Sprint Triathlon Limburg 

SPRINT TRIATHLON LIMBURGOfficiële webpagina van de Sprint Triathlon Limburg te Bilzen

zondag 17.03.2024 |1/8 Triathlon


Op 17.03.2024 organiseren we voor de tweede keer de Sprint Triathlon Limburg in Bilzen. Sinds vorig jaar werd de seizoensopener in een nieuw jasje gestoken. Na 500 meter zwemmen in het zwembad van Bilzen, schieten we het fietsen op gang met een massastart. Het nieuwe fietsparcours kronkelt over een heuvelachtige route van 6km die je 4 keer voor je rekening moet nemen met de beklimming van de Letenberg als scherprechter. Iedere ronde zijn er ook telkens bonificatieseconden te sprokkelen op de Letenberg.  Na een rustpauze starten we opnieuw samen voor 5km lopen. Na 2 rondes kennen we de winnaar van de Sprint Triathlon Limburg. Hij of zij met alle drie onderdelen opgeteld de snelste tijd mag het podium op. 


De Sprint Triathlon Limburg is een uitdagende 1/8 triathlon die atleten tot het uiterste drijft en supporters de kans geeft om de longen uit het lijf te schreeuwen tijdens de passages. Een must voor wie het eens wat anders mag zijn…


INSCHRIJVINGSTARIEVEN

Inschrijven kan enkel online en volgens onderstaande prijzentabel. Het loont dus om je snel in te schrijven! Zij die registreren voor 7 maart krijgen een persoonlijk startnummer MET naam en voornaam erop toebedeeld.Early Bird

Basisprijs

Last Minute

1/8 Triathlon

€45

€50

€55

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van €1,00 +2,5% excl. BTW

GEEN INSCHRIJVEN TER PLAATSE 

Het is NIET mogelijk om je ter plaatse de dag zelf in te schrijven.

 

ORGANISATIE

Dit event wordt georganiseerd door Sport Events, een bedrijf uit La Roche en Ardenne dat jaarlijks meer dan 40 verschillende evenementen organiseert. De rode draad doorheen al onze events is het offroad gebeuren, de natuur en het bos. We zijn Actief in Cycling, Triathlon, Trailrunning, Adventure Raids en Walking. Vele van onze events zijn al aan de 10de editie toe.

vanaf €50,00

EARLY BIRD KORTING ( -€5,00 ) AFGELOPEN

Organisator: Sportevents

Praktische informatie


 • Adres - Bereikbaarheid - Parking

  De zwemproef zal plaatsvinden in zwembad "De Kimpel" in Bilzen. Ook het secretariaat, loop- en fietsonderdeel zijn gelegen ter hoogte van zwembad "De Kimpel"
  ADRES: Eikenlaan, 3740 Bilzen

  Parkeren dient zo veel mogelijk te gebeuren op de parking van het zwembad te Bilzen.   

 • Dagindeling - Uurschema

  Zondag 17 maart 2024

  7.30 – 09.30: Afhalen deelnamepakket aan het secretariaat in de inkomhal van het zwembad. Hier ontvangt u uw borstnummer en timing chip**.
  Vanaf 7.30: Toegang tot het competitie zwembad
  8.00: Start zwemmen wave 1*
      …     Om de 15 minuten start de volgende wave
  09.45: Start zwemmen wave 8*
        * De wave- en baanindeling voor de zwemproef wordt één week voor de wedstrijd meegedeeld via mail.
  10.50: Korte racebriefing
  10.50 – 11.00: Line up fietsonderdeel
  11.00: Gezamelijke start fietsonderdeel (Mannen)
  11.02: Gezamelijke start fietsonderdeel (Vrouwen)
  12.20 – 12.30: Line up looponderdeel
  12.30: Gezamelijke start looponderdeel (Mannen)
  12.32: Gezamelijke start looponderdeel (Vrouwen)

  De verschillende podia worden zo snel mogelijk na de finish van de 3de finisher op de die afstand gehouden.

  ** De timing chip dient verplicht te worden ingeleverd na de finish van het looponderdeel. Een vergoeding van 75euro zal gevraagd worden bij het niet inleveren van de timing chip.

