Stroomloop Trailrun 

STROOMLOOP TRAILRUN


STROOMLOOP TRAILRUN

7km - 14km - 21km

                                                                          Facebook Trailrunning Events      Instagram Trailrunning Europe 


In verbinding met elkaar en met de natuur. Met Stroomloop trachten we het groene karakter van de Brusselse Rand in de verf te zetten op een duurzame manier. Het parcours zoekt de natuur op te midden van een grootstedelijke regio en verbindt letterlijk en figuurlijk verschillende groene plekken.

 

Onverharde bospaden, modderige holle wegen en pittige hellingen, Stroomloop heeft het allemaal. Vertrekkend van aan het oude Ruiterijcomplex in het Park Drie Fonteinen biedt Stroomloop drie verschillende parcours aan: 7 km voor de beginner, 14 km voor de gevorderde loper en 21 km voor de liefhebber van een stevige uitdaging.

 

De natuur heeft al veel te bieden, maar Stroomloop heeft nog meer in petto. Laat je onderweg verrassen! Muziek, kunst en ander entertainment van lokale bodem kleuren het parcours en zorgen voor een onvergetelijke loopervaring, van start tot finish.

 

Tarieven en details

De inschrijvingen worden afgesloten op 29/04/2023, tenzij eerder uitverkocht.Tarief

Hoogtemeters

Aantal bevoorradingspunten

Startuur

7 km

€10

50+ m

1 (eindbevoorrading)

15u - 15u30

14km

€14

100+ m

2

13u - 13u30

21km

€21

200+ m

11u - 11u30

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van Sqmtime.comAlle informatie over het event kunt u bekijken op de officiële event website: 
vanaf €10,00
Kies je gewenste afstand:
Geef hier de naam van de club waarbij je bent aangesloten. Ben je niet aangesloten bij een club laat je dit veld blanco.
Bestel uw runningshirt van het event. De maten zijn unisex.
Bûûmplanters is een vzw die zich inzet voor meer biodiversiteit en leefbaarheid in de groene rand rond Brussel. Een doel dat ook ons nauw aan het hart ligt. Voor elke donatie aan Bûûmplanters doet Stroomloop daarom een extra euro in het zakje!

 Deelnamepakket

  • Gepersonaliseerd borstnummer met chip (af te halen bij infopunt tijdens gekozen tijdslot)
  • Tijdsregistratie
  • Bepijlde route met km-aanduiding
  • Exclusief aandenken bij aankomst
  • Bevoorrading  
 7 km 1 eindbevoorrading
 14 km 1 bevoorrading onderweg + 1 eindbevoorrading
 21 km 2 bevoorradingen onderweg + eindbevoorrading

Wij kiezen voor duurzaamheid en bieden geen wegwerpflesjes aan. Vergeet geen eigen herbruikbare drinkfles mee te nemen om onderweg bij te tanken!

  • Een gegarandeerde lach op je gezicht!


Programma

Stroomloop vindt plaats op 6 mei 2023. Om voldoende afstand te kunnen garanderen, zullen alle lopers verspreid starten. Kies bij inschrijving je eigen tijdsslot waarbinnen je vrij kan starten. Zo blijft het lekker rustig onderweg. Indien de COVID-regels het toelaten, zal aan de aankomstzone een kleine bar ingericht worden. Op die manier kan je samen met je trouwe supporters nog even uitblazen en napraten.

De aankomstmat wordt afgesloten om 15u30.


Locatie

De start en finish van Stroomloop ligt vlak aan het oude Ruiterijcomplex in Park Drie fonteinen. 

Startlocatie: Domein Drie Fonteinen, Beneluxlaan 31, 1800 Vilvoorde


Bereikbaarheid & parking

Parking

Je kan parkeren op de parking van het park, op de Beneluxlaan of in de omliggende straten. Van daaruit is het enkele minuten wandelen tot de start. De start zal aangegeven zijn met bewegwijzering. 

Opgelet, foutparkeerders worden beboet!

