Sprint Triathlon Limburg 

SPRINT TRIATHLON LIMBURG1/8 triathlon

Officiële webpagina van de Sprint Triathlon Limburg georganiseerd door Sportevents. Dit event maakt deel uit van de Triathlon Series.

 

De 1/8 triathlon in Herderen staat voor de meeste triatleten bekend als DE seizoensopener. Na 500 meter zwemmen 's ochtends in het stedelijk zwembad van Bilzen verhuisden we ieder jaar in de namiddag voor het fietsen en lopen naar het 12km verder gelegen Herderen. MAAR .......dit jaar is anders. Na het zwemmen verplaatsen we ons immers NIET meer naar Herderen maar blijven we ter plaatse aan het zwembad in Bilzen. Daar hebben we een nieuw fietsparcours 24km (4 ronden van 6km met de beklimming van de Letenberg) en een nieuw loopparcours 5,1km (3 ronden van 1,7km) uitgetekend. De nieuwe parcoursen moeten absoluut niet onderdoen voor onze oude in Herderen (wind en heuvels). Ook het wedstrijdverloop heeft enkele belangrijke wijzigingen ondergaan. Alle nodige wedstrijdinformatie kan je in onderstaande infotabs terug vinden.

Lees hieronder het artikel van de vernieuwde Sprint Triathlon van Limburg


INSCHRIJVINGSTARIEVEN

Inschrijven kan enkel online en volgens onderstaande prijzentabel. Het loont dus om je snel in te schrijven! Zij die registreren voor 7 maart krijgen een persoonlijk startnummer MET naam en voornaam erop toebedeeld.Early Bird

Basisprijs

Last Minute

1/8 Triathlon

€45

€50

€55

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van €1,00 +2,5% excl. BTW

GEEN INSCHRIJVEN TER PLAATSE 

Het is NIET mogelijk om je ter plaatse de dag zelf in te schrijven.

COVID SAFE TICKET

Het Covid Safe Ticket is momenteel NIET verplicht voor dit evenement.  Je Covid Safe Ticket is hetzelfde als je Digital Covid Certificate. Het is een geldige QR-code in de CovidSafeBE-app die aantoont dat je ofwel minstens twee weken voor het evenement al volledig bent gevaccineerd, of in het bezit bent van een herstelcertificaat, of een recente negatieve PCR-test hebt afgelegd, of een recente negatieve antigeentest (geen zelftest!) hebt afgelegd.  
 

ORGANISATIE

Dit event wordt georganiseerd door Sportevents, een bedrijf uit La Roche en Ardenne dat jaarlijks meer dan 40 verschillende evenementen organiseert. De rode draad doorheen al onze events is het offroad gebeuren, de natuur en het bos. We zijn Actief in Cycling, Triathlon, Trailrunning, Adventure Raids en walking en vele van onze events zijn al aan de 10de editie toe.

vanaf €50,00
Het bedrag gaat integraal naar de nationale Borstkanker preventiecampagne
Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd.
Koop hier je WCUP startpakket aan 50% korting. De pakketen worden elke 5de van de maand gratis verstuurd binnen België.
Organisator: Sportevents
Inschrijvingen mogelijk tem 06-03-2022.

Praktische informatie


 • Adres - Bereikbaarheid - Parking

  De zwemproef zal plaatsvinden in zwembad "De Kimpel" in Bilzen. Ook het secretariaat, loop- en fietsonderdeel zijn gelegen ter hoogte van zwembad "De Kimpel"
  ADRES: Eikenlaan, 3740 Bilzen

  Parkeren dient zo veel mogelijk te gebeuren op de parking van het zwembad te Bilzen.   

 • Dagindeling - Uurschema

  Zondag 20 maart 2022

  9.45 – 12.15: Afhalen deelnamepakket aan het secretariaat in de inkomhal van het zwembad. Hier ontvangt u uw borstnummer en timing chip**.
  Vanaf 10.00: Toegang tot het competitie zwembad
  10.00 – 10.20: Mogelijkheid tot inzwemmen
  10.20: Start zwemmen wave 1*
      …     Om de 15 minuten start de volgende wave
  12.30: Start zwemmen wave 10*
        * De wave- en baanindeling voor de zwemproef wordt één week voor de wedstrijd meegedeeld via mail.
        * Er is geen opwarmbaan beschikbaar. Opwarmen kan tussen 10.00 en 10.20 en in de resterende tijd tussen de start van  jouw wave en het einde van de voorgaande wave.
  13.50: Korte racebriefing
  13.50 – 14.00: Line up fietsonderdeel
  14.00: Gezamelijke start fietsonderdeel (Mannen)
  14.02: Gezamelijke start fietsonderdeel (Vrouwen)
  15.20 – 15.30: Line up looponderdeel
  15.30: Gezamelijke start looponderdeel (Mannen)
  15.32: Gezamelijke start looponderdeel (Vrouwen)