  *** Dit is een voorlopig tijdsschema. Starturen kunnen nog gewijzigd worden.

 • Aanmeldingsprocedure

  Vanaf 7u30 kan u terecht op het secretariaat in de inkomhal van het zwembad. Hier dient u zich aan te melden voor het afhalen van uw startnummer en toebehoren. Bij vermelding van je naam ontvang je een enveloppe met daarin:

  • 1 wegwerp borstnummer – Dit nummer dient bij het fietsen achteraan te worden gedragen en bij het lopen vooraan (gebruik een heupgordel).
  • 1 timingchip met velcro enkelband - deze dient aan de enkel bevestigd te worden. Na de wedstrijd moet deze chip terug afgegeven worden.

  Een 10-tal minuten voor elke zwemstart zullen de aanwezigheden van de wave afgeroepen worden. Je startuur en baanindeling voor de zwemproef wordt één week voor de wedstrijd per mailing en daags voor de wedstrijd per SMS gecommuniceerd. De starturen en baanindeling van alle deelnemers is eveneens één week voor de wedstrijd terug te vinden in de deelnemerslijst op de website.
  • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

   Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

   Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

   Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

   Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

  • Douches - Kleedkamers

   Voor het zwemonderdeel zullen de kleedkamers en douches van het zwembad ter beschikking zijn.

   Kleedkamers en douchemogelijkheden voor het fiets- en looponderdeel wordt momenteel nog bekeken. hierover volgt later nog verdere informatie.

  • Goede doel Think Pink

   De organisatie steunt het goede doel THINK PINK, de nationale borstkanker campagne. Bij uw inschrijving kunt u een donatie doen hiervoor.   Als nationale borstkankercampagne vraagt Think Pink meer aandacht voor borstkanker en financiert de organisatie wetenschappelijk onderzoek rond de meest voorkomende kanker bij vrouwen. 1 vrouw op 8 krijgt borstkanker. Elk jaar horen meer dan 10.500 mensen dat ze borstkanker hebben. Vrouwen én mannen, want 1 lotgenoot op 100 is een man. Elke dag sterven 7 lotgenoten aan de ziekte.


   BEWEGEN GEEFT LEVEN

   Wat veroorzaakt borstkanker? Daarnaar voeren wetenschappers voortdurend onderzoek uit. Onderzoek bewees al dat gezonde voeding en voldoende bewegen het risico op borstkanker kunnen terugdringen. Daarom hecht Think Pink zo veel belang aan bewegen: het is een belangrijke preventiemaatregel, maar speelt ook een cruciale rol tijdens het herstel.


   THINK PINK GEEFT BORSTKANKER GEEN KANS

   Als nationale borstkankercampagne heeft Think Pink vier duidelijke doelstellingen:

   • Informeren over borstkanker
   • Sensibiliseren over het belang van screening
   • Innovatief en heel concreet wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker financieren
   • Zorg- en nazorgprojecten ondersteunen

   Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

   Meer info vind je op think-pink.be  

  • Fotoservice

   Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN facebook account hebben.  Event informatie


  • Startprocedure

   Startprocedure zwemonderdeel
   Een 10-tal minuten voor elke start zullen de aanwezigheden van de wave afgeroepen worden. De atleten starten van in het water met 1 hand aan de kant.

   Startprocedure fietsonderdeel

   Start van het fietsonderdeel wordt gegeven om 11u00 voor de mannen, 11u02 voor de vrouwen. De atleten zullen allemaal samen in 1 peloton van start gaan (vergelijkbaar met een wielerwedstrijd). Er wordt er dus NIET gestart volgens zwemtijd.

   Startprocedure looponderdeel
   Start van het looponderdeel wordt gegeven om 12u30 voor de mannen, 12u32 voor de vrouwen. De atleten zullen allemaal samen in 1 peloton van start gaan (vergelijkbaar met een loopwedstrijd).

  • Tijdslimieten

   Zwemmen: 15min
   Fietsen: nvt
   Lopen: nvt

  • Drafting / Non-drafting

   De Sprint Triathlon Limburg is een DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is dus toegestaan.

   Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen zijn niet toegelaten.
   Korte opzetstuurtjes (die niet verder komen dan de remgrepen) zijn net als schijfremmen wel toegestaan.

  • Tijdsregistratie / Live coverage


   Bij aanmelding op het wedstrijdsecretariaat ontvang je een timingchip + velcro enkelband. Deze dien je stevig te bevestigen aan je enkel voor de start van de wedstrijd. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

   Controlepunten liggen verspreid over het parcours. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.


   Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van SQM Time
   Op de dag van het event is de uitslag live te volgen via www.sqmtime.com/live .
   Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

   Vergeet zeker niet je chip en enkelband terug in te leveren na de wedstrijd!

