Gravelride Zoniënwoud 

Gravelride Zoniënwoud - 15 APRIL 2023   


Officiële webpagina van de Gravelride Zoniënwoud in Hoeilaart (45 - 80km).  

Op zaterdag 15 april 2023 staat de eerste editie van de Gravelride Zoniënwoud. Het parcours neemt je mee door de groene long van Brussel. Het prachtige bos van onze hoofdstad heeft heel wat gravelpaden te bieden. Deze paden kan je trotseren met de gravelbike of mountainbike
De fietsers hebben de keuze uit twee afstanden (45km/80km) door het Zoniënwoud. 

INSCHRIJVINGSTARIEVEN

Enkel online via Passion for Sports


Early Bird

Basisprijs

45km

€20

€25

80km

€20

€25

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van €1,00 +2,5% ex BTW


Inbegrepen in de prijs : 

Stuurbordje
Volledig uitgepijlde route
Etixx bevoorrading onderweg + finish
 Spatbordje: klik hier voor meer info 
Multifunctioneel sjaaltje: Klik hier voor meer info

INSCHRIJVEN TER PLAATSE 

Het is mogelijk om je ter plaatse de dag zelf in te schrijven.

IMPRESSIES PARCOURS 

Enkele sfeerbeelden van het parcours
 

ORGANISATIE

Dit event wordt georganiseerd door Sport Events, een bedrijf uit La Roche en Ardenne dat jaarlijks meer dan 40 verschillende evenementen organiseert. De rode draad doorheen al onze events is het offroad gebeuren, de natuur en het bos. We zijn Actief in Cycling, Triathlon, Trailrunning, Adventure Raids en Walking. Vele van onze events zijn al aan de 10de editie toe.

vanaf €25,00
Organisator: Sportevents

Parcours 2022

Met start en aankomst aan het Kasteel van Groenendaal, kan het bijna niet idyllischer. Een parcours dat offroad start met een minimum aan asfalt kan de gravelbikers enkel bekoren. Dit alles op een steenworp van Brussel! 

Opgelet: Deze toertocht is geen wedstrijd en vindt plaats op de openbare weg. De wegcode dient ten allen tijde gerespecteerd te worden.

 • Gravelride Zoniënwoud - 80km

  Parcours 80 km

  • Start- en finishlocatie: Kasteel van Groenendaal, Duboislaan 1 - 1560 Hoeilaart
  • Eén Etixx bevoorrading + eindbevoorrading


 • Gravelride Zonïenwoud - 45km

  Parcours 45 km

  • Start- en finishlocatie: Kasteel van Groenendaal, Duboislaan 1 - 1560 Hoeilaart
  • Etixx bevoorrading
  • Een eindbevoorrading

 Event informatie


 • Adres - Bereikbaarheid - Parking

  Start en finish aan het kasteel van Groenendaal
  Adres: Duboislaan 1, 1560 Hoeilaart. 
  Parkeerplaatsen zijn zeer beperkt

  Er is een parking voorzien met een beperkt aantal plaatsen aan het "station van Groenendaal" en aan het "Arboretum". Vanaf aan het station wordt de route aangeduid tot aan de start (te voet)

  We raden het openbaar vervoer tot aan het station van Groenendaal of co-driven.

 • Dagindeling - Uurschema

  07.45 – 08.40: Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen stuurbordje 

  08.30 - 08.45 : Vrije start 45 & 80km

  13.30: Einde event


 • Afhalen stuurbordje

  Als startbewijs krijg je een stuurbordje. De stuurbordjes worden vooraf niet opgestuurd en kunnen enkel afgehaald worden op het wedstrijdsecretariaat op de dag van de wedstrijd. Je komt je daar dus eerst aanmelden. Enkele dagen voor het event ontvang je een mail met alle nodige info.

  Je krijgt je stuurbordje bij vermelding van je naam en hoeft verder niets mee te brengen.

  Het is mogelijk om startbewijzen van familie en/of vrienden af te halen. Eventuele last minute veranderingen van afstand dien je te melden aan het secretariaat. Zie ‘Dagindeling – Uurschema' voor de openingsuren van het wedstrijdsecretariaat.

 • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

  Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

  Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

  Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

  Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

 • Douches - Kleedkamers

  Er zijn geen douches voorzien voor dit event.
  Kleedkamers zijn op dit event niet aanwezig.

 • Ongevallenverzekering

  Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd. Je kan er wel voor kiezen om bij je inschrijving een verzekering via de organisator af te sluiten. Dit is een extra betalende optie.

 • Fotoservice

  Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN facebook account hebben.

 • Organisatie

  De organisatie is in handen van Sportevents, bvba.

  Dit event maakt deel uit van de Cycling series.

