Gravelride Westmalle 

GRAVELRIDE WESTMALLE - 6 MAART 2022

Officiële webpagina van de Gravelride Westmalle in Zoersel

Op zondag 6 maart 2022 gaat de eerste editie door van de Gravelride Westmalle. Het parcours zal uit meer dan 75% offroad wegen bestaan. Op de gravelbike of mountainbike als je (nog) geen gravelbike hebt ontdek je de mooiste offroad wegen en paden van de Antwerpse kempen. Je kan kiezen uit drie afstanden (45km/ 75km/ 100km).

Na de gravelride krijgt iedereen een gratis Westmalle!

INSCHRIJVINGSTARIEVEN

Inschrijven kan enkel online en volgens onderstaande prijzentabel. Het loont dus om je snel in te schrijven! Zij die registeren voor 23 februari krijgen een persoonlijk startnummer MET naam en voornaam erop toebedeeld.


Early Bird

Basisprijs

Last Minute

45km

€20

€25

€30

75km

€20

€25

€30

100km

€20

€25

€30

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van €1,00 +2,5% ex BTW

Inbegrepen in de prijs : 

Stuurbordje
Volledig uitgepeilde route
Uitgebreide bevoorrading onderweg (75 & 100km) + finish
 Spatbordje: klik hier voor meer info 
Multifunctioneel sjaaltje: Klik hier voor meer info
Trappist van Westmalle

GEEN INSCHRIJVEN TER PLAATSE 

Het is NIET mogelijk om je ter plaatse de dag zelf in te schrijven.

GEZAMENLIJKE START 

Onze gravelrides hebben steeds een typerende gezamenlijke start. Zo fiets je steeds met mensen van jouw eigen niveau. Er is geen tijdsregistratie, maar uiteraard is er altijd wel iemand als eerste terug  :-)

IMPRESSIES PARCOURS 

Enkele sfeerbeelden van het parcours

 

ORGANISATIE

Dit event wordt georganiseerd door Sportevents, een bedrijf uit La Roche en Ardenne dat jaarlijks meer dan 40 verschillende evenementen organiseert. De rode draad doorheen al onze events is het offroad gebeuren, de natuur en het bos. We zijn Actief in Cycling, Triathlon, Trailrunning, Adventure Raids en walking en vele van onze events zijn al aan de 10de editie toe.


vanaf €25,00
Doe een donatie aan het Agentschap Natuur & Bos, dat instaat voor het onderhoud van grote natuurgebieden in Vlaanderen. Het bedrag gaat integraal naar ANB
Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd.
Organisator: Sportevents
Inschrijvingen mogelijk tem 23-02-2022.

Parcours

Het parcours doorheen de prachtige Kempische natuur gaat langs de Abdij van Westmalle.

Tijdens de race blijft iedereen nuchter, althans wat onze bevoorradingen betreft, want het gratis proevertje Westmalle is voor na de race!

Opgelet: vindt plaats op de openbare weg. De wegcode dient ten allen tijde gerespecteerd te worden.


Praktische informatie


 • Adres - Bereikbaarheid - Parking

  Start en finish gaan door het voetbalcomplex van KFC Antonia.
  Adres: Bethaniënlei 84, 2980 Zoersel

  Er is voldoende parkeerplaats. Merk je echter dat de parking volzet is? Parkeer in de omliggende straten op "een gereglementeerde manier".

 • Dagindeling - Uurschema

  07.00 - 08.15 : Opening wedstrijdsecretariaat en afhaling startnummers.

  08.00 : Start Gravelride Westmalle START 100km
  08.15 : Start Gravelride Westmalle START 75km
  08.30 : Start Gravelride Westmalle START 45km
  14.00 : Einde Gravelride Westmalle

  De tijdslimiet aan de finish is om 14.00.

 • Afhalen stuurbordje

  Als startbewijs krijg je een stuurbordje. De stuurbordjes worden vooraf niet opgestuurd en kunnen enkel afgehaald worden op het wedstrijdsecretariaat op de dag van de wedstrijd. Je komt je daar dus eerst aanmelden. Enkele dagen voor het event ontvang je een mail met alle nodige info.

  Je krijgt je stuurbordje bij vermelding van je startnummer en hoeft verder niets mee te brengen. Je startnummer krijg je enkele dagen voor het event gemaild en je kan deze ook bekijken op de deelnemerslijst die gelijktijdig met de mailing online komt.

  De eventuele extra’s die je bestelde (zoals een T-shirt) krijg je samen met je stuurbordje mee.

  Het is mogelijk om startbewijzen van familie en/of vrienden af te halen. Eventuele last minute veranderingen van afstand dien je te melden aan het secretariaat. Zie ‘Dagindeling – Uurschema' voor de openingsuren van het wedstrijdsecretariaat.

 • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

  Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

  Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

  Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

  Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

 • Douches - Kleedkamers

  Na de wedstrijd kan u douchen in de douches KFC Antonia. Gelieve vuile schoenen al buiten uit te doen. De douchewachters zullen hierop toezien.

  Je kan je sporttas afgeven aan de stand ‘bewaring sporttassen’. Let er op dat je een goed sluitende tas meebrengt want losse stukken of openstaande tassen worden niet aanvaard. Je tas krijgt een nummer, dat ook genoteerd wordt op je borstnummer. Zonder borstnummer krijg je je tas niet terug!

 • Ongevallenverzekering

  Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd. Je kan er wel voor kiezen om bij je inschrijving een verzekering via de organisator af te sluiten. Dit is een extra betalende optie.

 • Fotoservice

  Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN facebook account hebben.


 • Organisatie

  De organisatie is in handen van Sportevents, bvba.Wedstrijd informatie


 • Startprocedure

  Er is voor dit event een gezamenlijke start voorzien voor elke afstand.

 • Tijdslimieten

  Er kan gefinisht worden tot 14 uur

 • Tijdsregistratie

  Er is geen tijdsregistratie voor dit event voorzien. Maar... aangezien er een gezamelnijk start is , is er altijd wel iemand als eerste terug :-)


 • Bevoorradingen / Persoonlijke dropbag

  Er is 1 bevoorrading voorzien voor de 75km & 100km. 
  Voor alle afstanden is een ruime eindbevoorrading voorzien.


Media


 • Gravelride Westmalle 2022

  Foto's komen de week na de gravelride online. 

F.A.Q. 's


 • Is de route volledig afgepijld en zijn er seingevers voorzien?

  Het parcours is volledig uitgepijld met duidelijk zichtbare pijlen. De splitsingen worden aangeduid met grote borden zodat je deze niet kan missen. Seingevers worden standaard niet voorzien.

  In alle geval betreft het steeds een (recreatieve) fietstocht en géén wedstrijd. De wegcode moet dan ook ten allen tijde gerespecteerd worden. Op de echt gevaarlijke punten worden extra signalisatieborden voorzien.

 • Kan ik op hulp rekenen bij pech onderweg?

  Ja, je krijgt bij vertrek een noodnummer mee. In geval van (onherstelbare) mechanische pech kan je dit nummer bellen en zullen we de beste oplossing zoeken. Let wel op: door de uitgestrektheid van het parcours is het mogelijk dat je eventjes zal moet wachten.

  In geval van een ongeval of zware verwonding bel je steeds eerst 112, deze zullen het snelst ter plaatse zijn. Aan de bevoorradingen en aankomst is een basis EHBO-kit aanwezig.

 • Mag ik deelnemen met een e-bike?

  NEE. Voor de gravelbike Westmalle is het gebruik van een e-bike niet toegestaan.

 • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

  Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

  Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

  Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

  Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

 • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

  Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


 • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


  We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

  Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

  Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


  • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

  • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

  • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

 • Kan ik de gpx van de parcoursen al krijgen?

  De GPX-files van de verschillende parcoursen worden ter beschikking gesteld in de week voor het evenement. Dit via de site en via de briefing die per mail naar alle deelnemers wordt gestuurd.

 • Waarom dien ik een stuurbordje te bevestigen? Hoe doe ik dit juist?

  Het stuurbordje geldt als inschrijvingsbewijs. Voor de gravelbike Westmalle wordt dit eveneens gebruikt voor de tijdsopname. Met stuurbordje heb je onderweg recht op een uitgebreide bevoorrading en kan je makkelijk je fiets achterlaten in de bewaakte fietsenstalling.

  Je bevestigt het bordje aan je stuur met behulp van de spanbandjes die je ontvangt bij afhaling van het stuurbordje. Je dient na de tocht het stuurbordje niet terug in te leveren, hou dit gerust als souvenir.

 • Kan ik korting krijgen op vertoon van mijn lidkaart van een wielerfederatie (VWB, WBV, ...)?

  Neen, wij zijn niet aangesloten bij een federatie en kunnen de leden dan ook geen korting geven.

 • Is er een bike wash voorzien?

  We hopen natuurlijk op stralend fietsweer maar bij echt slecht weer zullen we een mogelijkheid voorzien om je fiets af te spuiten.

 • Krijg ik een certificaat na afloop van de tocht?

  Ja. Via de link naar de resultaten kan je een persoonlijk certificaat/diploma downloaden met daarop jouw behaalde tijd.

Laatste Nieuws / Artikels

Filter :