ILUMEN BILZEN TRIATHLON

1/8 triathlon - 111 triathlon

Facebook Sportevents   Twitter Sportevents   Instagram Sportevents   Vimeo Sportevents


Officiële webpagina van de iLumen Bilzen Triathlon (1/8 en 111 triathlon) georganiseerd door Sportevents. Dit event maakt deel uit van de Triathlon Series


De 111 triathlon van Bilzen staat opnieuw op onze kalender. De wedstrijd gaat door op zondag 22.05.2022 en opnieuw kan er gekozen worden voor de iLumen 1/8 Triathlon (500m-20km-5km) of de iLumen 111 Triathlon (1km-100km-10km).


Door een zo goed als vlak fietsparcours met lange rechte stukken ligt de snelheid bijzonder hoog en kunnen de hardrijders hun kwaliteiten ten volle ontplooien.


Tarieven:

Inschrijven kan enkel online via SQM Time en volgens onderstaande prijzentabel. Het loont dus om je snel in te schrijven!1ste korting

2de korting

Basisprijs

4de periode

1/8

€35,00

€45,00

€50,00

€50,00

111

€90,00

€100,00

€110,00

€110,00

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van Sqmtime.comBekijk event op FacebookVervoeg de fantastische Sportevents Crew

vanaf €50,00

Media


 • Movie - iLumen Bilzen Triathlon 2017

 • Foto's - iLumen Bilzen Triathlon 2016 - by LudoGrafica

  Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben).


  • Movie - iLumen Bilzen Triathlon 2016

  • Movie - iLumen Bilzen Triathlon 2014

  Resultaten


  • iLumen Bilzen Triathlon 2021

   Klik hier voor de resultaten van de iLumen Triathlon Bilzen 2021. (Vanaf 12.09.2021)

  • iLumen Bilzen Triathlon 2020 (LOCKDOWN EDITIE)

   Klik hier voor de resultaten van de Lockdown Triathlon Bilzen 2020. 

  • iLumen Bilzen Triathlon 2019

   Klik hier voor de resultaten van iLumen Bilzen Triathlon 2019.

  • iLumen Bilzen Triathlon 2018

   Klik hier voor de resultaten van iLumen Bilzen Triathlon 2018.

  • iLumen Bilzen Triathlon 2017

   Klik hier voor de resultaten van iLumen Bilzen Triathlon 2017.

  • iLumen Bilzen Triathlon 2016

   Klik hier voor de resultaten van iLumen Bilzen Triathlon 2016.

  • iLumen Bilzen Triathlon 2015

   Klik hier voor de resultaten van iLumen Bilzen Triathlon 2015.

  • iLumen Bilzen Triathlon 2014

   Klik hier voor de resultaten van iLumen Bilzen Triathlon 2014.

  • iLumen Bilzen Triathlon 2013

   Klik hier voor de resultaten van iLumen Bilzen Triathlon 2013.

  • iLumen Bilzen Triathlon 2012

   Klik hier voor de resultaten van iLumen Bilzen Triathlon 2012.

  F.A.Q. 's


  • Is er een fietshersteldienst aanwezig?

   We gaan er natuurlijk vanuit dat je fiets tiptop in orde zal zijn op de dag van het evenement. Moesten er toch nog kleine problemen zijn op de dag zelf dan is Tom van À BLOC er om u aan zijn mobiele werkstand te verwelkomen voor kleine depannage of snelle check-up. Deze service is volledig gratis maar eventuele nieuwe onderdelen moeten uiteraard wel betaald worden.

  • Is een specifiek niveau vereist voor deelname aan jullie triathlons?

   Nee, alle niveau's zijn welkom. Je zorgt er wel best voor dat je de afstanden per discipline binnen de cut-off tijd kan afleggen. De tijdslimieten vind je bij event informatie.

  • Wat als ik de tijdslimiet niet haal?

   De limiettijden worden met enige menselijkheid behandeld. Moesten we toch merken dat atleten deze tijdslimieten totaal niet halen zullen deze jammer genoeg de wedstrijd moeten staken. Na de cut-off tijden kunnen we niet garanderen dat het parcours nog verkeersvrij is en/of alle seingevers nog op post zijn. Als er specifieke regels zijn hier omtrent zal dit opgenomen worden in de race briefing.