Openbaar vervoer

Denk aan het milieu en kom met het openbaar vervoer!
NMBS: 
Station Vilvoorde

De Lijn: 
Bus 820 halte Vilvoorde V.T.M.
Bus 821 halte Vilvoorde Vlierkens

Gratis fietsenstallingFaciliteiten

  • Er zullen WC’s aanwezig zijn. 
  • Bevoorradingsposten:

 7 km 1 eindbevoorrading
 14 km 1 bevoorrading onderweg + 1 eindbevoorrading
 21 km 2 bevoorradingen onderweg + eindbevoorrading
  • Er zullen geen douches aanwezig zijn. Er zijn gescheiden kleedkamers op de locatie, waar je je kan omkleden voor en na het lopen. Sporttassen en rugzakken kan je bij ons team in bewaring geven, maar de organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor diefstal of schade.
  • EHBO-post
  • Onderweg zorgen seingevers voor een veilige oversteek.
  • Geen STROOMLOOP T-shirt besteld bij uw inschrijving en toch spijt van? Ter plekke kan je het T-shirt nog aankopen, betalen kan met Bancontact of Payconiq.


Onthaal

Wanneer je op het startterrein toekomt, meld je je aan bij het infopunt aan de zijkant van de startboog. Hier ontvang je de nodige informatie en je persoonlijke startnummer. Aan het infopunt kan je ook met eventuele vragen terecht. Gelieve vragen zo veel mogelijk via onze online-communicatie kanalen te stellen, om de start en registratie zo vlot mogelijk te laten verlopen.


Veilig sporten

We bieden drie afstanden aan voor uitdaging op ieders niveau. We raden echter iedereen af onvoorbereid zware fysieke inspanningen te doen. Wees verstandig en kies de juiste afstand en een tempo dat afgestemd is op jouw lichaam. Wie prestatiegericht en aan een hoge intensiteit wil sporten laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Blijf thuis als je ziek bent en hou je aan de geldende veiligheidsmaatregelen. 

Deelname kan vanaf 18 jaar of mits toestemming van de wettelijke voogd. 

Stroomloop leidt je langs de mooiste paadjes door de Vilvoordse en Brusselse natuur. Met minstens de helft onverharde paden, kom je dus best niet op je sneakers.

  Hoogtemeters
 Terrein
 7 km 50+ m 52 % onverhard - 35% half onverhard - 13% verhard
 14 km 100+ m 56 % onverhard - 28% half onverhard - 16% verhard
 21 km 200+ m 67% onverhard - 12% half onverhard - 21% verhard
In verbinding met elkaar en met de natuur. Met Stroomloop trachten we het groene karakter van de Brusselse Rand in de verf te zetten op een duurzame manier. Het parcours zoekt de natuur op te midden van een grootstedelijke regio en verbindt letterlijk en figuurlijk verschillende groene plekken. 

Stroomloop start en finisht in Park Drie Fonteinen te Vilvoorde. Gelegen op een heuveltop wordt dit park in het noorden begrenst door de vallei van de Tangebeek. In het zuiden heb je dan weer de vallei van de Zenne, ongetwijfeld de bekendste waterloop in Vilvoorde. Op de heuveltop tussen beide valleien liep vroeger een open en groene zone. Doorheen de jaren versnipperde deze groene zone echter in verschillende kleinere gebieden: Drie Fonteinen, Tangebeekbos en Open kamers Koningslo (Laskouter, Begijnenbosdal, Hoogveld). 

Stroomloop heeft de ambitie deze versnipperde eilandjes weer met elkaar in verbinding te brengen. Op een verrassende manier doet het parcours elk van deze gebieden aan met respect voor hun unieke kenmerken, gaande van de weidse vergezichten rond Koningslo, over de historische parkstructuur van Drie Fonteinen tot de ongerepte natuur van de Tangebeek. Zo ontstaat er in de schaduw van de hoofdstad en het viaduct opnieuw één groen geheel, waarbij ook de verbinding wordt gelegd tussen de twee stromen. De Brusselse Rand op zijn mooist, met steeds minstens de helft  onverharde weg, doorheen natuur- en stadsomgevingen. 

Onverharde bospaden, modderige holle wegen en pittige hellingen, Stroomloop heeft het allemaal.  Laat je meevoeren met de stroom en ontdek wat er schuilt in de schaduw van de stad. Stroomloop biedt drie verschillende parcours aan: 7 km voor de beginner, 14 km voor de gevorderde loper en 21 km voor de liefhebber van een stevige uitdaging. 

De natuur heeft al veel te bieden, maar Stroomloop heeft nog meer in petto. Laat je onderweg verrassen! Muziek, kunst en ander entertainment van lokale bodem kleuren het parcours en zorgen voor een onvergetelijke loopervaring, van start tot finish.

Stroomloop is een evenement van VZW Scouts en Gidsen Vilvoorde. Door deel te nemen, steun je hun lokalenproject.


