City Triathlon Deinze 

CITY TRIATHLON DEINZE1/8 triathlon - 86 triathlon


Officiële webpagina van de City Triathlon Deinze (1/8 triathlon - 86 triathlon). Dit event maakt deel uit van de Triathlon Series


Voor het 9de jaar op rij vormt de Grote Markt van Deinze het decor voor verschillende triatlonwedstrijden. Met een zwemparcours in de Leie en een fiets- en loopparcours langs de Leie vormt deze waterloop de basis voor hoge snelheden en snelle eindtijden. De 9de editie biedt naast de sprint triatlon (750/20/5) ook een 86 triathlon (1000/75/10). Beide wedstrijden kunnen individueel of in trio afgewerkt worden! Opnieuw zullen dit jaar alle wedstrijden op één dag plaatsvinden! De long distance triathlon van Deinze is de enige echte City Triathlon van de reeks. Dit zorgt voor een wedstrijd met enorm veel sfeer en supporters op en rond de grote markt van Deinze!


INSCHRIJVINGSTARIEVEN

Inschrijven kan enkel online en volgens onderstaande prijzentabel. Het loont dus om je snel in te schrijven! Zij die registreren voor 14 augustus krijgen een persoonlijk startnummer MET naam en voornaam erop toebedeeld.Early Bird

Basisprijs

Last Minute

1/8 Triathlon

€45

€50

€55

1/8 Triathlon TRIO

€55

€60

€65

86 Triathlon

€105

€120

€135

86 Triathlon TRIO

€115

€130

€145

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van €1,00 +2,5% excl. BTW

GEEN INSCHRIJVEN TER PLAATSE 

Het is NIET mogelijk om je ter plaatse de dag zelf in te schrijven.

COVID SAFE TICKET

Het Covid Safe Ticket is momenteel NIET verplicht voor dit evenement.  Je Covid Safe Ticket is hetzelfde als je Digital Covid Certificate. Het is een geldige QR-code in de CovidSafeBE-app die aantoont dat je ofwel minstens twee weken voor het evenement al volledig bent gevaccineerd, of in het bezit bent van een herstelcertificaat, of een recente negatieve PCR-test hebt afgelegd, of een recente negatieve antigeentest (geen zelftest!) hebt afgelegd.  
 

ORGANISATIE

Dit event wordt georganiseerd door Sport Events, een bedrijf uit La Roche en Ardenne dat jaarlijks meer dan 40 verschillende evenementen organiseert. De rode draad doorheen al onze events is het offroad gebeuren, de natuur en het bos. We zijn Actief in Cycling, Triathlon, Trailrunning, Adventure Raids en Walking. Vele van onze events zijn al aan de 10de editie toe.

vanaf €50,00
Het bedrag gaat integraal naar de nationale Borstkanker preventiecampagne
Koop hier het Etixx startpakket aan meer dan 50% korting en gratis levering! Triathlon Starter Pack: Isotonic Lemon 1kg + Nutritional Energy Gel Cola 12x35g + Energy Sport Bar Red Fruits 12x40g + Etixx bidon 750ml
Organisator: Sportevents
Inschrijvingen mogelijk tem 20-08-2023.

Praktische informatie


 • Adres - Bereikbaarheid - Parking

  Secretariaat is in het nieuwe stadhuis “Leiespiegel”. De afstand tussen de inschrijvingen en de wisselzone/finish bedraagt 500m. Toiletten hier aanwezig. Adres: Brielstraat 2, 9800 Deinze.

  Het zwemonderdeel vindt plaats in de Leie. Adres: Leiedam 2, 9800 Deinze.

  Er is een ruime parking voorzien: Parking Brielpoort in de Lucien Matthyslaan (volg de gele parking pijlen). De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 • Dagindeling - Uurschema

  Zondag 20 augustus 2023

  86 City Triathlon Deinze

  08.00 – 09.30: Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen borstnummers
  08.30 - 09.30: Fiets en materiaal plaatsen in wisselzone

  09.25: Seniors mannen mogen te water
  09.30: Start 86 City Triathlon Deinze seniors mannen
  09.35: Vrouwen, veteranen mannen en trio's mogen te water
  09.40: Start 86 City Triathlon Deinze vrouwen, veteranen mannen en trio's

  1/8 City Triathlon Deinze

  14.00 – 15.30: Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen borstnummers
  15.00 - 16.00: Fiets en materiaal plaatsen in wisselzone

  15.55: Mannen mogen te water
  16.00: Start 1/8 City Triathlon Deinze mannen
  16.05: Vouwen en Trio's mogen te water
  16.10: Start 1/8 City Triathlon Deinze vrouwen en trio's
  16.50: Eerste finisher verwacht


  De timing chip dient verplicht te worden ingeleverd bij het uitchecken van het materiaal aan de wisselzone. Zonder timing chip kan uw materiaal niet uitgecheckt worden.

