Gravelride Zoniënwoud 

Gravelride Zoniënwoud - 9 APRIL 2022

Officiële webpagina van de Gravelride Zoniënwoud in Hoeilaart (45 - 80km).  

Op zaterdag 9 april 2022 staat de eerste editie van de Gravelride Zoniënwoud. Het parcours neemt je mee door de groene long van Brussel. Het prachtige bos van onze hoofdstad heeft heel wat gravelpaden te bieden. Deze paden kan je trotseren met de gravelbike of mountainbike
De fietsers hebben de keuze uit twee afstanden (45km/80km) door het Zoniënwoud. 

INSCHRIJVINGSTARIEVEN

Enkel online via Passion for Sports


Early Bird

Basisprijs

Last Minute

45km

€20

€25

€30

80km

€20

€25

€30

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van €1,00 +2,5% ex BTW


Inbegrepen in de prijs : 

Stuurbordje
Volledig uitgepeilde route
Uitgebreide bevoorrading onderweg (80km) + finish
 Spatbordje: klik hier voor meer info 
Multifunctioneel sjaaltje: Klik hier voor meer info

GEEN INSCHRIJVEN TER PLAATSE 

Het is NIET mogelijk om je ter plaatse de dag zelf in te schrijven.


GEZAMENLIJKE START 

Onze gravelrides hebben steeds een typerende gezamenlijke start. Zo fiets je steeds met mensen van jouw eigen niveau. Er is geen tijdsregistratie, maar uiteraard is er altijd wel iemand als eerste terug  :-)

IMPRESSIES PARCOURS 

Enkele sfeerbeelden van het parcours
 

ORGANISATIE

Dit event wordt georganiseerd door Sport Events, een bedrijf uit La Roche en Ardenne dat jaarlijks meer dan 40 verschillende evenementen organiseert. De rode draad doorheen al onze events is het offroad gebeuren, de natuur en het bos. We zijn Actief in Cycling, Triathlon, Trailrunning, Adventure Raids en Walking. Vele van onze events zijn al aan de 10de editie toe.

vanaf €25,00
Doe een donatie aan het Agentschap Natuur & Bos, dat instaat voor het onderhoud van grote natuurgebieden in Vlaanderen. Het bedrag gaat integraal naar ANB
Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd.
Koop hier het Etixx startpakket aan meer dan 50% korting en gratis levering! Cycling Starter Pack: Isotonic Lemon 1kg + Nutritional Energy Gel Cola 12x35g + Natural Oat Sport Bar 12x55g + 1 bidon 500ml
Bepaal hier wat er met jouw inschrijving gaat gebeuren : Alleen indien het event niet doorgaat wegens Corona. Niet geldig als je zelf positief test op corona , daarvoor dien je een ACTI+ te nemen.
Organisator: Sportevents
Inschrijvingen mogelijk tem 30-03-2022.

Parcours

Met start en aankomst aan het Kasteel van Groenendaal, kan het bijna niet idyllischer. Een parcours dat offroad start met een minimum aan asfalt kan de gravelbikers enkel bekoren. Dit alles op een steenworp van Brussel! 

Opgelet: Deze toertocht is geen wedstrijd en vindt plaats op de openbare weg. De wegcode dient ten allen tijde gerespecteerd te worden.

 Event informatie


 • Adres - Bereikbaarheid - Parking

  Start en finish aan het kasteel van Groenendaal
  Adres: Duboislaan 1, 1560 Hoeilaart. 
  Parkeerplaatsen zijn zeer beperkt

  Er is een parking voorzien met een beperkt aantal plaatsen aan het "station van Groenendaal" en aan het "Arboretum". Vanaf aan het station wordt de route aangeduid tot aan de start (te voet)

  We raden het openbaar vervoer tot aan het station van Groenendaal of co-driven.

