcoursen worden ter beschikking gesteld in de week voor het evenement. Dit via de site en via de briefing die per mail naar alle deelnemers wordt gestuurd.

       • Zijn er toiletten voorzien aan de bevoorradingen?

        Ja, onderweg aan de bevoorradingen kan je gebruik maken van toiletten.

       • Is er een tijdsregistratie?

        Ja

       • Krijg ik een certificaat na afloop van de tocht?

        Ja. Via de link naar de resultaten kan je een persoonlijk certificaat/diploma downloaden met daarop jouw behaalde tijd.

       Laatste Nieuws / Artikels

       Filter :
       Last Minutes: Polar Bear Trail, Trail Des Coccinelles, Houffa Trail & SCOTT Xtrails - Schrijf nu in