HouffaRaid DUO 
HouffaRaid DUO

HOUFFARAID DUO

HOUFFARAID

DUO

Officiële webpagina van de HouffaRaid (duo). Dit evenement maakt deel uit van de Triathlon Series. 


 BRIEFING

De 6de editie van de HouffaRaid gaat door op zondag 1 oktober 2023 in La Roche-en-Ardenne: 2km Kayak - 23km MTB - 10km Trailrun.


Je kan dit event meedoen als duo of solo. Inschrijven als duo doe je via de inschrijvingsmodule die je op deze pagina terugvindt. Doe je liever mee als solo? Klik dan door naar deze pagina om je in te schrijven! 

De HouffaRaid start met een kayakproef van 2km op het meer van Nisramont. Na het kayakken start de MTB-proef van 23km richting Bérismenil. Om af te sluiten lopen de deelnemers een pittige trailrun van 10km. Dit alles in het prachtige decors van het “Parc Naturel des Deux Ourthes”. De duos dienen alle onderdelen samen af te leggen.


Dezelfde dag als de HouffaRaid vindt ook de Trail du Barrage plaats, één van de mooiste trails in België. Alle info hierover en inschrijvingen vindt je op deze pagina.

INSCHRIJVINGSTARIEVEN

Inschrijven kan enkel online en volgens onderstaande prijzentabel. Het loont dus om je snel in te schrijven! Zij die registreren voor 21 september krijgen een persoonlijk startnummer MET naam en voornaam erop toebedeeld.Early Bird

Basisprijs

Last Minute

HouffaRaid DUO

€140

€150

€160

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief BTW en verwerkingskosten van Sqmtime.com (inschrijfmodule).

LUCAS PROJECT


Steun het goede doel , vzw Lucas Project en strijd mee tegen de kinderarmoede. Engageer je om 100 euro op te halen aan donaties via je persoonlijk donatiepagina en Sportevents betaalt jouw startbewijs voor de HouffaRaid!


GROEPSINSCHRIJVINGEN BEDRIJVEN 

Wil jij graag met jouw bedrijf deelnemen aan dit event? Dat kan! Via de online inschrijvingsmodule maak je een groep  aan. De groepsverantwoordelijke staat in voor de betaling van de volledige groep. Je betaalt per deelnemer het normale tarief.
Eens de groep is aangemaakt, kan je zelf mensen toevoegen of uitnodigen. De groep moet uiterlijk afgesloten en betaald zijn 3 weken voor het event. Na deze datum zijn er geen annuleringen meer mogelijk. Vraag hier toegang tot de groepsinschrijving module aan. Opgelet enkel voor bedrijven met min 10 deelnemers !

Ben je met MINDER DAN 10 en/of ben je GEEN BEDRIJF en wil je toch samen inschrijven? Dat kan, je kan een onbeperkt aantal personen gelijktijdig in 1 order afhandelen.
 

ORGANISATIE

Dit event wordt georganiseerd door Sport Events, een bedrijf uit La Roche en Ardenne dat jaarlijks meer dan 40 verschillende evenementen organiseert. De rode draad doorheen al onze events is het offroad gebeuren, de natuur en het bos. We zijn Actief in Cycling, Triathlon, Trailrunning, Adventure Raids en Walking. Vele van onze events zijn al aan de 10de editie toe.

vanaf €150,00
Inschrijvingsprijs is per duo. Om mee te doen als solo volg je de link in de inleidende tekst.
Mannen team = 2 mannen.Vrouwen team = 2 vrouwen.Mixed team = man + vrouw.
Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd.
Koop hier het Etixx startpakket aan meer dan 50% korting en gratis levering! Triathlon Starter Pack: Isotonic Lemon 1kg + Nutritional Energy Gel Cola 12x35g + Energy Sport Bar Red Fruits 12x40g + Etixx bidon 750ml
Organisator: Sportevents
Inschrijvingen mogelijk tem 01-10-2023.