 • Dagindeling - Uurschema

  07.00 – 09.00: Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen stuurbordje 

  08.00: Start 80km
  09.00: Start 45km

  13.30: Einde event


 • Afhalen stuurbordje

  Als startbewijs krijg je een stuurbordje. De stuurbordjes worden vooraf niet opgestuurd en kunnen enkel afgehaald worden op het wedstrijdsecretariaat op de dag van de wedstrijd. Je komt je daar dus eerst aanmelden. Enkele dagen voor het event ontvang je een mail met alle nodige info.

  EPIC: Je krijgt je stuurbordje bij vermelding van je startnummer en hoeft verder niets mee te brengen. Je startnummer krijg je enkele dagen voor het event gemaild en je kan deze ook bekijken op de deelnemerslijst die gelijktijdig met de mailing online komt.

  De eventuele extra’s die je bestelde (zoals een T-shirt) krijg je samen met je stuurbordje mee.

  Het is mogelijk om startbewijzen van familie en/of vrienden af te halen. Eventuele last minute veranderingen van afstand dien je te melden aan het secretariaat. Zie ‘Dagindeling – Uurschema' voor de openingsuren van het wedstrijdsecretariaat.

 • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

  Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

  Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

  Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

  Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

 • Douches - Kleedkamers

  Er zijn geen douches voorzien voor dit event.
  Kleedkamers zijn op dit event niet aanwezig.


  Je kan je sporttas afgeven aan de stand ‘bewaring sporttassen’.
  Let er op dat je een goed sluitende tas meebrengt want losse stukken of openstaande tassen worden niet aanvaard.
  Je tas krijgt een nummer, dat ook genoteerd wordt op je borstnummer. Zonder borstnummer krijg je je tas niet terug! 

 • Ongevallenverzekering

  Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd. Je kan er wel voor kiezen om bij je inschrijving een verzekering via de organisator af te sluiten. Dit is een extra betalende optie.

 • Fotoservice

  Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN facebook account hebben.

  Tijdens de eventx zal het team van Sportograf op post zijn om je van je sportiefste kant in beeld te brengen. Je kan je persoonlijk foto’s terugvinden via onderstaande link of door op het icoontje te klikken achter je naam in de resultatenlijst.

 • Organisatie

  De organisatie is in handen van Sportevents, bvba.

  Dit event maakt deel uit van de Cycling series.

 • Bewaakte fietsenstalling

  Op elk cycling event wordt een bewaakte fietsenstalling voorzien. Je geeft je fiets daar af en krijgt een uniek nummer mee waarmee je de fiets nadien terug kan oppikken. Wedstrijd informatie


 • Startprocedure

  Er is voor elke afstand een gezamenlijke start onder de startboog. Je tijd begint pas te lopen op het moment dat je over de startlijn rijd.

  Indien je de dag zelf beslist om een andere afstand te fietsen, dien je dit op voorhand aan het secretariaat te melden.

 • Tijdslimieten

  Er kan gefinisht worden tot 13:30 uur.

 • Tijdsregistratie / Live coverage

  De gravelRide  wordt NIET getimed.
 • Podium / Prijsuitreiking

  Er worden geen prijzen voorzien voor de winnaars.

 • Bevoorradingen / Persoonlijke dropbag

  BEVOORRADINGEN

  Op het parcours zijn er verschillende bevoorradingen met drank en snacks. De exacte locaties zijn aangeduid op de parcourskaart (zie tab ‘parcours). De bevoorradingen hebben standaard water, zoute snacks, cake, snoep, …

  U ontvangt bovendien een racebriefing een aantal dagen voor het evenement waarin duidelijk aangeven staat op welke manier de bevoorradingen verlopen en wat verwacht wordt om de voorschriften na te leven.Media


 • Gravelride Zoniënwoud 2022

  Foto's komen de week na de gravelride online.
 

Resultaten


 • Resultaten Gravelride Zoniënwoud 2022

  Klik hier voor de resultaten van 2022. (09/04/2022)

F.A.Q. 's


 • Is er een fietshersteldienst aanwezig?