  De verschillende podia worden zo snel mogelijk na de finish van de 3de finisher op de die afstand gehouden.

  ** De timing chip dient verplicht te worden ingeleverd na de finish van het looponderdeel. Een vergoeding van 50euro zal gevraagd worden bij het niet inleveren van de timing chip.

  *** Dit is een voorlopig tijdsschema. Starturen kunnen nog gewijzigd worden.

 • Aanmeldingsprocedure

  Vanaf 9u45 kan u terecht op het secretariaat in de inkomhal van het zwembad. Hier dient u zich aan te melden voor het afhalen van uw startnummer en toebehoren. Bij vermelding van je naam ontvang je een enveloppe met daarin:

  • 1 wegwerp borstnummer – Dit nummer dient bij het fietsen achteraan te worden gedragen en bij het lopen vooraan (gebruik een heupgordel).
  • 1 stickerset - Deze stickers dienen te worden bevestigd aan de fiets en op de helm.
  • 1 timingchip met velcro enkelband - deze dient aan de enkel bevestigd te worden. Na de wedstrijd moet deze chip terug afgegeven worden.
   LET OP: Je dient deze chip ook al te dragen tijdens het zwemonderdeel!

  Een 10-tal minuten voor elke zwemstart zullen de aanwezigheden van de wave afgeroepen worden. Je startuur en baanindeling voor de zwemproef wordt één week voor de wedstrijd per mailing en daags voor de wedstrijd per SMS gecommuniceerd. De starturen en baanindeling van alle deelnemers is eveneens één week voor de wedstrijd terug te vinden in de deelnemerslijst op de website.
  • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

   Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

   Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

   Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

   Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

  • Douches - Kleedkamers

   Voor het zwemonderdeel zullen de kleedkamers en douches van het zwembad ter beschikking zijn.

   Kleedkamers en douchemogelijkheden voor het fiets- en looponderdeel wordt momenteel nog bekeken. hierover volgt later nog verdere informatie.

  • Ongevallenverzekering

   Deelnemers zijn standaard NIET verzekerd voor lichamelijke ongevallen. Er kan optioneel één aangekocht worden aan 5 euro. De organistie is niet verantwoordelijk voor beschadiging, verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van de deelnemer voor, tijdens en na de wedstrijd.

  • Goede doel Think Pink

   De organisatie steunt het goede doel THINK PINK, de nationale borstkanker campagne. Bij uw inschrijving kunt u een donatie doen hiervoor.   Als nationale borstkankercampagne vraagt Think Pink meer aandacht voor borstkanker en financiert de organisatie wetenschappelijk onderzoek rond de meest voorkomende kanker bij vrouwen. 1 vrouw op 8 krijgt borstkanker. Elk jaar horen meer dan 10.500 mensen dat ze borstkanker hebben. Vrouwen én mannen, want 1 lotgenoot op 100 is een man. Elke dag sterven 7 lotgenoten aan de ziekte.


   BEWEGEN GEEFT LEVEN

   Wat veroorzaakt borstkanker? Daarnaar voeren wetenschappers voortdurend onderzoek uit. Onderzoek bewees al dat gezonde voeding en voldoende bewegen het risico op borstkanker kunnen terugdringen. Daarom hecht Think Pink zo veel belang aan bewegen: het is een belangrijke preventiemaatregel, maar speelt ook een cruciale rol tijdens het herstel.


   THINK PINK GEEFT BORSTKANKER GEEN KANS

   Als nationale borstkankercampagne heeft Think Pink vier duidelijke doelstellingen:

   • Informeren over borstkanker
   • Sensibiliseren over het belang van screening
   • Innovatief en heel concreet wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker financieren
   • Zorg- en nazorgprojecten ondersteunen

   Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

   Meer info vind je op think-pink.be  

  • Fotoservice

   Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN facebook account hebben.