Praktische informatie


 • Adres - Bereikbaarheid - Parking

  Ons basiskamp is het voetbalterrein van Bérismenil. De finish, T2 & wedstrijdsecretariaat bevinden zich hier. Bérismenil is een deelgemeente van La Roche en ligt op 45min van Luik, 1u35min van Brussel en 1u50min van Antwerpen. Parkeren kan enkel in de straat aan de andere kant van de grote baan La Roche – Houffalize. Het is absoluut verboden om wild te parkeren. Dit kan het goede verloop van de wedstrijd in het gedrang brengen.  De start is aan de barrage van Nisramont. U fietst het best naar de start (8km waarvan de laatste 4km afdaling). Reken op een 20 minuutjes fietsen.


 • Dagindeling - Uurschema

  Zondag 1 oktober 2023

  *Programma onder voorbehoud

  07.30 – 08.30: Secretariaat Bérismenil open – afhalen nummers (* met timingchip).

  07.30 – 08.30: Wisselzone Bérismenil open voor plaatsen loopschoenen – genummerde plaatsen.

  08.30 – 08.55: Wisselzone 1 barrage Nisramont open voor plaatsen MTB 
- geen genummerde plaatsen

  09.00: Start HouffaRaid Solo en Duo in Nisramont

  17.00: Einde wedstrijd

  De timing chip dient verplicht te worden ingeleverd na de wedstrijd.

 • Aanmeldingsprocedure

  Borstnummers worden vooraf niet opgestuurd en kunnen enkel afgehaald worden op het wedstrijdsecretariaat op de dag van de wedstrijd. Je startnummer krijg je enkele dagen voor het event gemaild en je kan deze ook bekijken op de deelnemerslijst die gelijktijdig met de mailing online komt. Voor de duo's: slechts 1 iemand van het team moet zich aanmelden.

  Het is mogelijk om startbewijzen van familie en/of vrienden af te halen. Eventuele last minute veranderingen van duo naar solo dien je te melden aan het secretariaat. Zie ‘Dagindeling – Uurschema' voor de openingsuren van het wedstrijdsecretariaat.

  Bij vermelding van je startnummer ontvang je een enveloppe met daarin:

  • wegwerp borstnummer – deze dient bij het fietsen en kayak achteraan te worden gedragen en bij het lopen vooraan (gebruik een heupgordel).
  • stuurbord.
  • 1 timingchip met velcro enkelband - deze dient aan de enkel bevestigd te worden. Voor de duo's draagt 1 atleet de chip. Na de wedstrijd moet deze chip terug afgegeven worden bij het afhalen van de fiets in de wisselzone.
  • Spanbandjes voor stuurbord vast te maken.
  • 1 genummerde plastic zak per team voor eventuele overtollige kledij van voor de start. Deze zak wordt terug naar de wisselzone in Berismenil gebracht door de organisatie en zal pas na de wedstrijd beschikbaar zijn.
 • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

  Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

  Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

  Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

  Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

 • Deelnamepakket

  Inbegrepen in de inschrijvingsprijs zijn:

  • Huur kayak + peddel
  • Volledige afgepijlde parcoursen
  • Elektronische tijdsregistratie met live timing
  • Bevoorrading
 • Douches - Kleedkamers

  Na de wedstrijd kunt u zich douchen in de kleedkamers vlakbij de start/finish. Gelieve vuile schoenen buiten al uit te doen.

 • Ongevallenverzekering

  Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de adventure raid. Je kan er wel voor kiezen om bij je inschrijving een verzekering via de organisator af te sluiten. Dit is een extra betalende optie.

 • Fotoservice

  Een foto selectie kan je enkele dagen na de HouffaRaid terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN facebook account hebben.

 • Organisatie

  De organisatie is in handen van Sportevents, bvba.

  Dit event maakt deel uit van de Triathlon Series.

 • Overnachten / Logement

  Vakantiehuis Nisramont

  In Nisramont op 10km Van La Roche en 13km van Houffalize ligt dit exclusief vakantiehuis voor 10-12 personen. Deze nieuwbouw villa van 2013 is een echt pareltje. Er zijn 6 kamers van twee personen beschikbaar elk met eigen toilet en douche. 


  Vayamundo Houffalize

  Even ontsnappen aan het hectische leven: dat kan nergens beter dan in de Ardennen. In Vayamundo Houffalize kom je helemaal tot rust in de natuur, of zoek je net het avontuur op, tijdens spectaculaire arrangementen voor groepen en families. De club werd onlangs volledig gerenoveerd: kamers, restaurants, en inkomhal werden in een nieuw jasje gestopt, terwijl een nagelnieuwe fitness en wellnessruimte het geheel compleet maakt. Dàt is geniéten! Reserveer via [email protected] of per telefoon op 078 156 100.