  We gaan er natuurlijk vanuit dat je fiets tiptop in orde zal zijn op de dag van het evenement. Moesten er toch nog kleine problemen zijn op de dag zelf dan is Tom van À BLOC er om u aan zijn mobiele werkstand te verwelkomen voor kleine depannage of snelle check-up. Deze service is volledig gratis maar eventuele nieuwe onderdelen moeten uiteraard wel betaald worden.

 • Is er een bewaakte fietsenstalling voorzien?

  Ja, op elk cycling event wordt een bewaakte fietsenstalling voorzien. Je geeft je fiets daar af en krijgt een uniek nummer mee waarmee je de fiets nadien terug kan oppikken. Zo kan je ongestoord gaan genieten van je trappist!

 • Is de route volledig afgepijld en zijn er seingevers voorzien?

  Het parcours is volledig uitgepijld met duidelijk zichtbare pijlen. De splitsingen worden aangeduid met grote borden zodat je deze niet kan missen. Seingevers worden standaard niet voorzien.

  In alle geval betreft het steeds een (recreatieve) fietstocht en géén wedstrijd. De wegcode moet dan ook ten allen tijde gerespecteerd worden. Op de echt gevaarlijke punten worden extra signalisatieborden voorzien.

 • Kan ik op hulp rekenen bij pech onderweg?

  Ja, je krijgt bij vertrek een noodnummer mee. In geval van (onherstelbare) mechanische pech kan je dit nummer bellen en zullen we de beste oplossing zoeken. Let wel op: door de uitgestrektheid van het parcours is het mogelijk dat je eventjes zal moet wachten.

  In geval van een ongeval of zware verwonding bel je steeds eerst 112, deze zullen het snelst ter plaatse zijn. Aan de bevoorradingen en aankomst is een basis EHBO-kit aanwezig.

 • Mag ik deelnemen met een e-bike?

  NEE. Voor de Gravelride Zoniënwoud is het gebruik van een e-bike niet toegestaan o.w.v. de tijdsopname. 

 • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

  Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

  Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

  Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

  Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

 • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

  Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


 • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


  We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

  Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

  Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


  • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

  • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

  • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

 • Kan ik de gpx van de parcoursen al krijgen?

  De GPX-files van de verschillende parcoursen worden ter beschikking gesteld in de week voor het evenement. Dit via de site en via de briefing die per mail naar alle deelnemers wordt gestuurd.

 • Zijn er toiletten voorzien aan de bevoorradingen?

  Ja, onderweg aan de bevoorradingen kan je gebruik maken van toiletten.

 • Waarom dien ik een stuurbordje te bevestigen? Hoe doe ik dit juist?

  Het stuurbordje geldt als inschrijvingsbewijs. Voor de Gravelride Zoniënwoud  wordt dit eveneens gebruikt voor de tijdsopname. Met stuurbordje heb je onderweg recht op een uitgebreide bevoorrading en kan je makkelijk je fiets achterlaten in de bewaakte fietsenstalling.

  Je bevestigt het bordje aan je stuur met behulp van de spanbandjes die je ontvangt bij afhaling van het stuurbordje. Je dient na de tocht het stuurbordje niet terug in te leveren, hou dit gerust als souvenir.

 • Is er een tijdsregistratie?

  Nee

 • Kan ik korting krijgen op vertoon van mijn lidkaart van een wielerfederatie (VWB, WBV, ...)?

  Neen, wij zijn niet aangesloten bij een federatie en kunnen de leden dan ook geen korting geven.

 • Is er een bike wash voorzien?

  We hopen natuurlijk op stralend fietsweer maar bij echt slecht weer zullen we een mogelijkheid voorzien om je fiets af te spuiten.

Laatste Nieuws / Artikels

Filter :
Breaking News: 6 feb | Drielandenpunt Trail 10-19-27 km Nog 50 Last minute tickets