iLumen Bilzen Triathlon 

Officiële webpagina van de iLumen Bilzen Triathlon

zondag 21.05.2023 |111 Triathlon - 1/8 Triathlon


De 111 triathlon van Bilzen staat opnieuw op onze kalender. De wedstrijd gaat door op zondag 21.05.2023 en opnieuw kan er gekozen worden voor de iLumen 1/8 Triathlon (500m-25km-5km) of de iLumen 111 Triathlon (1km-100km-10km).


Door een zo goed als vlak fietsparcours met lange rechte stukken ligt de snelheid bijzonder hoog en kunnen de hardrijders hun kwaliteiten ten volle ontplooien.


INSCHRIJVINGSTARIEVEN

Inschrijven kan enkel online en volgens onderstaande prijzentabel. Het loont dus om je snel in te schrijven! Zij die registreren voor 10 mei krijgen een persoonlijk startnummer MET naam en voornaam erop toebedeeld.Early Bird

Basisprijs

Last Minute

1/8 Triathlon

€45

€50

€55

111 Triathlon

€110

€125

€135

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van €1,00 +2,5% excl. BTW

GEEN INSCHRIJVEN TER PLAATSE 

Het is NIET mogelijk om je ter plaatse de dag zelf in te schrijven.
 

ORGANISATIE

Dit event wordt georganiseerd door Sport Events, een bedrijf uit La Roche en Ardenne dat jaarlijks meer dan 40 verschillende evenementen organiseert. De rode draad doorheen al onze events is het offroad gebeuren, de natuur en het bos. We zijn Actief in Cycling, Triathlon, Trailrunning, Adventure Raids en Walking. Vele van onze events zijn al aan de 10de editie toe.

vanaf €50,00
Het bedrag gaat integraal naar de nationale Borstkanker preventiecampagne
Koop hier het Etixx startpakket aan meer dan 50% korting en gratis levering! Triathlon Starter Pack: Isotonic Lemon 1kg + Nutritional Energy Gel Cola 12x35g + Energy Sport Bar Red Fruits 12x40g + Etixx bidon 750ml
Organisator: Sportevents
Inschrijvingen mogelijk tem 10-05-2023.

Praktische informatie


 • Adres - Bereikbaarheid - Parking

  Secretariaat, wisselzone, start en finish zijn gelegen ter hoogte van de "Kanaalbar" langs de Kanaaldijkstraat te Bilzen.

  ADRES : Kanaaldijkstraat 4, 3740 Bilzen

  Opgelet: Om parkeren mogelijk te maken zal de Kanaaldijkstraat enkelrichting gemaakt worden. De inrit van de Kanaalduikstraat is enkel mogelijk vanuit de Hoefaertweg, uitrijden enkel via de Grote Heide.

  Parkeren mag aan beide zijden van de weg. Doe dit een beetje 'sociaal' zodat iedereen zijn wagen kan plaatsen. Mobilehomes nemen best de parkeerruimte aan het voetbalveld (op Vossenkuilstraat)


 • Dagindeling - Uurschema

  Zondag 21 mei 2023

  iLumen Bilzen 111 Triathlon
  08.00 – 09.15
  : Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen borstnummers
  08.30 - 09.25
  : Fiets en materiaal plaatsen in wisselzone

  09.25
  : Oplijning rolling start
  09.30: Start aan de hand van ROLLING START iLumen Bilzen 111 Triathlon
  12.40:
  Eerste finisher verwacht

  iLumen Bilzen 1/8 Triathlon
  14.30 – 15.45: Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen borstnummers
  15.00 - 15.55
  : Fiets en materiaal plaatsen in wisselzone

  15.55
  : Atleten mogen te water
  16.00: Start iLumen Bilzen 1/8 Triathlon
  16.50: Eerste finisher verwacht

  De verschillende podia worden zo snel mogelijk na de finish van de 3de finisher op die afstand gehouden.

  De timing chip dient verplicht te worden ingeleverd bij het uitchecken van het materiaal aan de wisselzone. Zonder timing chip kan uw materiaal niet uitgecheckt worden.

  * Dit is een voorlopig tijdsschema. Starturen kunnen nog gewijzigd worden.