                    


Veelgestelde vragen over Stroomloop

 • HOE KAN IK ME INSCHRIJVEN?

  Om tickets te kunnen bestellen zul je een SQM Time account moeten aanmaken. Met dit account beheer je je eigen tickets, kan je binnen de geldende condities zelf annuleren en eventueel tickets voor andere evenementen kopen.

 • HOE WEET IK OF MIJN INSCHRIJVING IS GELUKT?

  Vanaf de betaling afgerond is, ontvang je een bevestigingsmail. Geen mail ontvangen? Mail naar [email protected] en we helpen je verder.


 • KAN IK MIJN INSCHRIJVING NOG AANPASSEN OF ANNULEREN?

  Je kan je gegevens en/of opties zelf veranderen in je SQM Time account. Dit kan t.e.m. 29 april.
  Annuleren kan tot 14 dagen voor het evenement. In onze annuleringsvoorwaarden kan je nalezen hoeveel percent je na annulatie terugkrijgt. 
 • TOT WANNEER KAN IK ME INSCHRIJVEN?

  De inschrijvingen worden afgesloten op 29 april 2023, een week voor het event.
 • WAT ALS HET EVENT NIET KAN DOORGAAN?

  Si l'événement ne peut avoir lieu à cause de COVID-19, vous en serez informé par e-mail. Vous recevrez un remboursement sous forme de crédit sur SQM Time. Vous pouvez utiliser ce crédit pour participer à l'édition reportée de Stroomloop, ou vous pouvez choisir de participer à l'un des nombreux autres trails proposés sur la plateforme.

 • WAT ZIT ER IN MIJN INSCHRIJVINGSPAKKET?

  • Een gepersonaliseerd borstnummer met chip, af te halen bij de start
  • Tijdsregistratie
  • Afhankelijk van de gekozen afstand, ontvangt u minstens eenmaal bevoorrading
  • Een exclusief lopersaandenken
 • KAN IK ME NOG TER PLAATSE INSCHRIJVEN?

  Ter plaatse inschrijven is nog mogelijk, maar kost meer dan je online bestelling. Bovendien loop je een gepersonaliseerd borstnummer mis! De online inschrijvingen worden op 29 april afgesloten.

 • WANNEER ONTVANG IK MIJN LOOPNUMMER?

  Je kan het loopnummer afhalen aan het infopunt aan de start, op het ogenblik van het door jou gekozen tijdsslot. Neem je bevestigingsmail mee als inschrijvingsbewijs.

 • OM HOE LAAT MOET IK AANWEZIG ZIJN?

  Bij inschrijving kiest u zelf een tijdslot van een halfuur, je meldt je bij voorkeur binnen dit tijdslot aan bij de startzone.
 • AAN WELKE GEZONDHEIDSMAATREGELEN DIEN IK ME TE HOUDEN?

  Vanaf u het evenemententerrein betreedt, zijn de Belgische regels opgelegd aan ons evenement van kracht. Die maatregelen worden de week voor het event via onze online kanalen gecommuniceerd. Verder doen we beroep op uw gezond verstand: houd de nodige afstand van deelnemers die u niet kent en vermijd het veelvuldig aanraken van mond en neus. Blijf thuis als u symptomen van COVID-19 ervaart.


 • HOE VERZEKEREN JULLIE MIJN VEILIGHEID TIJDENS STROOMLOOP?

  Wij vragen aan al onze lopers om akkoord te gaan met de voorzorgsmaatregelen omtrent COVID-19. Goede afspraken maken immers goede vrienden. Wij werken met tijdslots en een limiet op het aantal deelnemers, om een ophoping van lopers te vermijden en de afstand te kunnen garanderen. Al onze organisatoren zullen een mondmasker dragen en herhaaldelijk hun handen ontsmetten. Daarnaast zullen onze stewards erop toezien dat alle bezoekers een mondmasker dragen op de evenementsite en voldoende afstand houden. 
   
 • MOET IK EEN MONDMASKER DRAGEN?

  Stroomloop hanteert de maatregelen die op dat moment geldig zijn voor de evenementensector. De week voor het event communiceren we via onze online kanalen de regels die tijdens Stroomloop van kracht zijn. Tijdens het sporten hoeft u hoe dan ook geen mondmasker te dragen.
   
 • WIE KAN ER DEELNEMEN AAN STROOMLOOP?

