WCUP Ros Beiaardtriathlon Dendermonde 

WCUP ROS BEIAARDTRIATHLON DENDERMONDE


KIDS - 1/8 triathlon - 1/4 triathlon

Facebook Sportevents   Twitter Sportevents   Instagram Sportevents   Vimeo Sportevents

Officiële webpagina van de WCUP Ros Beiaardtriathlon Dendermonde (1/8 en 1/4 triathlon). Dit event maakt deel uit van de Triathlon Series


In 2022 is er de derde editie van de Triathlon Dendermonde. Op het programma zowel een 1/8 triathlon (500m - 21km - 5,5km) als een 1/4 triathlon (1000m - 50km - 10km). Voor de KIDS zal er een Just For Fun triathlon zijn van 150m zwemmen, 6km fietsen en 1,5km lopen. 


Zwemmen doen we in de Oude Dender, de zijtak van de Dender die doorheen de stad stroomt en vlak naast de Grote Markt ligt. Op de fiets gaat het richting landelijke gebieden rondom Dendermonde, tussen de Schelde en de Dender. Goed voor een vlak parcours vol afwisseling. Om deze Triathlon volledig te maken is het loop parcours volledig in het stadscentrum, met enkele passages over de Grote Markt waar jullie uiteindelijk ook zullen finishen. Het ideale concept voor een echte "City" triathlon met een unieke sfeer!


INSCHRIJVINGSTARIEVEN

Inschrijven kan enkel online en volgens onderstaande prijzentabel. Het loont dus om je snel in te schrijven! Zij die registreren voor 4 mei krijgen een persoonlijk startnummer MET naam en voornaam erop toebedeeld.Early Bird

Basisprijs

Last Minute

1/8 Triathlon

€45

€50

€55

1/8 TRIO Triathlon

€55

€60

€65

1/4 Triathlon

€60

€70

€80

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van €1,00 +2,5% excl. BTW

GEEN INSCHRIJVEN TER PLAATSE 

Het is NIET mogelijk om je ter plaatse de dag zelf in te schrijven.

COVID SAFE TICKET

Het Covid Safe Ticket is momenteel NIET verplicht voor dit evenement.  Je Covid Safe Ticket is hetzelfde als je Digital Covid Certificate. Het is een geldige QR-code in de CovidSafeBE-app die aantoont dat je ofwel minstens twee weken voor het evenement al volledig bent gevaccineerd, of in het bezit bent van een herstelcertificaat, of een recente negatieve PCR-test hebt afgelegd, of een recente negatieve antigeentest (geen zelftest!) hebt afgelegd.  
 

ORGANISATIE

Dit event wordt georganiseerd door Sport Events, een bedrijf uit La Roche en Ardenne dat jaarlijks meer dan 40 verschillende evenementen organiseert. De rode draad doorheen al onze events is het offroad gebeuren, de natuur en het bos. We zijn Actief in Cycling, Triathlon, Trailrunning, Adventure Raids en Walking. Vele van onze events zijn al aan de 10de editie toe.

vanaf €55,00
Het bedrag gaat integraal naar de nationale Borstkanker preventiecampagne
Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd.
Organisator: Sportevents

Media


 • Foto's - City Triathlon Dendermonde 2021

  Na de editie van 2021 zal je hier de foto's kunnen terug vinden! Ben je benieuwd? Je kan altijd onze foto albums van andere events bekijken via de onderstaande knop. 

  • Foto's - City Triathlon Dendermonde 2020

   Na de editie van 2020 zal je hier de foto's kunnen terug vinden! Ben je benieuwd? Je kan altijd onze foto albums van andere events bekijken via de onderstaande knop. 

   Resultaten


   • WCUP Ros Beiaardtriathlon Dendermonde - 2022

    Klik hier voor de resultaten van de WCUP Ros Beiaardtriathlon Dendermonde - 2022

   • City Triathlon Dendermonde - 2021

    Klik hier voor de resultaten van de City Triathlon Dendermonde - 2021

   • City Triathlon Dendermonde - 2020

    Klik hier voor de resultaten van de City Triathlon Dendermonde - 2020

   F.A.Q. 's


   • Is er een fietshersteldienst aanwezig?

