NaturaRun Hageland 

NATURARUN HAGELAND


Officiële webpagina van de NaturaRun Hageland te Holsbeek (21 - 15 - 10 - 6km).


Nieuwe afstand in 2022: een halve marathon, goed voor 21km offroad trail fun!  Deze NaturaRun biedt een uniek parcours doorheen het Chartreuzenbos. Dit natuurgebied ligt vlak bij Leuven en is een echt pareltje, met prachtige bospaden, wilde single tracks en – het moet gezegd – pittige hellingen! Jullie kunnen kiezen uit afstanden van 6, 10, 15 en 21km en onderweg genieten van een winters landschap met gevarieerde natuur en interessante vergezichten. We slaan de handen in elkaar met de Gemeente Holsbeek en het Agentschap voor Natuur en Bos om jullie van dit moois te laten genieten. Maar let op, deze editie is de pittigste NaturaRun van de familie, dus smeer die kuiten nog maar eens goed in en schrijf je snel in, want het zal hier snel vollopen.


Tarieven:

Inschrijven kan enkel online via SQM Time en volgens onderstaande prijzentabel. Het loont dus om je snel in te schrijven!Super Early BirdEarly BirdBasisprijsLast-Minute
6km€ 9
€ 12
€ 15
€ 17
10km€ 11
€ 14
€ 18
€ 20
15km€ 12
€ 16
€ 20
€ 22
21km€ 15
€ 20
€ 25
€ 28

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van Sqmtime.com


GEEN INSCHRIJVEN TER PLAATSE 

Het is NIET mogelijk om je ter plaatse de dag zelf in te schrijven.

COVID SAFE TICKET PLUS

Het Covid Safe Ticket Plus  is momenteel verplicht voor dit evenement. Dit betekent dat het Covid Safe ticket vereist is en dat er een mondmaskerplicht geldt bij het betreden van de zone waar je ticket gecontroleerd wordt.
Je Covid Safe Ticket is hetzelfde als je Digital Covid Certificate. Het is een geldige QR-code in de CovidSafeBE-app die aantoont dat je ofwel minstens twee weken voor het evenement al volledig bent gevaccineerd, of in het bezit bent van een herstelcertificaat, of een recente negatieve PCR-test hebt afgelegd, of een recente negatieve antigeentest (geen zelftest!) hebt afgelegd + het dragen van een mondmasker.
De app die we gebruiken leest ook buitenlandse QR-codes (EU). U hoeft als buitenlander dus geen QR code te hebben in CovidSafeBE-app, wel een geldige QR-code.

vanaf €15,00
Organisator: Sportevents

Parcours

De parcoursen gaan doorheen het Chartreuzenbos. Dit natuurgebied ligt vlak bij Leuven en is een echt pareltje, met prachtige bospaden, wilde single tracks en – het moet gezegd – pittige hellingen! 


*Parcoursen onder voorbehoud van wijzigingen


 • 6km - 130m+

 • 10km - 270m+

  • Start tussen 13u30 en 13u50
  • Bevoorrading na 5km en eindbevoorrading
  • Er zijn GEEN plastic bekers beschikbaar, voorzie dus je eigen beker/flesje.
  Parcours   Download GPX
 • 15km - 420m+

  • Start tussen 12u30 en 12u50
  • Bevoorrading na 9km en eindbevoorrading
  • Er zijn GEEN plastic bekers beschikbaar, voorzie dus je eigen beker/flesje.
 • 21km - 570m+

  • Start tussen 9u en 9u20
  • Bevoorrading na 12km + eindbevoorrading
  • Er zijn GEEN plastic bekers beschikbaar, voorzie dus je eigen beker/flesje.

  Parcours  Download GPX


Praktische informatie


 • Adres - Bereikbaarheid - Parking

  Start en finish aan de Sportschuur (Sint-Maurusstraat 2) te Holsbeek. Holsbeek ligt op 10km van Leuven. Parking is beperkt dus gelieve zoveel mogelijk met fiets/openbaar vervoer te komen of te carpoolen.

  Parkeren kan enkel aan de voetbalterreinen van VK Holsbeek: Verhaegenstraat 28, Holsbeek. En de omliggende straten zal er een parkeerverbod gelden.

