CITY TRIATHLON DEINZE1/8 triathlon - 111 triathlon

Facebook Sportevents   Twitter Sportevents   Instagram Sportevents   Vimeo Sportevents

Officiële webpagina van de City Triathlon Deinze (1/8 triathlon - 111 triathlon). Dit event maakt deel uit van de Triathlon Series


Voor het 9de jaar op rij vormt de grote markt van Deinze het decor voor verschillende triatlonwedstrijden. Met een zwemparcours in de Leie en een fiets- en loopparcours langs de Leie vormt deze waterloop de basis voor hoge snelheden en snelle eindtijden. De 8ste editie biedt naast de sprint triatlon (750/20/5) dit jaar ook een 111 triathlon (1000/100/10). Beide wedstrijden kunnen individueel of in trio afgewerkt worden! Opnieuw zal dit jaar alle wedstrijden op één dag zullen plaatsvinden! 

De 111 triathlon van Deinze is de enige echte City Triathlon van de reeks. Dit zorgt voor een wedstrijd met enorm veel sfeer en supporters op en rond de grote markt van Deinze!


Bekijk event op FacebookVervoeg de fantastische Sportevents Crew

vanaf €60,00

Media


 • Foto's 2021

  Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben).


  • Foto's 2019 - 1/8 Triathlon

   Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben).


   • Foto's 2019 - 111 Triathlon

    Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben).


    • Foto's 2018 - 1/8 Triathlon

     Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben).


     • Foto's 2018 - 1/2 Triathlon

      Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben).


      • Movie 2017

      Resultaten


      F.A.Q. 's


      • Is er een fietshersteldienst aanwezig?

       We gaan er natuurlijk vanuit dat je fiets tiptop in orde zal zijn op de dag van het evenement. Moesten er toch nog kleine problemen zijn op de dag zelf dan is Tom van À BLOC er om u aan zijn mobiele werkstand te verwelkomen voor kleine depannage of snelle check-up. Deze service is volledig gratis maar eventuele nieuwe onderdelen moeten uiteraard wel betaald worden.

      • Is een specifiek niveau vereist voor deelname aan jullie triathlons?

       Nee, alle niveau's zijn welkom. Je zorgt er wel best voor dat je de afstanden per discipline binnen de cut-off tijd kan afleggen. De tijdslimieten vind je bij event informatie.

      • Wat als ik de tijdslimiet niet haal?

       Je zal jammer genoeg de wedstrijd moeten staken. Na de cut-off tijden kunnen we niet garanderen dat het parcours nog juist is afgepijld en/of alle seingevers nog op post zijn. Als er specifieke regels zijn hier omtrent zal dit opgenomen worden in de race briefing.

      • Is het parcours verkeersvrij?

       Het parcours zal volledig verkeersvrij gemaakt zijn. De richtlijnen van politie en seingevers dienen ten allen tijden gerespecteerd te worden.

      • Mag ik deelnemen met een e-bike?

       Nee, E-bikes zijn niet toegestaan tijdens onze multisport events.

      • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

       Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

       Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

       Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

       Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

      • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

       Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


      • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


       We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

       Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

       Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


       • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

       • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

       • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

      • Kan ik de gpx van de parcoursen al krijgen?

       De GPX-files van de verschillende parcoursen worden ter beschikking gesteld in de week voor het evenement. Dit via de site en via de briefing die per mail naar alle deelnemers wordt gestuurd.

      • Is drafting toegelaten? Welke regels gelden er bij non-drafting?

       1/8 Triathlon
       De iLumen Bilzen 1/8 City Triathlon Deinze is een DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is in deze 1/8 triathlon dus toegestaan.

       Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen zijn niet toegelaten. Korte opzetstuurtjes (die niet verder komen dan de remgrepen) zijn net als schijfremmen wel toegestaan.

       111 Triathlon
       De  111 City Triathlon Deinze is een NON DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is in deze 111 triathlon dus niet toegestaan.

       Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen, volle wielen en schijfremmen zijn toegestaan.

      • Kunnen we een fiets/mtb huren?

       Nee, wij beschikken niet over een fietsverhuurdienst. Je kan altijd in de buurt bij de lokale fietsenmaker informeren of die fietsen verhuurt.

      • Is eigen bevoorrading toegestaan?

       Persoonlijke bevoorrading is enkel toegestaan in het fietsen. Deze persoonlijke bevoorrading mag enkel toegediend worden in de zone van 500m vóór de bevoorrading van de organistie en dit op voorwaarde dat geen ander atleten gehinderd worden.

      • Krijg ik een finisher-shirt?

       Elke finisher ontvangt een exclusieve finisher T-shirt aan de aankomst.

      • Krijg ik korting met een wedstrijdlicentie van de triathlonfederatie?

       Onze events zijn onafhankelijk van de triathlonfederatie georganiseerd en we kunnen daarom geen kortingen geven voor atleten die in het bezit zijn van een licentie.

      • Mag ik zwemmen met wetsuit?

       Bij een watertemperatuur van 23°C of hoger wordt een wetsuit verboden. Bedraagt de watertemperatuur 16°C of lager, is een wetsuit verplicht. De watertemperatuur wordt de dag voor de wedstrijd gemeten en meegedeeld via sociale media en SMS.

      • Mag ik met een opzetstuurtje/clip-on rijden op een drafting wedstrijd?

       Ja, dit mag maar het stuurtje mag niet voorbij de remmen komen.

      • De inschrijvingen zijn volzet, is er een wachtlijst?

       We werken niet met een wachtlijst. Als mensen annuleren komen deze plaatsen vrij en kan je via de SQM Time inschrijven. Je kan onze site en sociale media in het oog houden waar we zullen communiceren als er plaatsen vrijkomen.

      Laatste Nieuws / Artikels

      Filter :