  • Vanaf wanneer word ik in de veteranen reeks ingedeeld?

   Iedereen met een leeftijd van 40 jaar of ouder op 31 december van datzelfde jaar zal in de veteranen reeks ingedeeld worden. Men zal dus in de veteranen reeks worden ingedeeld vanaf het jaar dat men 40 jaar zal worden. Ben je op het moment van de wedstrijd nog 39 jaar en moet je later op het jaar nog 40 jaar worden zal je voor deze wedstrijd al wel in de veteranen reeks ingedeeld worden.

   Dezelfde werkwijze wordt aangehouden bij de categorieën 50+ (vanaf 50 jaar) en 60+ (vanaf 60 jaar).

  • Is het parcours verkeersvrij?

   Het parcours zal volledig verkeersvrij gemaakt zijn. De richtlijnen van politie en seingevers dienen ten allen tijden gerespecteerd te worden.

  • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

   Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

   Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

   Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

   Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

  • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

   Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


  • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


   We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

   Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

   Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


   • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

   • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

   • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

  • Kan ik de gpx van de parcoursen al krijgen?

   De GPX-files van de verschillende parcoursen kunnen terug gevonden worden in de tab "Parcours" van zodra deze beschikbaar zijn.

  • Is drafting toegelaten? Welke regels gelden er bij non-drafting?

   iLumen Bilzen 1/8 Triathlon
   De iLumen Bilzen 1/8 Triathlon is een DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is in deze 1/8 triathlon dus toegestaan.

   Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen zijn niet toegelaten. Korte opzetstuurtjes (die niet verder komen dan de remgrepen) zijn net als schijfremmen wel toegestaan.

   iLumen Bilzen 111 Triathlon
   De iLumen Bilzen 111 Triathlon is een NON DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is in deze 111 triathlon dus niet toegestaan.

   Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen, volle wielen en schijfremmen zijn toegestaan.

  • Kunnen we een fiets/mtb huren?

   Nee, wij beschikken niet over een fietsverhuurdienst. Je kan altijd in de buurt bij de lokale fietsenmaker informeren of die fietsen verhuurt.

  • Is eigen bevoorrading toegestaan?

   Persoonlijke bevoorrading is enkel toegestaan in het fietsen. Deze persoonlijke bevoorrading mag enkel toegediend worden in de zone van 500m vóór de bevoorrading van de organistie en dit op voorwaarde dat geen ander atleten gehinderd worden.

  • Krijg ik een finisher-shirt?

   Elke finisher ontvangt een exclusieve finisher T-shirt aan de aankomst.

  • Krijg ik korting met een wedstrijdlicentie van de triathlonfederatie?

   Onze events zijn onafhankelijk van de triathlonfederatie georganiseerd en we kunnen daarom geen kortingen geven voor atleten die in het bezit zijn van een licentie.

  • Mag ik zwemmen met wetsuit?

   Bij een watertemperatuur van 23°C of hoger wordt een wetsuit verboden. Bedraagt de watertemperatuur 16°C of lager, is een wetsuit verplicht. De watertemperatuur wordt de dag voor de wedstrijd gemeten en meegedeeld via sociale media en SMS.

  • Mag ik met een opzetstuurtje/clip-on rijden op een drafting wedstrijd?

   Ja, dit mag maar het stuurtje mag niet voorbij de remmen komen.

  • De inschrijvingen zijn volzet, is er een wachtlijst?

   We werken niet met een wachtlijst. Bij een groot aantal annulaties worden deze plaatsen verzameld en zullen deze extra plaatsen op een later tijdstip opnieuw vrij gegeven worden om in te schrijven. Wanneer deze extra plaatsen zullen worden vrij gegeven zal gecommuniceerd worden via onze sociale media.

  Laatste Nieuws / Artikels

  Filter :
  Minder dan 50 Last Minute Tickets beschikbaar voor Trail de Bruxelles van 17.10 - SCHRIJF NU IN