  • Podium / Prijzenpot

   De prijzen worden uitgereikt tijdens een podiumceremonie in de nabijheid van de finish.

   Het exacte uur wordt op de dag zelf beslist en meegedeeld door de speaker. De podia worden ongeveer 15min na aankomst van de 3de finisher gehouden.

   Heren overall: 100 - 75 - 50 euro 
   Dames overal: 100 - 75 - 50 euro 
   AgeGroups 40+, 50+: Naturaprijzen

   * Indien men niet aanwezig is, worden de prijzen helaas niet nagestuurd.

  • Bevoorradingen

   Enkel aan de aankomst wordt een uitgebreide bevoorrading voorzien met cola, water, zoute en zoete snacks, snoep,...  Reglementen


  • Bonificatie secondes

   Tijdens het fietsonderdeel zijn verschillende bonificatieseconden te verdienen aan de top van de Letenberg. Na een aanloopstrook tot aan de top van de Letenberg moeten vervolgens nog 4 volledige ronden worden afgelegd (in totaal dus goed voor 5 beklimmingen van de Letenberg). Bij de eerste 4 passages aan de top van de Letenberg zal de top 5 steeds 20, 12, 8 , 5 en 3 seconden verdienen. Aan de top van de 5de een laatste keer Letenberg (waar ook de finish van het fietsonderdeel zal gelegen zijn) vallen er voor de top 5  30, 18, 12, 9 en 6 bonificatieseconden te verdienen. Deze bonificatieseconden worden na het fietsonderdeel afgetrokken van de totaaltijd.

   Deze bonifiactieseconden worden enkel toegepast in het fietsen. Bij het zwemonderdeel en looponderdeel zullen dus geen bonificatiepunten te verdienen zijn.

  • Drafting

   De Sprint Triathlon Limburg is een DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is dus toegestaan.

   Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen zijn niet toegelaten.
   Korte opzetstuurtjes (die niet verder komen dan de remgrepen) zijn net als schijfremmen wel toegestaan.

  • Regels zwemkledij

   Voor het zwemonderdeel in het zwembad van Bilzen mogen geen wetsuits of andere zwemkledij dat neopreen bevatten gedragen worden.

   Lange zwembroeken, trisuists en speedsuits die geen neopreen bevatten zijn wel toegestaan.


  Media


  • Foto's - Sprint Triathlon Limburg 2022 (Mario Appermans)

   Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben).


   • Foto's - Sprint Triathlon Limburg 2022 (Ronald Hacken)

    Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben).


    • Foto's - Triathlon Herderen 2018

     Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben).


     • Movie - Triathlon Herderen 2017

     • Movie - Triathlon Herderen 2016

     Resultaten


     • Sprint Triathlon Limburg 2023

      Klik hier voor de resultaten van de Sprint Triathlon Limburg 2023. 

     • Sprint Triathlon Limburg 2022

      Klik hier voor de resultaten van de Sprint Triathlon Limburg 2022.

     • Triathlon Herderen 2021

      De editie van Triathlon Herderen 2021 is niet kunnen doorgaan omwille van de Corona pandemie.

     • Triathlon Herderen 2020 (LOCKDOWN EDITIE)

      Klik hier voor de resultaten van de Lockdown Triathlon Herderen 2020.

     • Triathlon Herderen 2019

      Klik hier voor de resultaten van Triathlon Herderen 2019.

     • Triathlon Herderen 2018

      Klik hier voor de resultaten van Triathlon Herderen 2018.

     • Triathlon Herderen 2017

      Klik hier voor de resultaten van Sprint Triathlon Herderen 2017 - Open.
      Klik hier voor de resultaten van Sprint Triathlon Herderen 2017 - T3.
      Klik hier voor de resultaten van Sprint Triathlon Herderen 2017 - Teams Heren.
      Klik hier voor de resultaten van Sprint Triathlon Herderen 2017 - Teams Dames.

     • Triathlon Herderen 2016

      Klik hier voor de resultaten van Triathlon Herderen 2016.

     • Triathlon Herderen 2015

      Klik hier voor de resultaten van Triathlon Herderen 2015.

     • Triathlon Herderen 2014

      Klik hier voor de resultaten van Triathlon Herderen 2014.

     • Triathlon Herderen 2013

      Klik hier voor de resultaten van Triathlon Herderen 2013.

     • Triathlon Herderen 2012

      Klik hier voor de resultaten van Triathlon Herderen 2012.