  • Organisatie

   De organisatie is in handen van JTTL (Jeugd Triatlon Team Limburg), in nauwe samenwerking met Sportevents, bvba.

   Dit event maakt deel uit van de Triathlon Series.  Event informatie


  • Startprocedure

   Startprocedure zwemonderdeel
   Een 10-tal minuten voor elke start zullen de aanwezigheden van de wave afgeroepen worden. De atleten starten van in het water met 1 hand aan de kant.

   Tussen 10u00 en 10u20 is het hele zwembad ter beschikking om in te zwemmen en op te warmen. Tijdens de zwemproef is er geen opwarmbaan beschikbaar. Opwarmen kan dus tussen 10u00 en 10u20 en in de resterende tijd tussen de start van jouw wave en het einde van de voorgaande wave.

   Startprocedure fietsonderdeel

   Start van het fietsonderdeel wordt gegeven om 14u00 voor de mannen, 14u02 voor de vrouwen. De atleten zullen allemaal tesamen in 1 peloton van start gaan (vergelijkbaar met een wielerwedstrijd). In tegenstelling tot vorige jaren word er dus NIET gestart volgens zwemtijd.

   Startprocedure fietsonderdeel
   Start van het fietsonderdeel wordt gegeven om 14u00 voor de mannen, 14u02 voor de vrouwen. De atleten zullen allemaal tesamen in 1 peloton van start gaan (vergelijkbaar met een loopwedstrijd).

  • Tijdslimieten

   Zwemmen: 15min
   Fietsen: nvt
   Lopen: nvt

  • Drafting / Non-drafting

   De Sprint Triathlon Limburg is een DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is dus toegestaan.

   Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen zijn niet toegelaten.
   Korte opzetstuurtjes (die niet verder komen dan de remgrepen) zijn net als schijfremmen wel toegestaan.

  • Tijdsregistratie / Live coverage

   Bij aanmelding op het wedstrijdsecretariaat ontvang je een timingchip + velcro enkelband. Deze dien je stevig te bevestigen aan je enkel voor de start van de wedstrijd. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

   Controlepunten liggen verspreid over het parcours. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

   Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van Raceresult door te klikken op de “live coverage” balk die zichtbaar bovenaan deze website komt tijdens het event. Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

   Vergeet zeker niet je chip en enkelband terug in te leveren na de wedstrijd!

  • Podium / Prijzenpot

   De prijzen worden uitgereikt tijdens een podiumceremonie in de nabijheid van de finish.

   Het exacte uur wordt op de dag zelf beslist en meegedeeld door de speaker. De podia worden ongeveer 15min na aankomst van de 3de finisher gehouden.

   Heren overall: Geldprijzen
   Dames overal: Geldprijzen
   AgeGroups 40+, 50+, 60+: Naturaprijzen

   * Indien men niet aanwezig is, worden de prijzen helaas niet nagestuurd.

  • Bevoorradingen

   Enkel aan de aankomst wordt een uitgebreide bevoorrading voorzien met cola, water, zoute en zoete snacks, snoep,...  Reglementen


  • Bonificatie secondes

   Tijdens het fietsonderdeel zijn verschillende bonificatieseconden te verdienen aan de top van de Letenberg. Na een aanloopstrook tot aan de top van de Letenberg moeten vervolgens nog 4 volledige ronden worden afgelegd (in totaal dus goed voor 5 beklimmingen van de Letenberg). Bij de eerste 4 passages aan de top van de Letenberg zal de top 3 steeds 5, 3 en 1 seconde(n) verdienen. Aan de top van de 5de een laatste keer Letenberg (waar ook de finish van het fietsonderdeel zal gelegen zijn) vallen er voor de top 3 dubbele bonificaties zijnde 10, 6 en 2 bonificatieseconden te verdienen. Deze bonificatieseconden worden na het fietsonderdeel afgetrokken van de totaaltijd.

   Deze bonifiactieseconden worden enkel toegepast in het fietsen. Bij het zwemonderdeel en looponderdeel zullen dus geen bonificatiepunten te verdienen zijn.

  • Drafting

   De Sprint Triathlon Limburg is een DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is dus toegestaan.

   Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen zijn niet toegelaten.
   Korte opzetstuurtjes (die niet verder komen dan de remgrepen) zijn net als schijfremmen wel toegestaan.