 • Dagindeling - Uurschema

  Zondag 16/01/2022

  08.00 - 13.45: Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startnummers

  09.00 - 09.20: Start 21km

  10.00 - 10.20: Start 6km

  12.30 - 12.50: Start 15km

  13.30 - 13.50: Start 10km

  16.00: Einde event

  * Programma onder voorbehoud

  De verschillende podia worden binnen de 15 minuten na de finish van de 3de finisher op de die afstand gehouden. Als u voor een podium wilt lopen vragen wij u om te starten bij aanvang van het tijdsslot. 

 • Afhalen Borstnummer

  Borstnummers worden vooraf niet opgestuurd maar dienen ter plaatse te worden afgehaald aan het secretariaat.

  Indien u meerdere deelnemers inschrijft, kan u hun startnummer ook afhalen.


  De extra’s die je bestelde (zoals een T-shirt, Scarff® of plooibare cup) kan je de dag van het event ter plaatse afhalen.

  Wijzigen kunnen tot de dag voor het evenement ook zelf uitgevoerd worden via uw persoonlijk account. Snel, eenvoudig en vermijdt wachtrijen !

  Eventuele last minute veranderingen van afstand dien je te melden aan het secretariaat, indien je dit niet via je account gedaan hebt.
  Zie ‘Dagindeling – Uurschema voor de openingsuren van het wedstrijdsecretariaat.

 • Covid Safe Ticket Plus

  Het Covid Safe Ticket Plus is vereist om aan dit event deel te nemen en om uw startnummer af te halen. 
  Deze zal worden gevraagd en ingescand worden aan de ingang van Covid Safe Ticket Plus Zone.
  Dit betekent dat het Covid Safe ticket vereist is en dat er een mondmaskerplicht geldt bij het betreden van de zone waar je ticket gecontroleerd wordt, waar je je startnummer afhaalt en waar de start en finish plaatsvindt.
  Geen geldig CST = geen startbewijs.

  Je Covid Safe Ticket is hetzelfde als je Digital Covid Certificate. Het is een geldige QR-code in de CovidSafeBE-app die aantoont dat je ofwel minstens twee weken voor het evenement al volledig bent gevaccineerd, of in het bezit bent van een herstelcertificaat, of een recente negatieve PCR-test hebt afgelegd, of een recente negatieve antigeentest (geen zelftest!) hebt afgelegd + het dragen van een mondmasker.
 • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

  Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

  Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

  Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

  Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

 • Douches - Kleedkamers - Bewaring sporttassen

  Rekening houdend met de huidige hygiënevoorschriften, worden er geen douches en/of kleedkamers ter beschikking gesteld.

  Er wordt bijgevolg ook geen "bewaring sporttassen" voorzien.

 • Ongevallenverzekering

  Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd. Je kan er wel voor kiezen om bij je inschrijving een verzekering via de organisator af te sluiten. Dit is een extra betalende optie.

 • Goede doel ANB

  De organisatie steunt het goede doel Agentschap Natuur & Bos (ANB)). ANB werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuur. Het agentschap staat in voor het beleid, het duurzaam beheren en het versterken van natuur samen met alle partners.

  Bij je inschrijving kun je een donatie voor het Agentschap Natuur en Bos doen.

 • Fotoservice

  Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN facebook account hebben.


 • Organisatie

  De organisatie is in handen van Sportevents, bvba.

  Dit event maakt deel uit van de NaturaRun series.

 • Materiaal

  Nog op zoek naar nieuwe schoenen of andere loop benodigdheden? 

  Bij Runners' lab helpen ze je graag in 1 van hun 5 winkels in Gent, Zaventem, Zwijndrecht, Paal-Beringen of Antwerpen aan het allerbeste materiaal om optimaal te presteren.

  Geen tijd om naar de winkel te gaan. Geen probleem, ze hebben ook een online shop !Wedstrijd informatie


 • Startprocedure

  Er is voor elke afstand een tijdsslot van 20min voorzien waarbinnen vrij kan gestart worden. Je tijd begint pas te lopen op het moment dat je over de startlijn loopt. 

  Indien je de dag zelf beslist om een andere afstand te lopen, dien je dit op voorhand aan het secretariaat te melden.