  Vayamundo Houffalize Ol Fosse d’Outh 1 6660 Houffalize Tel.: 0032 (0)78 156 100 Website: www.vayamundo.be


  B&B Au Canard

  Op zoek naar rust? Welkom in “Au Canard” te Maboge aan de voet van de muur van Maboge, in het dal van de Ourthe. Op 6km van La Roche en Ardenne. “Au Canard”, waar rust, gezelligheid, authenticiteit en genieten centraal staan.


  Gite Le Chasseur du Ciel

  Le Chasseur du Ciel in Dochamps (vlakbij La Roche) is een kleine, moderne vakantiewoning met een adembenemend panoramisch uitzicht. De vakantiewoning is geschikt voor 2 tot 4 personen. 


  Café Coureur Houffalize

  Café Coureur in Houffalize is een recent volledig gerenoveerd hotel dat is aangepast aan de hedendaagse noden van de (fietsende/sportende) klant.  Keuze uit hotelkamers of studio's en dit alles in een unieke wielersfeer. 


  Camping Buitensport

  Deze gezellige camping ( met 10 houten bungalows ) is net buiten Houffalize gelegen en is gans het jaar open. DE plaats als U een beperkt budget hebt - Camping buitensport 


  Cabin in the woods

  In een doodlopende straat aan de rand van het bos kan je onze 'Cabin in the woods' vinden die geschikt is voor 6 personen. Aan de voorkant van de cabin is er een zonnig terras met plaats voor 2 auto's om te parkeren. Achter het huis heb je zicht op de vallei van de Ourthe. Dit is een zeer mooie plek om 's morgens te ontbijten. Je kan ons vinden op 1,5 km van het centrum van Houffalize, de supermarkt, de bakker,... . Het is de perfecte uitvalbasis voor alle Sportevents in de buurt. 


  La Laiterie

  Herberg La Laiterie is de thuisbasis van Brandsport, hun activiteiten worden georganiseerd vanuit deze herberg die prachtig gelegen is midden in de bossen van de Belgische Ardennen. U vindt deze gezellige Auberge ‘La Laiterie’ net buiten het dorpje Mierchamps, zo’n 7 km ten zuiden van La Roche-en-Ardenne. Het pand dankt zijn naam aan zijn vroegere functie: de lokale ‘melkfabriek’ ofwel Laiterie. 


  Les 5 Ourthes

  In de laatste beschermde ligging van de Ardennen, te Nadrin, ligt het hotel met luxekamers Les 5 Ourthes. U droomt rust te hebben en wandelingen te maken, vissen, klimmen, kayaken, gastronomie en zo veel meer? Dan is Les 5 Ourthes uw keuze.


  Les Cabanes de Rensiwez

  Zet de tijd even stil, laat je verbeelding spreken en geniet een weekend of langer in een hut van Rensiwez. De hutten zijn sfeervol en gezellig voor twee, een thuis als basis om erop uit te trekken of gewoon te blijven, van de natuur te genieten en tot rust te komen." Deze hutten zijn uitgerust als kleine huisjes: een houtkachel, een kitchenette, enz. Sommige beschikken zelfs over een sauna of houtgestookte jacuzzi. We bieden ook kampeerplaatsen aan. Tijdens uw verblijf staat het personeel steeds klaar om het u zoveel mogelijk naar uw zin te maken en waar mogelijk, komen ze aan uw wensen tegemoet : een afvaart van de Ourthe, mountainbiken, wandeltochten, enz. Voor reservaties : Klik hier Event informatie


 • Startprocedure

  De start is aan de barrage van Nisramont. Dit is 8km van Bérismenil en de deelnemers rijden hier best met de mountainbike heen (signalisatie naar de start wordt voorzien). Vertrek zeker tijdig naar de start. Nadat de MTB in de wisselzone is gezet, nemen de deelnemers een kayak en gaan ze te water. Daar worden de boten opgelijnd op 1 lijn en zal de start worden gegeven.

