Hageland Trail 

HAGELAND TRAIL

HAGELAND TRAIL

8km - 15km - 21km


Officiële webpagina van de Hageland Trail in Holsbeek (8km - 15km - 21km). Deze trail maakt deel uit van de Runners' lab Trailrunseries.


Deze trail biedt een uniek parcours doorheen het Chartreuzenbos op zondag 15 januari 2023. Dit natuurgebied ligt vlakbij Leuven en is een echt pareltje, met prachtige bospaden, wilde single tracks en – het moet gezegd – pittige hellingen! Jullie kunnen kiezen uit afstanden van 8, 15 en 21km en onderweg genieten van een winters landschap met gevarieerde natuur en interessante vergezichten. We slaan de handen in elkaar met de Gemeente Holsbeek en het Agentschap voor Natuur en Bos om jullie van dit moois te laten genieten.


NIEUW voor de editie 2023: Voor alle afstanden is er de keuze om te lopen in de voormiddag (start om 9u30) of in de namiddag (start om 13u). Bij inschrijving dient u een keuze te maken. Op het einde van de dag wordt er een klassement per afstand gemaakt, onafhankelijk van het startmoment.


INSCHRIJVINGSTARIEVEN

Inschrijven kan enkel online en volgens onderstaande prijzentabel. Het loont dus om je snel in te schrijven! Zij die registeren voor 5 januari krijgen een persoonlijk startnummer MET naam en voornaam erop.Early Bird

Basisprijs

Last Minute

8km

€12

€16

€18

15km

€16

€21

€23

21km

€20

€26

€29

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van €1,00 +2,5% ex BTW

GEEN INSCHRIJVEN TER PLAATSE 

Het is NIET mogelijk om je ter plaatse de dag zelf in te schrijven.

GROEPSINSCHRIJVINGEN BEDRIJVEN 

Wil jij graag met jouw bedrijf deelnemen aan dit event? Dat kan! Via de online inschrijvingsmodule maak je een groep  aan. De groepsverantwoordelijke staat in voor de betaling van de volledige groep. Je betaalt per deelnemer het normale tarief.
Eens de groep is aangemaakt, kan je zelf mensen toevoegen of uitnodigen. De groep moet uiterlijk afgesloten en betaald zijn 3 weken voor het event. Na deze datum zijn er geen annuleringen meer mogelijk. Vraag hier toegang tot de groepsinschrijving module aan. Opgelet enkel voor bedrijven met min 10 deelnemers !

Ben je met MINDER DAN 10 en/of ben je GEEN BEDRIJF en wil je toch samen inschrijven? Dat kan, je kan een onbeperkt aantal personen gelijktijdig in 1 order afhandelen.
 

ORGANISATIE

Dit event wordt georganiseerd door Sport Events, een bedrijf uit La Roche en Ardenne dat jaarlijks meer dan 40 verschillende evenementen organiseert. De rode draad doorheen al onze events is het offroad gebeuren, de natuur en het bos. We zijn Actief in Cycling, Triathlon, Trailrunning, Adventure Raids en Walking. Vele van onze events zijn al aan de 10de editie toe.


vanaf €16,00
Voor alle afstanden 1 gezamenlijke start om 9u30 of om 13u. Maak uw keuze.
Uit respect voor het milieu voorzien wij nergens plastic wegwerp bekers. Je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen.
Doe een donatie aan het Agentschap Natuur & Bos, dat instaat voor het onderhoud van grote natuurgebieden in Vlaanderen. Het bedrag gaat integraal naar ANB
Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd.
Koop hier het Etixx startpakket aan meer dan 50% korting en gratis levering! Trail Starter Pack: Isotonic Lemon 1kg + Isotonic Energy Gel Limoen 12x40g + Energy Nougat Sport Bar 12x40g + 1 bidon 500ml
Organisator: Sportevents
Inschrijvingen mogelijk tem 05-01-2023.

Praktische informatie


 • Adres - Bereikbaarheid - Parking

  Start en finish aan de Sportschuur (Sint-Maurusstraat 2) te Holsbeek. Holsbeek ligt op 10km van Leuven. Parking is beperkt dus gelieve zoveel mogelijk met fiets/openbaar vervoer te komen of te carpoolen.