 • Aanmeldingsprocedure

  Borstnummers worden vooraf niet opgestuurd en kunnen enkel afgehaald worden op het wedstrijdsecretariaat op de dag van de wedstrijd. Je startnummer krijg je enkele dagen voor het event gemaild en je kan deze ook bekijken op de deelnemerslijst die gelijktijdig met de mailing online komt.

  Het is mogelijk om startbewijzen van familie en/of vrienden af te halen. Eventuele last minute veranderingen van afstand dien je te melden aan het secretariaat. Zie ‘Dagindeling – Uurschema' voor de openingsuren van het wedstrijdsecretariaat.

  Bij vermelding van je startnummer ontvang je een enveloppe met daarin:

  • 1 wegwerp borstnummer – deze dient bij het fietsen achteraan te worden gedragen en bij het lopen vooraan (gebruik een heupgordel).
  • 1 stickerset - Deze stickers dienen te worden bevestigd aan de fiets en op de helm.
  • 1 badmuts.
  • 1 timingchip met velcro enkelband - deze dient aan de enkel bevestigd te worden. Na de wedstrijd moet deze chip terug afgegeven worden.
 • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

  Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

  Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

  Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

  Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

 • Douches - Kleedkamers

  Er zijn douches voorzien in de Sporthal van Eigenbilzen. Deze bevinden zich op 2,5km van de finish (Sporthalstraat, 3740 Bilzen)

 • Goede doel Think Pink

  De organisatie steunt het goede doel THINK PINK, de nationale borstkanker campagne. Bij uw inschrijving kunt u een donatie doen hiervoor.  Als nationale borstkankercampagne vraagt Think Pink meer aandacht voor borstkanker en financiert de organisatie wetenschappelijk onderzoek rond de meest voorkomende kanker bij vrouwen. 1 vrouw op 8 krijgt borstkanker. Elk jaar horen meer dan 10.500 mensen dat ze borstkanker hebben. Vrouwen én mannen, want 1 lotgenoot op 100 is een man. Elke dag sterven 7 lotgenoten aan de ziekte.


  BEWEGEN GEEFT LEVEN

  Wat veroorzaakt borstkanker? Daarnaar voeren wetenschappers voortdurend onderzoek uit. Onderzoek bewees al dat gezonde voeding en voldoende bewegen het risico op borstkanker kunnen terugdringen. Daarom hecht Think Pink zo veel belang aan bewegen: het is een belangrijke preventiemaatregel, maar speelt ook een cruciale rol tijdens het herstel.


  THINK PINK GEEFT BORSTKANKER GEEN KANS

  Als nationale borstkankercampagne heeft Think Pink vier duidelijke doelstellingen:

  • Informeren over borstkanker
  • Sensibiliseren over het belang van screening
  • Innovatief en heel concreet wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker financieren
  • Zorg- en nazorgprojecten ondersteunen

  Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

  Meer info vind je op think-pink.be  

 • Fotoservice

  Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN facebook account hebben.

 • Organisatie

  De organisatie is in handen van JTTL (Jeugd Triatlon Team Limburg), in nauwe samenwerking met Sportevents, bvba.

  Dit event maakt deel uit van de Triathlon Series.Event informatie


 • Startprocedure

  111 Triathlon - Rolling start vanaf 9u30
  Het zwemmen vindt plaats in het Albertkanaal. Er zal gestart worden aan de hand van een rolling start principe waarbij de atleten één voor één te water worden gelaten. De atleten starten dus vanop de kant en lopen via een steiger het water in. Er is geen mogelijkheid om vooraf in te zwemmen.

  1/8 Triathlon - Start 16u00:
  Het zwemmen vindt plaats in het Albertkanaal. Enkele minuten voor de start worden de atleten te water gelaten om zich op te lijnen tussen de startboeien. De wedstrijd zal dus gestart worden met de deelnemers reeds in het water. Er is geen mogelijkheid om vooraf in te zwemmen.