 • Tijdslimieten

  Na Kayak: 25min

  Na MTB: 2h45

  Finish: 4h45

 • Tijdsregistratie / Live coverage


  Bij aanmelding op het wedstrijdsecretariaat ontvang je een timingchip + velcro enkelband. Deze dien je stevig te bevestigen aan je enkel voor de start van de wedstrijd. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

  Controlepunten liggen verspreid over het parcours. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.


  Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van SQM Time
  Op de dag van het event is de uitslag live te volgen via www.sqmtime.com/live .
  Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

  Vergeet zeker niet je chip en enkelband terug in te leveren na de wedstrijd!

 • Podium / Prijzenpot

  De prijzen worden uitgereikt tijdens de podiumceremonie, meteen na de finish van de 3de in de nabijheid van de finish.

  HouffaRaid Teams: Voor de eerste drie teams (heren/dames/mixed) : Chouffe en naturaprijs.

  HouffaRaud Solo: Voor de eerste drie overall heren/dames: Chouffe en naturaprijs.

  Indien men niet aanwezig is, worden de prijzen helaas niet nagestuurd.

 • Bevoorradingen

  Er wordt 1 bevoorradingspost voorzien aan de wisselzone in Bérismenil (U komt hier na het MTB). Hier vindt u water, sportdrank, fruit, cola, zoete en zoute snacks en Etixx sportvoeding.

 • Toeschouwers

  Met wisselzone en finishzone in 1 locatie is dit een toeschouwer-vriendelijke wedstrijd.Reglementen


 • Specifieke wedstrijdregels

  Bovenop de gebruikelijke wedstrijdregels gaat de deelnemer eveneens akkoord met onderstaande specifieke HouffaRaid regels

   • De wedstrijdnummers moeten ten alle tijden gedragen worden door beide leden en mogen niet bedekt worden door regenjasjes of dergelijk. Deze moeten steeds de bovenste laag vormen.
   • Teams mogen geen eigen kayaks gebruiken.
   • Teams moeten zelf voor en na de kayakproef hun boot, peddels en eventuele veiligheidsvesten op de aangeduide plaatsen neerzetten. Dit betekent 75m lopen MET de boot. Ze volgen ten allen tijde de instructies van de CREW.
   • De mountainbikes moeten beschikken over goed werkende remmen. Fietsen zonder goed functionerende remmen worden zonder pardon afgekeurd.
   • E-bikes zijn niet toegelaten.
   • De MTB proef is voor beide deelnemers verplicht MET helm.
   • Teams moeten steeds samen wisselen en mogen pas als volledig team de wisselzone verlaten.
   • Wanneer een teamlid moet opgeven – mag de overblijver alleen verder doen. Hij kan echter NIET meedoen in het SOLO klassement.
   • Teams nemen steeds een duo kayak en solo’s een solo kayak.
   • Het al dan niet opzettelijk afsnijden van het parcours – als ook het wegwerpen of laten vallen van bidons, gels, verpakkingen, etc… resulteert in een aangepaste tijdstraf. De racedirector beslist over de grootte van deze straf met een minimum van 3 minuten en maximum van 120 minuten.
   • U dient de timingchip met velcro terug te geven bij aankomt.


  AANMELDEN

  Voor de teams moet slechts 1 iemand van het team zich aanmelden. Gelieve uw nummer op de lijst op voorhand te bekijken. U ontvangt:

   • Timingchip met velcro enkelband. Deze moet na de wedstrijd terug afgegeven worden
   • Wegwerp borstnummer – deze dient bij het MTB achteraan te worden gedragen en bij het lopen vooraan (gebruik een heupgordel !)
   • Spanbandjes voor het stuurbord vast te maken
   • Stuurbordje dat na de wedstrijd NIET moet geretourneerd worden 

Parcours

Van zodra beschikbaar kan u hieronder de verschillende parcoursen terugvinden.

2km Kayak op het meer van Nisramont - 23km MTB (800m+) - 10km trailrun (450m+).


 • Kayak: 2km (1 ronde) op het meer van Nisramont.


 • MTB: 24km, 800m+, 2 river crossings

 • Run: Trailrun van 10km, 450m+.