  Parkeren kan enkel aan de voetbalterreinen van VK Holsbeek: Verhaegenstraat 28, Holsbeek. En de omliggende straten zal er een parkeerverbod gelden.

 • Dagindeling - Uurschema

  Zondag 15/01/2023

  08.00 - 09.20: Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startnummers

  09.30: Start 21km - 15km - 8km

  11.30 - 12.20: Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startnummers

  13.00: Start 21km - 15km - 8km

  17.00: Einde event

  * Programma onder voorbehoud

 • Afhalen Borstnummer

  Borstnummers worden vooraf niet opgestuurd maar dienen ter plaatse te worden afgehaald aan het secretariaat.

  Indien u meerdere deelnemers inschrijft, kan u hun startnummer ook afhalen.


  De extra’s die je bestelde (plooibare cup) kan je de dag van het event ter plaatse afhalen.

  Wijzigen kunnen tot de dag voor het evenement ook zelf uitgevoerd worden via uw persoonlijk account. Snel, eenvoudig en vermijdt wachtrijen !

  Eventuele last minute veranderingen van afstand dien je te melden aan het secretariaat, indien je dit niet via je account gedaan hebt. Zie ‘Dagindeling – Uurschema voor de openingsuren van het wedstrijdsecretariaat.

 • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

  Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

  Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

  Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

  Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

 • Douches - Kleedkamers - Bewaring sporttassen

  Info volgt

 • Ongevallenverzekering

  Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd. Je kan er wel voor kiezen om bij je inschrijving een verzekering via de organisator af te sluiten. Dit is een extra betalende optie.

 • Goede doel ANB

  De organisatie steunt het goede doel Agentschap Natuur & Bos (ANB)). ANB werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuur. Het agentschap staat in voor het beleid, het duurzaam beheren en het versterken van natuur samen met alle partners.

  Bij je inschrijving kun je een donatie voor het Agentschap Natuur en Bos doen.

 • Fotoservice

  Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN facebook account hebben.


 • Organisatie

  De organisatie is in handen van Sportevents, bvba.

  Dit event maakt deel uit van de Trailrun series.

 • Materiaal

  Nog op zoek naar nieuwe schoenen of andere loop benodigdheden? 

  Bij Runners' lab helpen ze je graag in 1 van hun 5 winkels in Gent, Zaventem, Zwijndrecht, Paal-Beringen of Antwerpen aan het allerbeste materiaal om optimaal te presteren.

  Geen tijd om naar de winkel te gaan. Geen probleem, ze hebben ook een online shop !Wedstrijd informatie


 • Startprocedure

  Er zijn 2 startmomenten voorzien die op voorhand bij inschrijving moeten gekozen worden. Alle afstanden starten samen.

  Indien je de dag zelf beslist om een andere afstand te lopen, dien je dit op voorhand aan het secretariaat te melden.

 • Tijdsregistratie / Live coverage

  Aan de achterzijde van je borstnummer kleven er 1 of 2 timing chip(s). Plooi de chip(s) niet en zorg ervoor dat je je startnummer boven je kleding op buik of borst draagt. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

  Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

  Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van Raceresult door te klikken op de “live coverage” balk die zichtbaar bovenaan deze website komt tijdens het event. Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

  Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt! 


 • Geen Podium / Prijsuitreiking

  Per afstand wordt er een klassement opgemaakt, onafhankelijk of het startmoment 9u30 dan wel 13u was. Het klassement is dus pas 's avonds definitief. Er wordt geen fysiek podium gehouden op dit event. Er worden geen prijzen voorzien voor de winnaars.

 • Bevoorradingen / Geen plastic bekers

  BEVOORRADINGEN

  Op het parcours zijn er verschillende bevoorradingen met drank en snacks. De exacte locaties zijn aangeduid op de parcourskaart van trace de trail (zie tab ‘parcours'). De bevoorradingen hebben standaard water, zoute snacks, cake, snoep, … Opgelet! Aan de verzorgingsposten zijn geen plastic bekers, je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen.