 • Tijdslimieten

  iLumen Bilzen 1/8 Triathlon
  Zwemmen: 25min
  Zwemmen + fietsen: 1u20
  Finish: 2u00

  iLumen Bilzen 111 Triathlon
  Zwemmen: 35min
  Zwemmen + fietsen: 4u
  Finish: 5u30

 • Drafting / Non-drafting

  iLumen Bilzen 1/8 Triathlon
  Drafting/stayeren tijdens het fietsen is toegestaan.
  Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen zijn niet toegelaten
  . Korte opzetstuurtjes (die niet verder komen dan de remgrepen) zijn net als schijfremmen wel toegestaan.

  iLumen Bilzen 111 Triathlon
  Drafting/stayeren tijdens het fietsen is niet toegestaan.
  Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen, volle wielen en schijfremmen zijn eveneens toegestaan.

 • Tijdsregistratie / Live coverage


  Bij aanmelding op het wedstrijdsecretariaat ontvang je een timingchip + velcro enkelband. Deze dien je stevig te bevestigen aan je enkel voor de start van de wedstrijd. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

  Controlepunten liggen verspreid over het parcours. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.


  Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van SQM Time
  Op de dag van het event is de uitslag live te volgen via www.sqmtime.com/live .
  Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

  Vergeet zeker niet je chip en enkelband terug in te leveren na de wedstrijd!

 • Podium / Prijzenpot

  De prijzen worden uitgereikt tijdens een podiumceremonie in de nabijheid van de finish.

  Het exacte uur wordt op de dag zelf beslist en meegedeeld door de speaker.

  iLumen Bilzen 1/8 Triathlon
  Heren overall: Naturaprijzen
  Dames overal: Naturaprijzen
  AgeGroups 40+, 50+, 60+: Geen

  iLumen Bilzen 111 Triathlon
  Heren overall: 600 - 400 - 200 euro
  Dames overal : 300 - 200 - 100 euro
  AgeGroups 40+, 50+, 60+: naturaprijzen

  * Indien men niet aanwezig is, worden de prijzen helaas niet nagestuurd.

 • Bevoorradingen

  iLumen Bilzen 1/8 Triathlon
  Enkel aan de aankomst wordt een uitgebreide bevoorrading voorzien. Daarnaast is er voor iedere deelnemer (op vertoon van borstnummer) een gratis pasta voorzien.

  iLumen Bilzen 111 Triathlon
  Tijdens het fietsen is een bevoorrading voorzien vanaf de 3de ronde. Hier worden drinkbussen (500ml) met water en drinkbussen (500ml) met sportdrank alsook energie gels van Etixx aangeboden. Tijdens het lopen worden bevoorradingsposten met water en sportdrank van Etixx aangeboden. Aan de aankomst wordt een uitgebreide bevoorrading voorzien. Daarnaast is er voor iedere deelnemer (op vertoon van borstnummer) een gratis pasta te verkrijgen.Reglementen


 • Non-Drafting

  De iLumen Bilzen 111 Triathlon is een NON DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is in deze 111 triathlon dus niet toegestaan.

  Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen, volle wielen en schijfremmen zijn toegestaan.

  STAYERREGLEMENT EN STRAFPROCEDURE VOOR NON DRAFTING RACES

  De draftzone is 15m van het voorwiel tot aan jouw voorganger zijn achterwiel. Dit is dubbel zo lang dan bij een VTDL wedstrijd. Bij het inhalen/passeren van een voorganger hebt u 20 seconden de tijd om dit te doen. We hebben 8 scheidsrechters op de moto die gele kaarten uitdelen bij inbreuken op deze regel. Tevens hebben we 6 spotters die langs de kant staan en die ook gerechtigd zijn om inbreuken te noteren en door te geven.

  Bij gele kaarten (straftijd) krijgt u:

  • 1 gele kaart = Er wordt 5 minuten straftijd bij uw eindtijd bijgeteld aan de finish
  • 2 gele kaarten = DSQ

  Opgelet, indien uw nummer door 1 van onze vaste spotters wordt genoteerd gaat u tijdens de wedstrijd geen kaart zien, maar worden er wel 5 minuten straftijd bij uw eindtijd bijgeteld. Aan de finish gaat een bord uithangen met daarop alle nummers die een overtreding begaan hebben.