  * Dit is een voorlopig tijdsschema. Starturen kunnen nog gewijzigd worden.


 • Aanmeldingsprocedure

  Borstnummers worden vooraf niet opgestuurd en kunnen enkel afgehaald worden op het wedstrijdsecretariaat op de dag van de wedstrijd. Je startnummer krijg je enkele dagen voor het event gemaild en je kan deze ook bekijken op de deelnemerslijst die gelijktijdig met de mailing online komt.

  Het is mogelijk om startbewijzen van familie en/of vrienden af te halen. Eventuele last minute veranderingen van afstand dien je te melden aan het secretariaat. Zie ‘Dagindeling – Uurschema' voor de openingsuren van het wedstrijdsecretariaat. Bij vermelding van je startnummer ontvang je een enveloppe met daarin:

  • 1 wegwerp borstnummer – deze dient bij het fietsen achteraan te worden gedragen en bij het lopen vooraan (gebruik een heupgordel).
  • 1 stickerset - Deze dienen te worden bevestigd aan de fiets en op de helm.
  • 1 badmuts.
  • 1 timingchip met velcro enkelband - deze dient aan de enkel bevestigd te worden. Na de wedstrijd moet deze chip terug afgegeven worden.
 • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

  Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

  Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

  Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

  Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

 • Douches - Kleedkamers

  Er zullen geen douches en/of kleedkamers ter beschikking gesteld worden.
 • Ongevallenverzekering

  Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd. Je kan er wel voor kiezen om bij je inschrijving een verzekering via de organisator af te sluiten. Dit is een extra betalende optie.

 • Goede doel Think Pink

  De organisatie steunt het goede doel THINK PINK, de nationale borstkanker campagne. Bij uw inschrijving kunt u een donatie doen hiervoor.  Als nationale borstkankercampagne vraagt Think Pink meer aandacht voor borstkanker en financiert de organisatie wetenschappelijk onderzoek rond de meest voorkomende kanker bij vrouwen. 1 vrouw op 8 krijgt borstkanker. Elk jaar horen meer dan 10.500 mensen dat ze borstkanker hebben. Vrouwen én mannen, want 1 lotgenoot op 100 is een man. Elke dag sterven 7 lotgenoten aan de ziekte.


  BEWEGEN GEEFT LEVEN

  Wat veroorzaakt borstkanker? Daarnaar voeren wetenschappers voortdurend onderzoek uit. Onderzoek bewees al dat gezonde voeding en voldoende bewegen het risico op borstkanker kunnen terugdringen. Daarom hecht Think Pink zo veel belang aan bewegen: het is een belangrijke preventiemaatregel, maar speelt ook een cruciale rol tijdens het herstel.


  THINK PINK GEEFT BORSTKANKER GEEN KANS

  Als nationale borstkankercampagne heeft Think Pink vier duidelijke doelstellingen:

  • Informeren over borstkanker
  • Sensibiliseren over het belang van screening
  • Innovatief en heel concreet wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker financieren
  • Zorg- en nazorgprojecten ondersteunen

  Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

  Meer info vind je op think-pink.be  

 • Fotoservice

  Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN facebook account hebben.

  Facebook   
 • Organisatie

  De organisatie is in handen van Sportevents, bvba.

  Dit event maakt deel uit van de Triathlon Series.Event informatie


 • Startprocedure

  Startprocedure:
  Het zwemmen vindt plaats in de Leie. Enkele minuten voor de start worden de atleten te water gelaten om zich op te lijnen tussen de startboeien. De wedstrijd zal dus gestart worden met de deelnemers reeds in het water. Er is geen mogelijkheid om vooraf in te zwemmen.

 • Tijdslimieten

  1/8 City Triathlon Deinze
  Zwemmen: 25min
  Zwemmen + fietsen: 1u20
  Finish: 2u00

  86 City Triathlon Deinze
  Zwemmen: 35min
  Zwemmen + fietsen: 4u
  Finish: 5u30

 • Drafting / Non-Drafting

  1/8 Triathlon
  De 1/8 City Triathlon Deinze is een DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is in deze 1/8 triathlon dus toegestaan.

  Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen zijn niet toegelaten. Korte opzetstuurtjes (die niet verder komen dan de remgrepen) zijn net als schijfremmen wel toegestaan.

  86 Triathlon
  De  86 City Triathlon Deinze is een NON DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is in deze 86 triathlon dus niet toegestaan.

  Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen, volle wielen en schijfremmen zijn toegestaan.