  GEEN PLASTIC WEGWERPBEKERS !

  Uit respect voor het milieu voorzien wij geen plastic wegwerp bekers. Je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen. Dit geldt voor de bevoorradingen onderweg alsook aan de finish. We hebben handige eco-cups, dat zijn herbruikbare drinkbekers die je kan opplooien, aan te kopen bij je online inschrijving en/of te koop aan het secretariaat voor 3 euro.

Parcours

De parcoursen gaan doorheen het Chartreuzenbos. Dit natuurgebied ligt vlak bij Leuven en is een echt pareltje, met prachtige bospaden, wilde single tracks en – het moet gezegd – pittige hellingen! 


Van zodra beschikbaar kan u hier de parcoursen raadplegen.

 • 8km - 150m+

  • Start om 9u30 of om 13u
  • Enkel eindbevoorrading
  • Er zijn GEEN plastic bekers beschikbaar, voorzie dus je eigen beker/flesje.
  Parcours   Hoogteprofiel

  GPX beschikbaar voor download vanaf 09.01.2023.

 • 15km - 420m+

  • Start om 9u30 of om 13u
  • Bevoorrading na 9,5km en eindbevoorrading
  • Er zijn GEEN plastic bekers beschikbaar, voorzie dus je eigen beker/flesje.
 • 21km - 580m+

    
  • Start om 9u30 of om 13u
  • Bevoorrading na 12km + eindbevoorrading
  • Er zijn GEEN plastic bekers beschikbaar, voorzie dus je eigen beker/flesje.

  Parcours  Hoogteprofiel

  GPX beschikbaar voor download vanaf 09.01.2023.


*Parcoursen onder voorbehoud van wijzigingen

Media


 • 2023

  Zo snel mogelijk na het event kan u hier de foto's terugvinden.

  • 2022

   Zo snel mogelijk na het event kan u hier de foto's terugvinden.

   • 2021

    Zo snel mogelijk na het event kan u hier de foto's terugvinden.

    • 2020

     Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben).

     • 2019

      Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben)​.

      Resultaten


      • 2023

       Klik hier voor de resultaten van 2023 (vanaf 15/01/2023).

      • 2022

       Klik hier voor de resultaten van 2022.

      • 2021

       Klik hier voor de resultaten van 2021.

      • 2020

       Klik hier voor de resultaten van 2020.

      • 2019

       Klik hier voor de resultaten van 2019.

      NaturaRun Hageland F.A.Q. 's


      • Zijn honden en/of stokken toegelaten?

       Honden zijn toegestaan als ze aan de leiband blijven en zich correct gedragen. Vergeet niet om ook een drinkbak voor uw hond te voorzien. 

       Wandelstokken zijn toegelaten.

      • Zijn er finisher medailles voorzien?

       Er zijn geen medailles voorzien.

      • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

       Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

       Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

       Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

       Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

      • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

       Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


      • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


       We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

       Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

       Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


       • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

       • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

       • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

      • Heb ik specifieke Trail schoenen nodig voor dit event?

       Trailschoenen zijn steeds aan te raden wanneer je offroad loopt. Ze bieden meer stabiliteit op oneffen terrein en voorkomen dat je je enkel zou omslaan over een boomwortel, steen, ... . Bovendien heb je in steile klimmen of technische afdalingen grip nodig.

       De trailschoenen van SCOTT bieden verschillende modellen aan met een terrein specifiek profiel.

       Gewoonweg DE beste trailschoenen. 

      • Waarom moet ik een verplichte bijdrage doen aan ANB?

       Het Agentschap Natuur en Bos geeft ons de mogelijkheden om in de natuur te lopen. Door een bijdrage te leveren aan het ANB dragen we ons steentje bij om de natuur te onderhouden, uit te breiden of om bomen, planten, struikgewassen en bloemen te planten.

       Alle donaties gaat integraal naar het betrokken gebied en de boswachters gaan deze fondsen zo goed mogelijk besteden opdat we nog lang kunnen genieten van de prachtige natuur.

      Laatste Nieuws / Artikels

      Filter :

      LAST MINUTE INSCHRIJVING : TRAIL DE LA SOUPE 4/12