* De parcoursen zijn steeds onder voorbehoud en kunnen in de aanloop naar de wedstrijd nog aan wijzigingen onderworpen worden.

* De openbare weg wordt een aantal keer gebruikt. We vragen alle deelnemers om voorzichtig te zijn en zich te allen tijde aan het verkeersreglement te houden. Op de gevaarlijkste punten worden seingevers voorzien.

* GPX-download beschikbaar vanaf 25/09/2023

Media


 • Foto's HouffaRaid 2022

  Zo snel mogelijk na het event kan u hier de foto's terugvinden.

  FB album

 • Foto's HouffaRaid 2020

  Zo snel mogelijk na het event kan u hier de foto's terugvinden.

  FB album

 • Foto's HouffaRaid 2019

  Hieronder is een selectie foto's terug te vinden. Om alle foto's te bekijken verwijzen we naar de albums op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben). Op de event pagina van Sportograf kan je al jouw persoonlijke foto's bekijken / aankopen.

  FB album  Sportograf


 • Foto's HouffaRaid 2018

  Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben) en/of de event pagina van Sportograf. Daar kan je ook jouw persoonlijke foto's bekijken / aan kopen.


  Resultaten


  • 2022

   Klik hier voor de resultaten van 2022.

  • 2020

   Klik hier voor de resultaten van 2020.

  • 2019

   Klik hier voor de resultaten van 2019.

  • 2018

   Klik hier voor de resultaten van 2018.

  • 2017

   Klik hier voor de resultaten van de HouffaRaid 2017.

  F.A.Q. 's


  • Is er een fietshersteldienst aanwezig?

   Op dit event zal er spijtig genoeg geen fietshersteldienst aanwezig zijn. Zorg er dus zeker voor dat je bike in orde is.

  • Is een specifiek niveau vereist voor deelname aan jullie triathlons?

   Nee, alle niveau's zijn welkom. Je zorgt er wel best voor dat je de afstanden per discipline binnen de cut-off tijd kan afleggen. De tijdslimieten vind je bij event informatie.

  • Wat als ik de tijdslimiet niet haal?

   Je zal jammer genoeg de wedstrijd moeten staken. Na de cut-off tijden kunnen we niet garanderen dat het parcours nog juist is afgepijld en/of alle seingevers nog op post zijn. Als er specifieke regels zijn hier omtrent zal dit opgenomen worden in de race briefing.

  • Is het parcours verkeersvrij?

   Het parcours is niet verkeersvrij. Wanneer je op de openbare weg komt, moet je de verkeersregels en seingevers respecteren.

  • Mag ik deelnemen met een e-bike?

   Nee, E-bikes zijn niet toegestaan tijdens onze multisport events.

  • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

   Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

   Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

   Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

   Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

  • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

   Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


  • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


   We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

   Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

   Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


   • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

   • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

   • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

  • Kan ik de gpx van de parcoursen al krijgen?

   De GPX-files van de verschillende parcoursen worden ter beschikking gesteld in de week voor het evenement. Dit via de site en via de briefing die per mail naar alle deelnemers wordt gestuurd.

  • Kunnen we een fiets/mtb huren?

   Nee, wij beschikken niet over een fietsverhuurdienst. Je kan altijd in de buurt bij de lokale fietsenmaker informeren of die fietsen verhuurt. Bij camping Buitensport in Houfalize kan je alvast terecht voor een MTB.

  • Is eigen bevoorrading toegestaan?

   Persoonlijke bevoorrading is toegestaan.

  • Is er een bike wash voorzien?

   We hopen natuurlijk op stralend fietsweer maar bij echt slecht weer zullen we een mogelijkheid voorzien om je fiets af te spuiten.

  • De inschrijvingen zijn volzet, is er een wachtlijst?

   Als mensen annuleren komen deze plaatsen vrij en kan je via de SQM Time inschrijven. Je kan onze site en sociale media in het oog houden waar we zullen communiceren als er plaatsen vrijkomen. Als de wedstrijd uitverkocht is kan u zich op een wachtlijst zetten.

  LAST MINUTE TICKETS voor zondag 1 oktober in La Roche-en-Ardenne: TRAIL DU BARRAGE (34-23-18-10km) SCHRIJF NU IN // HOUFFARAID (Solo-Duo) SCHRIJF NU IN