  We bieden drie afstanden aan, voor ieders wat wils! Iedereen kan deelnemen, minderjarigen dienen wel toestemming te hebben van hun wettelijke voogd. Honden zijn toegelaten mits ze aangelijnd blijven. 
   
 • UIT WELKE ONDERGROND BESTAAT HET PARCOURS?

  Voor elke afstand is minstens de helft van het parcours volledig onverhard. In onderstaande tabel kan u een gedetailleerd overzicht vinden.
   
    OnverhardHalf onverhard
  Verhard
  21 km
  67% (14 km)
  12% (2,5 km)
  21% (4,5 km)
  14 km
  56% (7,8 km)
  28% (3,9 km)
  16% (2,2 km)
  7 km
   52% (3,62 km)
   35% (2,46 km)
   13% (0,92 km


 • KAN IK HET PARCOURS OOK WANDELEN OF FIETSEN?

  Stroomloop is in de eerste plaats een loopevenement. De organisatie focust zich daarom op deelnemers die het parcours al lopend willen afleggen. Bovendien trachten we uit covid-overwegingen het aantal inhaalmanoeuvres op het parcours te minimaliseren. Dit aantal inhaalmanoeuvres zou veel hoger liggen door het grotere verschil in tempo.

 • KAN IK MIJN PERSOONLIJKE SPULLEN IN BEWARING GEVEN TIJDENS HET LOPEN?

  Stroomloop voorziet lockers waarin je je persoonlijke spullen tijdens het lopen kan bewaren, maar stelt zich niet aansprakelijk in geval van diefstal. Waardevolle voorwerpen neem je dus best mee tijdens het lopen, of laat je thuis.

 • MAG IK MIJN EIGEN DRINKEN EN ETEN MEENEMEN?

  Het is toegestaan om eigen drank en voeding mee te nemen.

 • KAN IK ME NA HET LOPEN OPFRISSEN?

  Er worden twee kleedkamers voorzien waar u zich kan omkleden en uw spullen kan opbergen in een locker. Douches zijn in deze kleedkamers niet aanwezig.

 • KUNNEN ER VRIENDEN OF FAMILIELEDEN KOMEN SUPPORTEREN?

  Tenzij er expliciet maatregelen worden opgelegd aan de evenementensector die dit verbieden, zijn supporters toegestaan. Ze dienen daarbij de andere lopers op het parcours niet te hinderen.
 • WANNEER KOMT MIJN RESULTAAT ONLINE?

  Je kan je looptijd live raadplegen via deze site.

 • HOE IS STROOMLOOP TE BEREIKEN?

  Openbaar vervoer: Aan het station van Vilvoorde kunt u De Lijn bus 820 nemen tot
  aan halte Vilvoorde V.T.M. Hierna is het nog een tiental minuten wandelen.
  Auto: Geef Beneluxlaan Vilvoorde in in uw GPS.
  E19: neem afslag 6 Koningslo-Vilvoorde.
  Fiets: We voorzien een fietsenstalling voor de fietsers. 
 • IS ER PARKING VOORZIEN?

  U kan uw auto parkeren op de parking van Park Drie Fonteinen, de Beneluxlaan of de omliggende straten. Vanaf daar is het nog enkele minuten wandelen naar het evenement. 

  Opgelet! Foutparkeerders worden beboet door de politie.
 • HOE KAN IK ME BEST VOORBEREIDEN?

  Indien u geen of weinig loopervaring heeft, kan u best een loopschema opstellen. Hou zeker onze social media in de gaten voor extra tips!

 • WAT NEEM IK MEE OP DE DAG VAN HET EVENT?

  Goede loopschoenen zijn een must! Zorg dat u een drinkbus/beker bij hebt. Wij voorzien geen plastieken wegwerpflesjes, wel kan u uw drinkbus aanvullen aan de bevoorradingsposts.

 • WAT DRAAG IK HET BEST VOOR STROOMLOOP?

  Om te lopen draagt u best een T-shirt uit ademend materiaal met een sportlegging of
  sportshort. Verder zijn goede loopschoenen heel belangrijk. 
 • IK VIND GEEN ANTWOORD OP MIJN VRAAG, WAAR KAN IK TERECHT?

  Stuur een mailtje naar [email protected] of een berichtje op onze facebookpagina, en we helpen je graag verder. 

Meerdaalwoud Trail 16-17/12: 11-13-17-19km = SOLD OUT! Nog slechts enkele tickets voor de 27, 30 en 44km >>   Klik hier