     • Triathlon Herderen 2011

      Klik hier voor de resultaten van Triathlon Herderen 2011.

     • Triathlon Herderen 2010

      Klik hier voor de resultaten van Triathlon Herderen 2010.

     • Triathlon Herderen 2009

      Klik hier voor de resultaten van Triathlon Herderen 2009.

     • Triathlon Herderen 2008

      Klik hier voor de resultaten van Triathlon Herderen 2008.

     F.A.Q. 's


     • Is er een fietshersteldienst aanwezig?

      We gaan er natuurlijk vanuit dat je fiets tiptop in orde zal zijn op de dag van het evenement. Moesten er toch nog kleine problemen zijn op de dag zelf dan is Tom van À BLOC er om u aan zijn mobiele werkstand te verwelkomen voor kleine depannage of snelle check-up. Deze service is volledig gratis maar eventuele nieuwe onderdelen moeten uiteraard wel betaald worden.

     • Is een specifiek niveau vereist voor deelname aan jullie triathlons?

      Nee, alle niveau's zijn welkom. Je zorgt er wel best voor dat je de afstanden per discipline binnen de cut-off tijd kan afleggen. De tijdslimieten vind je bij event informatie.

     • Wat als ik de tijdslimiet niet haal?

      De limiettijden worden met enige menselijkheid behandeld. Moesten we toch merken dat atleten deze tijdslimieten totaal niet halen zullen deze jammer genoeg de wedstrijd moeten staken. Na de cut-off tijden kunnen we niet garanderen dat het parcours nog verkeersvrij is en/of alle seingevers nog op post zijn. Als er specifieke regels zijn hier omtrent zal dit opgenomen worden in de race briefing.

     • Vanaf wanneer word ik in de veteranen reeks ingedeeld?

      Iedereen met een leeftijd van 40 jaar of ouder op 31 december van datzelfde jaar zal in de veteranen reeks ingedeeld worden. Men zal dus in de veteranen reeks worden ingedeeld vanaf het jaar dat men 40 jaar zal worden. Ben je op het moment van de wedstrijd nog 39 jaar en moet je later op het jaar nog 40 jaar worden zal je voor deze wedstrijd al wel in de veteranen reeks ingedeeld worden.

      Dezelfde werkwijze wordt aangehouden bij de categorieën 50+ (vanaf 50 jaar) en 60+ (vanaf 60 jaar).

     • Is het parcours verkeersvrij?

      Het parcours zal volledig verkeersvrij gemaakt zijn. De richtlijnen van politie en seingevers dienen ten allen tijden gerespecteerd te worden.

     • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

      Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

      Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

      Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

      Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

     • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

      Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


     • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


      We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

      Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

      Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


      • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

      • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

      • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

     • Kan ik de gpx van de parcoursen al krijgen?

      De GPX-files van de verschillende parcoursen kunnen terug gevonden worden in de tab "Parcours" van zodra deze beschikbaar zijn.

     • Is drafting toegelaten? Welke regels gelden er bij non-drafting?

      De Sprint Triathlon Limburg is een DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is in deze 1/8 triathlon dus toegestaan.

      Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen zijn niet toegelaten.
      Korte opzetstuurtjes (die niet verder komen dan de remgrepen) zijn net als schijfremmen wel toegestaan.

     • Kunnen we een fiets/mtb huren?

      Nee, wij beschikken niet over een fietsverhuurdienst. Je kan altijd in de buurt bij de lokale fietsenmaker informeren of die fietsen verhuurt.

     • Is eigen bevoorrading toegestaan?

      Persoonlijke bevoorrading is niet toegestaan voor deze wedstrijd.

     • Mag ik met een opzetstuurtje/clip-on rijden op een drafting wedstrijd?

      Ja, dit mag maar het stuurtje mag niet voorbij de remmen komen.

     • De inschrijvingen zijn volzet, is er een wachtlijst?

      We werken niet met een wachtlijst. Bij een groot aantal annulaties worden deze plaatsen verzameld en zullen deze extra plaatsen op een later tijdstip opnieuw vrij gegeven worden om in te schrijven. Wanneer deze extra plaatsen zullen worden vrij gegeven zal gecommuniceerd worden via onze sociale media.

     LAST MINUTE TICKETS: WIJNMARATHON HEUVELLAND - WALK 3 juni (10-21km) / RUN 4 juni (10-21-42km) SCHRIJF NU IN