 • Bewaakte fietsenstalling

  Op elk cycling event wordt een bewaakte fietsenstalling voorzien. Je geeft je fiets daar af en krijgt een uniek nummer mee waarmee je de fiets nadien terug kan oppikken. Wedstrijd informatie


 • Startprocedure

  Voor de Gravelride is er een vrije start voorzien

  Indien je de dag zelf beslist om een andere afstand te fietsen, dien je dit op voorhand aan het secretariaat te melden.

 • Tijdslimieten

  Er kan gefinisht worden tot 13:30 uur.

 • Tijdsregistratie / Live coverage

  De gravelRide  wordt NIET getimed.
 • Podium / Prijsuitreiking

  Er worden geen prijzen voorzien voor de winnaars.

 • Bevoorradingen / Persoonlijke dropbag

  ETIXX BEVOORRADINGEN

  Op het parcours zijn er verschillende bevoorradingen met drank en snacks. De exacte locaties zijn aangeduid op de parcourskaart (zie tab ‘parcours). De bevoorradingen hebben standaard water, zoute snacks, cake, snoep, …

  U ontvangt bovendien een racebriefing een aantal dagen voor het evenement waarin duidelijk aangeven staat op welke manier de bevoorradingen verlopen en wat verwacht wordt om de voorschriften na te leven.Media


 • Gravelride Zoniënwoud 2022

F.A.Q. 's


 • Is er een bewaakte fietsenstalling voorzien?

  Ja, op elk cycling event wordt een bewaakte fietsenstalling voorzien. Je geeft je fiets daar af en krijgt een uniek nummer mee waarmee je de fiets nadien terug kan oppikken. Zo kan je ongestoord gaan genieten van je trappist!

 • Is de route volledig afgepijld en zijn er seingevers voorzien?

  Het parcours is volledig uitgepijld met duidelijk zichtbare pijlen. De splitsingen worden aangeduid met grote borden zodat je deze niet kan missen. Seingevers worden standaard niet voorzien.

  In alle geval betreft het steeds een (recreatieve) fietstocht en géén wedstrijd. De wegcode moet dan ook ten allen tijde gerespecteerd worden. Op de echt gevaarlijke punten worden extra signalisatieborden voorzien.

 • Kan ik op hulp rekenen bij pech onderweg?

  Ja, je krijgt bij vertrek een noodnummer mee. In geval van (onherstelbare) mechanische pech kan je dit nummer bellen en zullen we de beste oplossing zoeken. Let wel op: door de uitgestrektheid van het parcours is het mogelijk dat je eventjes zal moet wachten.

  In geval van een ongeval of zware verwonding bel je steeds eerst 112, deze zullen het snelst ter plaatse zijn. Aan de bevoorradingen en aankomst is een basis EHBO-kit aanwezig.

 • Mag ik deelnemen met een e-bike?

  NEE. Voor de Gravelride Zoniënwoud is het gebruik van een e-bike niet toegestaan.

 • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

  Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

  Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

  Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

  Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

 • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

  Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


 • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


  We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

  Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

  Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


  • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

  • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

  • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

 • Kan ik de gpx van de parcoursen al krijgen?

  De GPX-files van de verschillende parcoursen worden ter beschikking gesteld in de week voor het evenement. Dit via de site en via de briefing die per mail naar alle deelnemers wordt gestuurd.

 • Zijn er toiletten voorzien aan de bevoorradingen?

  Nee, onderweg zijn geen toiletten beschikbaar.

 • Waarom dien ik een stuurbordje te bevestigen? Hoe doe ik dit juist?

  Het stuurbordje geldt als inschrijvingsbewijs. Met stuurbordje heb je onderweg recht op een uitgebreide bevoorrading en kan je makkelijk je fiets achterlaten in de bewaakte fietsenstalling.

  Je bevestigt het bordje aan je stuur met behulp van de spanbandjes die je ontvangt bij afhaling van het stuurbordje. Je dient na de tocht het stuurbordje niet terug in te leveren, hou dit gerust als souvenir.

 • Is er een tijdsregistratie?

  Nee

 • Kan ik korting krijgen op vertoon van mijn lidkaart van een wielerfederatie (VWB, WBV, ...)?

  Neen, wij zijn niet aangesloten bij een federatie en kunnen de leden dan ook geen korting geven.

 • Is er een bike wash voorzien?

  We hopen natuurlijk op stralend fietsweer maar bij echt slecht weer zullen we een mogelijkheid voorzien om je fiets af te spuiten.

Laatste Nieuws / Artikels

Filter :

LIVE TRACKING: TRAIL DES FANTOMES 100KM

LAST MINUTE INSCHRIJVING: TRAIL DES FANTOMES 12-13-14 Augustus 2022

LIVE RESULTATEN : TRAIL DES FANTôMES