  Gele kaarten (straftijd) krijgt u bij:

  1. Inbreuk tegen de hierboven genoemde draftregels
  2. Langdurig langs de linkerkant van de weg rijden
  3. Inhalen / passeren van een deelnemer langs rechts
  4. Opzettelijk wegwerpen van bidons, gels en dergelijke verpakkingen BUITEN de dropzone (deze is 100m voor en na een bevoorrading )
  5. Fietsen in de wisselzone
  6. Zich laten begeleiden door iemand tijdens het lopen
  7. Zich laten bevoorraden door iemand buiten de DROP zone (100m voor en na een bevoorradingspost)

  Rode kaart (DSQ) krijgt u bij:

  1. 2 inbreuken die 5 minuten straftijd tot gevolg hebben
  2. Grof verbaal of fysiek geweld tegen een scheidsrechter of andere deelnemers
  3. Uitermate grof stayergedrag (op minder dan 5 meter afstand rijden)
 • Drafting

  De iLumen Bilzen 1/8 Triathlon is een DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is in deze 1/8 triathlon dus toegestaan.

  Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen zijn niet toegelaten. Korte opzetstuurtjes (die niet verder komen dan de remgrepen) zijn net als schijfremmen wel toegestaan.


 • Wetsuit

  Bij een watertemperatuur van 23°C of hoger wordt een wetsuit verboden. Bedraagt de watertemperatuur 16°C of lager, is een wetsuit verplicht. De watertemperatuur wordt de dag voor de wedstrijd gemeten en meegedeeld via sociale media en SMS.

Parcours

 • Parcours - Bilzen 111 Triathlon

 • Parcours - Bilzen 1/8 Triathlon* De parcoursen zijn steeds onder voorbehoud en kunnen in de aanloop naar de wedstrijd nog aan wijzigingen onderworpen worden.


Media


 • Foto's - iLumen Bilzen Triathlon 2022

   
 • Movie - iLumen Bilzen Triathlon 2017

 • Foto's - iLumen Bilzen Triathlon 2016 - by LudoGrafica

  Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben).


  • Movie - iLumen Bilzen Triathlon 2016

  • Movie - iLumen Bilzen Triathlon 2014

  Resultaten


  • iLumen Bilzen Triathlon 2023

   Klik hier voor de resultaten van de iLumen Triathlon Bilzen 2023. (Vanaf 21.05.2023)

  • iLumen Bilzen Triathlon 2022

   Klik hier voor de resultaten van de iLumen Triathlon Bilzen 2022.

  • iLumen Bilzen Triathlon 2021

   Klik hier voor de resultaten van de iLumen Triathlon Bilzen 2021.

  • iLumen Bilzen Triathlon 2020 (LOCKDOWN EDITIE)

   Klik hier voor de resultaten van de Lockdown Triathlon Bilzen 2020. 

  • iLumen Bilzen Triathlon 2019

   Klik hier voor de resultaten van iLumen Bilzen Triathlon 2019.

  • iLumen Bilzen Triathlon 2018

   Klik hier voor de resultaten van iLumen Bilzen Triathlon 2018.

  • iLumen Bilzen Triathlon 2017

   Klik hier voor de resultaten van iLumen Bilzen Triathlon 2017.

  • iLumen Bilzen Triathlon 2016

   Klik hier voor de resultaten van iLumen Bilzen Triathlon 2016.

  • iLumen Bilzen Triathlon 2015

   Klik hier voor de resultaten van iLumen Bilzen Triathlon 2015.

  • iLumen Bilzen Triathlon 2014

   Klik hier voor de resultaten van iLumen Bilzen Triathlon 2014.

  • iLumen Bilzen Triathlon 2013

   Klik hier voor de resultaten van iLumen Bilzen Triathlon 2013.

  • iLumen Bilzen Triathlon 2012

   Klik hier voor de resultaten van iLumen Bilzen Triathlon 2012.

  F.A.Q. 's


  • Is een specifiek niveau vereist voor deelname aan jullie triathlons?

   Nee, alle niveau's zijn welkom. Je zorgt er wel best voor dat je de afstanden per discipline binnen de cut-off tijd kan afleggen. De tijdslimieten vind je bij event informatie.

  • Wat als ik de tijdslimiet niet haal?