    We gaan er natuurlijk vanuit dat je fiets tiptop in orde zal zijn op de dag van het evenement. Moesten er toch nog kleine problemen zijn op de dag zelf dan is Tom van À BLOC er om u aan zijn mobiele werkstand te verwelkomen voor kleine depannage of snelle check-up. Deze service is volledig gratis maar eventuele nieuwe onderdelen moeten uiteraard wel betaald worden.

   • Is een specifiek niveau vereist voor deelname aan jullie triathlons?

    Nee, alle niveau's zijn welkom. Je zorgt er wel best voor dat je de afstanden per discipline binnen de cut-off tijd kan afleggen. De tijdslimieten vind je bij event informatie.

   • Wat als ik de tijdslimiet niet haal?

    Je zal jammer genoeg de wedstrijd moeten staken. Na de cut-off tijden kunnen we niet garanderen dat het parcours nog juist is afgepijld en/of alle seingevers nog op post zijn. Als er specifieke regels zijn hier omtrent zal dit opgenomen worden in de race briefing.

   • Vanaf wanneer word ik in de veteranen reeks ingedeeld?

    Iedereen met een leeftijd van 40 jaar of ouder op 31 december van datzelfde jaar zal in de veteranen reeks ingedeeld worden. Men zal dus in de veteranen reeks worden ingedeeld vanaf het jaar dat men 40 jaar zal worden. Ben je op het moment van de wedstrijd nog 39 jaar en moet je later op het jaar nog 40 jaar worden zal je voor deze wedstrijd al wel in de veteranen reeks ingedeeld worden.

    Dezelfde werkwijze wordt aangehouden bij de categorieën 50+ (vanaf 50 jaar) en 60+ (vanaf 60 jaar).
   • Is het parcours verkeersvrij?

    Het parcours zal volledig verkeersvrij gemaakt zijn. De richtlijnen van politie en seingevers dienen ten allen tijden gerespecteerd te worden.

   • Mag ik deelnemen met een e-bike?

    Nee, E-bikes zijn niet toegestaan tijdens onze multisport events.

   • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

    Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

    Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

    Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

    Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

   • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

    Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


   • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


    We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

    Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

    Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


    • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

    • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

    • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

   • Kan ik de gpx van de parcoursen al krijgen?

    De GPX-files van de verschillende parcoursen worden ter beschikking gesteld in de week voor het evenement. Dit via de site en via de briefing die per mail naar alle deelnemers wordt gestuurd.

   • Is drafting toegelaten? Welke regels gelden er bij non-drafting?

    1/8 Triathlon
    De 1/8 Triathlon is een DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is in deze 1/8 triathlon dus toegestaan.

    Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen zijn niet toegelaten. Korte opzetstuurtjes (die niet verder komen dan de remgrepen) zijn net als schijfremmen wel toegestaan.

    1/4 Triathlon
    De 1/4 Triathlon is een NON DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is in deze 1/4 triathlon dus niet toegestaan.

    Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen, volle wielen en schijfremmen zijn toegestaan.

   • Kunnen we een fiets/mtb huren?

    Nee, wij beschikken niet over een fietsverhuurdienst. Je kan altijd in de buurt bij de lokale fietsenmaker informeren of die fietsen verhuurt.

   • Krijg ik een finisher-shirt?

    Elke finisher ontvangt een exclusieve finisher T-shirt aan de aankomst.

   • Krijg ik korting met een wedstrijdlicentie van de triathlonfederatie?

    Onze events zijn onafhankelijk van de triathlonfederatie georganiseerd en we kunnen daarom geen kortingen geven voor atleten die in het bezit zijn van een licentie.

   • Mag ik zwemmen met wetsuit?

    Bij een watertemperatuur van 23°C of hoger wordt een wetsuit verboden. Bedraagt de watertemperatuur 16°C of lager, is een wetsuit verplicht. De watertemperatuur wordt de dag voor de wedstrijd gemeten en meegedeeld via sociale media en SMS.

   • Mag ik met een opzetstuurtje/clip-on rijden op een drafting wedstrijd?

    Ja, dit mag maar het stuurtje mag niet voorbij de remmen komen.

   • De inschrijvingen zijn volzet, is er een wachtlijst?

    We werken niet met een wachtlijst. Als mensen annuleren komen deze plaatsen vrij en kan je via de SQM Time inschrijven. Je kan onze site en sociale media in het oog houden waar we zullen communiceren als er plaatsen vrijkomen.

   Laatste Nieuws / Artikels

   Filter :