 • Tijdsregistratie / Live coverage


  Bij aanmelding op het wedstrijdsecretariaat ontvang je een timingchip + velcro enkelband. Deze dien je stevig te bevestigen aan je enkel voor de start van de wedstrijd. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

  Controlepunten liggen verspreid over het parcours. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.


  Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van SQM Time
  Op de dag van het event is de uitslag live te volgen via www.sqmtime.com/live .
  Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

  Vergeet zeker niet je chip en enkelband terug in te leveren na de wedstrijd!

 • Podium / Prijzenpot

  De prijzen worden uitgereikt tijdens een podiumceremonie in de nabijheid van de finish.

  Het exacte uur wordt op de dag zelf beslist en meegedeeld door de speaker. De podia worden ongeveer 15min na aankomst van de 3de finisher gehouden.

  1/8 Triathlon

  Heren overall: Naturaprijzen
  Dames overal: Naturaprijzen
  AgeGroups 40+, 50+, 60+: Geen

  86 Triathlon

  Heren overall: 1ste € - 2de € - 3de € - TBA
  Dames overal : 1ste € - 2de € - 3de € - TBA
  AgeGroups 40+, 50+, 60+: naturaprijzen

  * Indien men niet aanwezig is, worden de prijzen helaas niet nagestuurd.

 • Bevoorradingen

  1/8 Triathlon
  Enkel tijdens het lopen worden bevoorradingsposten met water voorzien. Aan de aankomst wordt een uitgebreide bevoorrading voorzien met cola, water, zoute en zoete snacks, snoep,...

  86 Triathlon

  Tijdens het fietsen is een bevoorrading voorzien vanaf de 3de ronde. Hier worden drinkbussen (500ml) met water en drinkbussen (500ml) met sportdrank aangeboden. Tijdens het lopen worden bevoorradingsposten met water voorzien. Aan de aankomst wordt een uitgebreide bevoorrading voorzien met cola, water, zoute en zoete snacks, snoep,...


Reglementen


 • Non-Drafting

  De 86 Triathlon is een NON DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is in deze 86 triathlon dus niet toegestaan.

  Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen, volle wielen en schijfremmen zijn toegestaan.

  STAYERREGLEMENT EN STRAFPROCEDURE VOOR NON DRAFTING RACES

  De draftzone is 15m van het voorwiel tot aan jouw voorganger zijn achterwiel. Dit is dubbel zo lang dan bij een VTDL wedstrijd. Bij het inhalen/passeren van een voorganger hebt u 20 seconden de tijd om dit te doen. We hebben 8 scheidsrechters op de moto die gele kaarten uitdelen bij inbreuken op deze regel. Tevens hebben we 6 spotters die langs de kant staan en die ook gerechtigd zijn om inbreuken te noteren en door te geven.

  Bij gele kaarten (straftijd) krijgt u:

  • 1 gele kaart = Er wordt 5 minuten straftijd bij uw eindtijd bijgeteld aan de finish
  • 2 gele kaarten = DSQ

  Opgelet, indien uw nummer door 1 van onze vaste spotters wordt genoteerd gaat u tijdens de wedstrijd geen kaart zien, maar worden er wel 5 minuten straftijd bij uw eindtijd bijgeteld. Aan de finish gaat een bord uithangen met daarop alle nummers die een overtreding begaan hebben.

  Gele kaarten (straftijd) krijgt u bij:

  1. Inbreuk tegen de hierboven genoemde draftregels
  2. Langdurig langs de linkerkant van de weg rijden
  3. Inhalen / passeren van een deelnemer langs rechts
  4. Opzettelijk wegwerpen van bidons, gels en dergelijke verpakkingen BUITEN de dropzone (deze is 100m voor en na een bevoorrading )
  5. Fietsen in de wisselzone
  6. Zich laten begeleiden door iemand tijdens het lopen
  7. Zich laten bevoorraden door iemand buiten de DROP zone (100m voor en na een bevoorradingspost)

  Rode kaart (DSQ) krijgt u bij:

  1. 2 inbreuken die 5 minuten straftijd tot gevolg hebben
  2. Grof verbaal of fysiek geweld tegen een scheidsrechter of andere deelnemers
  3. Uitermate grof stayergedrag (op minder dan 5 meter afstand rijden)

 • Drafting

  1/8 Triathlon
  De 1/8 City Triathlon Deinze is een DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is in deze 1/8 triathlon dus toegestaan.

  Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen zijn niet toegelaten. Korte opzetstuurtjes (die niet verder komen dan de remgrepen) zijn net als schijfremmen wel toegestaan.
 • Wetsuit

  Bij een watertemperatuur van 23°C of hoger wordt een wetsuit verboden. Bedraagt de watertemperatuur 16°C of lager, is een wetsuit verplicht. De watertemperatuur wordt de dag voor de wedstrijd gemeten en meegedeeld via sociale media en SMS.