   De limiettijden worden met enige menselijkheid behandeld. Moesten we toch merken dat atleten deze tijdslimieten totaal niet halen zullen deze jammer genoeg de wedstrijd moeten staken. Na de cut-off tijden kunnen we niet garanderen dat het parcours nog verkeersvrij is en/of alle seingevers nog op post zijn. Als er specifieke regels zijn hier omtrent zal dit opgenomen worden in de race briefing.

  • Vanaf wanneer word ik in de veteranen reeks ingedeeld?

   Iedereen met een leeftijd van 40 jaar of ouder op 31 december van datzelfde jaar zal in de veteranen reeks ingedeeld worden. Men zal dus in de veteranen reeks worden ingedeeld vanaf het jaar dat men 40 jaar zal worden. Ben je op het moment van de wedstrijd nog 39 jaar en moet je later op het jaar nog 40 jaar worden zal je voor deze wedstrijd al wel in de veteranen reeks ingedeeld worden.

   Dezelfde werkwijze wordt aangehouden bij de categorieën 50+ (vanaf 50 jaar) en 60+ (vanaf 60 jaar).

  • Is het parcours verkeersvrij?

   Het parcours zal volledig verkeersvrij gemaakt zijn. De richtlijnen van politie en seingevers dienen ten allen tijden gerespecteerd te worden.

  • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

   Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

   Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

   Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

   Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

  • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


   We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

   Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

   Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


   • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

   • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

   • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

  • Kan ik de gpx van de parcoursen al krijgen?

   De GPX-files van de verschillende parcoursen kunnen terug gevonden worden in de tab "Parcours" van zodra deze beschikbaar zijn.

  • Is drafting toegelaten? Welke regels gelden er bij non-drafting?

   iLumen Bilzen 1/8 Triathlon
   De iLumen Bilzen 1/8 Triathlon is een DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is in deze 1/8 triathlon dus toegestaan.

   Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen zijn niet toegelaten. Korte opzetstuurtjes (die niet verder komen dan de remgrepen) zijn net als schijfremmen wel toegestaan.

   iLumen Bilzen 111 Triathlon
   De iLumen Bilzen 111 Triathlon is een NON DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is in deze 111 triathlon dus niet toegestaan.

   Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen, volle wielen en schijfremmen zijn toegestaan.

  • Kunnen we een fiets/mtb huren?

   Nee, wij beschikken niet over een fietsverhuurdienst. Je kan altijd in de buurt bij de lokale fietsenmaker informeren of die fietsen verhuurt.

  • Is eigen bevoorrading toegestaan?

   Persoonlijke bevoorrading is enkel toegestaan in het fietsen. Deze persoonlijke bevoorrading mag enkel toegediend worden in de zone van 500m vóór de bevoorrading van de organistie en dit op voorwaarde dat geen ander atleten gehinderd worden.

  • Krijg ik een finisher-shirt?

   Er zijn geen finisher shirts voorzien maar iedereen krijgt wel een gratis pasta aan de aankomst.

  • Krijg ik korting met een wedstrijdlicentie van de triathlonfederatie?

   Onze events zijn onafhankelijk van de triathlonfederatie georganiseerd en we kunnen daarom geen kortingen geven voor atleten die in het bezit zijn van een licentie.

  • Mag ik zwemmen met wetsuit?

   Bij een watertemperatuur van 23°C of hoger wordt een wetsuit verboden. Bedraagt de watertemperatuur 16°C of lager, is een wetsuit verplicht. De watertemperatuur wordt de dag voor de wedstrijd gemeten en meegedeeld via sociale media en SMS.

  • Mag ik met een opzetstuurtje/clip-on rijden op een drafting wedstrijd?

   Ja, dit mag maar het stuurtje mag niet voorbij de remmen komen.

  • De inschrijvingen zijn volzet, is er een wachtlijst?

   We werken niet met een wachtlijst. Bij een groot aantal annulaties worden deze plaatsen verzameld en zullen deze extra plaatsen op een later tijdstip opnieuw vrij gegeven worden om in te schrijven. Wanneer deze extra plaatsen zullen worden vrij gegeven zal gecommuniceerd worden via onze sociale media.

  Laatste Nieuws / Artikels

  Filter :
  LAST MINUTE TICKETS: TEAM TRAIL (25 MAART)   // RAID DES FANTOMES (25 MAART)   // GRAND RAID (26 MAART)