 • Tijdsregistratie / Live coverage

  Aan de achterzijde van je borstnummer kleven er 1 of 2 timing chip(s). Plooi de chip(s) niet en zorg ervoor dat je je startnummer boven je kleding op buik of borst draagt. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

  Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

  Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van Raceresult door te klikken op de “live coverage” balk die zichtbaar bovenaan deze website komt tijdens het event. Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

  Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt! 


 • Podium / Prijsuitreiking

  De (natura)prijzen worden uitgereikt tijdens een podiumceremonie in de nabijheid van de finish.

  Het exacte uur wordt op de dag zelf beslist en meegedeeld door de speaker of de race director. De podia worden ongeveer 15min na aankomst van de 3de finisher gehouden.

  Er zijn geen aparte prijzen per leeftijdscategorie, enkel overall voor dames en heren.

  Indien men niet aanwezig is, worden de prijzen helaas niet nagestuurd.

 • Bevoorradingen / Geen plastic bekers

  BEVOORRADINGEN

  Op het parcours zijn er verschillende bevoorradingen met drank en snacks. De exacte locaties zijn aangeduid op de parcourskaart van trace de trail (zie tab ‘parcours'). De bevoorradingen hebben standaard water, zoute snacks, cake, snoep, … Opgelet! Aan de verzorgingsposten zijn geen plastic bekers, je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen.

  GEEN PLASTIC WEGWERPBEKERS !

  Uit respect voor het milieu voorzien wij geen plastic wegwerp bekers. Je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen. Dit geldt voor de bevoorradingen onderweg alsook aan de finish. We hebben handige eco-cups, dat zijn herbruikbare drinkbekers die je kan opplooien, aan te kopen bij je online inschrijving en/of te koop aan het secretariaat voor 3 euro.

Media


 • 2022

  Zo snel mogelijk na het event kan u hier de foto's terugvinden.

  • 2021

   Zo snel mogelijk na het event kan u hier de foto's terugvinden.

   • 2020

    Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben).

    • 2019

     Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben)​.

     Resultaten


     NaturaRun Hageland F.A.Q. 's


     • Wat is het verschil tussen een Trailrun en een NaturaRun?

      Bij trailruns ligt de nadruk op avontuur. De routes zijn bijna volledig off-road en gaan over uitdagende paden. Hellingen kunnen erg steil zijn, soms moet je door een rivier, sommige stukken bestaan uit glibberige rotsblokken. Voor deze wedstrijden is wat lef en ervaring nodig.

      Naturaruns zijn de ‘light’ versie van trailruns. Ze spelen zich af in prachtige natuurlandschappen maar zijn minder technisch. Naturaruns gaan over bospaden of door velden en zijn toegankelijk voor lopers van elk niveau.


     • Zijn honden en/of stokken toegelaten?

      Honden zijn toegestaan als ze aan de leiband blijven en zich correct gedragen. Vergeet niet om ook een drinkbak voor uw hond te voorzien. 

      Wandelstokken zijn toegelaten.

     • Zijn er finisher medailles voorzien?

      Er zijn geen medailles voorzien.

     • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

      Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

      Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

      Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

      Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

     • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

      Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


     • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


      We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

      Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

      Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


      • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

      • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

      • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

     • Heb ik specifieke Trail schoenen nodig voor dit event?

      Trailschoenen zijn steeds aan te raden wanneer je offroad loopt. Ze bieden meer stabiliteit op oneffen terrein en voorkomen dat je je enkel zou omslaan over een boomwortel, steen, ... . Bovendien heb je in steile klimmen of technische afdalingen grip nodig.

      De trailschoenen van SCOTT bieden verschillende modellen aan met een terrein specifiek profiel.

      Gewoonweg DE beste trailschoenen. 

     • Waarom moet ik een verplichte bijdrage doen aan ANB?

      Het Agentschap Natuur en Bos geeft ons de mogelijkheden om in de natuur te lopen. Door een bijdrage te leveren aan het ANB dragen we ons steentje bij om de natuur te onderhouden, uit te breiden of om bomen, planten, struikgewassen en bloemen te planten.

      Alle donaties gaat integraal naar het betrokken gebied en de boswachters gaan deze fondsen zo goed mogelijk besteden opdat we nog lang kunnen genieten van de prachtige natuur.

     Laatste Nieuws / Artikels

     Filter :
     Last Minutes: Polar Bear Trail, Trail Des Coccinelles, Houffa Trail & SCOTT Xtrails - Schrijf nu in