Media


 • Foto's 2021

  Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben).


  • Foto's 2019 - 1/8 Triathlon

   Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben).


   • Foto's 2019 - 111 Triathlon

    Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben).


    • Foto's 2018 - 1/8 Triathlon

     Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben).


     • Foto's 2018 - 1/2 Triathlon

      Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben).


      • Movie 2017

      Resultaten


      F.A.Q. 's


      • Is er een fietshersteldienst aanwezig?

       We gaan er natuurlijk vanuit dat je fiets tiptop in orde zal zijn op de dag van het evenement. Moesten er toch nog kleine problemen zijn op de dag zelf dan is Tom van À BLOC er om u aan zijn mobiele werkstand te verwelkomen voor kleine depannage of snelle check-up. Deze service is volledig gratis maar eventuele nieuwe onderdelen moeten uiteraard wel betaald worden.

      • Is een specifiek niveau vereist voor deelname aan jullie triathlons?

       Nee, alle niveau's zijn welkom. Je zorgt er wel best voor dat je de afstanden per discipline binnen de cut-off tijd kan afleggen. De tijdslimieten vind je bij event informatie.

      • Wat als ik de tijdslimiet niet haal?

       Je zal jammer genoeg de wedstrijd moeten staken. Na de cut-off tijden kunnen we niet garanderen dat het parcours nog juist is afgepijld en/of alle seingevers nog op post zijn. Als er specifieke regels zijn hier omtrent zal dit opgenomen worden in de race briefing.

      • Is het parcours verkeersvrij?

       Het parcours zal volledig verkeersvrij gemaakt zijn. De richtlijnen van politie en seingevers dienen ten allen tijden gerespecteerd te worden.

      • Mag ik deelnemen met een e-bike?

       Nee, E-bikes zijn niet toegestaan tijdens onze multisport events.

      • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

       Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

       Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

       Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

       Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

      • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

       Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


      • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


       We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

       Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

       Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


       • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

       • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

       • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

      • Kan ik de gpx van de parcoursen al krijgen?

       De GPX-files van de verschillende parcoursen worden ter beschikking gesteld in de week voor het evenement. Dit via de site en via de briefing die per mail naar alle deelnemers wordt gestuurd.

      • Is drafting toegelaten? Welke regels gelden er bij non-drafting?

       1/8 Triathlon
       De iLumen Bilzen 1/8 City Triathlon Deinze is een DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is in deze 1/8 triathlon dus toegestaan.

       Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen zijn niet toegelaten. Korte opzetstuurtjes (die niet verder komen dan de remgrepen) zijn net als schijfremmen wel toegestaan.

       111 Triathlon
       De  111 City Triathlon Deinze is een NON DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is in deze 111 triathlon dus niet toegestaan.

       Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen, volle wielen en schijfremmen zijn toegestaan.

      • Kunnen we een fiets/mtb huren?

       Nee, wij beschikken niet over een fietsverhuurdienst. Je kan altijd in de buurt bij de lokale fietsenmaker informeren of die fietsen verhuurt.

      • Is eigen bevoorrading toegestaan?

       Persoonlijke bevoorrading is enkel toegestaan in het fietsen. Deze persoonlijke bevoorrading mag enkel toegediend worden in de zone van 500m vóór de bevoorrading van de organistie en dit op voorwaarde dat geen ander atleten gehinderd worden.

      • Krijg ik een finisher-shirt?

       Elke finisher ontvangt een exclusieve finisher T-shirt aan de aankomst.

      • Krijg ik korting met een wedstrijdlicentie van de triathlonfederatie?

       Onze events zijn onafhankelijk van de triathlonfederatie georganiseerd en we kunnen daarom geen kortingen geven voor atleten die in het bezit zijn van een licentie.

      • Mag ik zwemmen met wetsuit?

       Bij een watertemperatuur van 23°C of hoger wordt een wetsuit verboden. Bedraagt de watertemperatuur 16°C of lager, is een wetsuit verplicht. De watertemperatuur wordt de dag voor de wedstrijd gemeten en meegedeeld via sociale media en SMS.

      • Mag ik met een opzetstuurtje/clip-on rijden op een drafting wedstrijd?

       Ja, dit mag maar het stuurtje mag niet voorbij de remmen komen.

      • De inschrijvingen zijn volzet, is er een wachtlijst?

       We werken niet met een wachtlijst. Als mensen annuleren komen deze plaatsen vrij en kan je via de SQM Time inschrijven. Je kan onze site en sociale media in het oog houden waar we zullen communiceren als er plaatsen vrijkomen.

      LAST MINUTE TICKETS: WIJNMARATHON HEUVELLAND - WALK 3 juni (10-21km) / RUN 4 juni (10-21-42km) SCHRIJF NU IN