  • Regels zwemkledij

   Voor het zwemonderdeel in het zwembad van Bilzen mogen geen wetsuits of andere zwemkledij dat neopreen bevatten gedragen worden.

   Lange zwembroeken, trisuists en speedsuits die geen neopreen bevatten zijn wel toegestaan.

  De parcoursen en bijhorende gpx bestanden zullen worden weergegeven van zodra deze beschikbaar zijn.

  Media


  • Foto's - Triathlon Herderen 2018

   Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben).


   • Movie - Triathlon Herderen 2017

   • Movie - Triathlon Herderen 2016

   Resultaten


   • Triathlon Herderen 2022

    Klik hier voor de resultaten van de Sprint Triathlon Limburg 2022. (Vanaf 20.03.2022)

   • Triathlon Herderen 2021

    De editie van Triathlon Herderen 2021 is niet kunnen doorgaan omwille van de Corona pandemie.

   • Triathlon Herderen 2020 (LOCKDOWN EDITIE)

    Klik hier voor de resultaten van de Lockdown Triathlon Herderen 2020.

   • Triathlon Herderen 2019

    Klik hier voor de resultaten van Triathlon Herderen 2019.

   • Triathlon Herderen 2018

    Klik hier voor de resultaten van Triathlon Herderen 2018.

   • Triathlon Herderen 2017

    Klik hier voor de resultaten van Sprint Triathlon Herderen 2017 - Open.
    Klik hier voor de resultaten van Sprint Triathlon Herderen 2017 - T3.
    Klik hier voor de resultaten van Sprint Triathlon Herderen 2017 - Teams Heren.
    Klik hier voor de resultaten van Sprint Triathlon Herderen 2017 - Teams Dames.

   • Triathlon Herderen 2016

    Klik hier voor de resultaten van Triathlon Herderen 2016.

   • Triathlon Herderen 2015

    Klik hier voor de resultaten van Triathlon Herderen 2015.

   • Triathlon Herderen 2014

    Klik hier voor de resultaten van Triathlon Herderen 2014.

   • Triathlon Herderen 2013

    Klik hier voor de resultaten van Triathlon Herderen 2013.

   • Triathlon Herderen 2012

    Klik hier voor de resultaten van Triathlon Herderen 2012.

   • Triathlon Herderen 2011

    Klik hier voor de resultaten van Triathlon Herderen 2011.

   • Triathlon Herderen 2010

    Klik hier voor de resultaten van Triathlon Herderen 2010.

   • Triathlon Herderen 2009

    Klik hier voor de resultaten van Triathlon Herderen 2009.

   • Triathlon Herderen 2008

    Klik hier voor de resultaten van Triathlon Herderen 2008.

   F.A.Q. 's


   • Is er een fietshersteldienst aanwezig?

    We gaan er natuurlijk vanuit dat je fiets tiptop in orde zal zijn op de dag van het evenement. Moesten er toch nog kleine problemen zijn op de dag zelf dan is Tom van À BLOC er om u aan zijn mobiele werkstand te verwelkomen voor kleine depannage of snelle check-up. Deze service is volledig gratis maar eventuele nieuwe onderdelen moeten uiteraard wel betaald worden.

   • Is een specifiek niveau vereist voor deelname aan jullie triathlons?

    Nee, alle niveau's zijn welkom. Je zorgt er wel best voor dat je de afstanden per discipline binnen de cut-off tijd kan afleggen. De tijdslimieten vind je bij event informatie.

   • Wat als ik de tijdslimiet niet haal?

    De limiettijden worden met enige menselijkheid behandeld. Moesten we toch merken dat atleten deze tijdslimieten totaal niet halen zullen deze jammer genoeg de wedstrijd moeten staken. Na de cut-off tijden kunnen we niet garanderen dat het parcours nog verkeersvrij is en/of alle seingevers nog op post zijn. Als er specifieke regels zijn hier omtrent zal dit opgenomen worden in de race briefing.

   • Vanaf wanneer word ik in de veteranen reeks ingedeeld?

    Iedereen met een leeftijd van 40 jaar of ouder op 31 december van datzelfde jaar zal in de veteranen reeks ingedeeld worden. Men zal dus in de veteranen reeks worden ingedeeld vanaf het jaar dat men 40 jaar zal worden. Ben je op het moment van de wedstrijd nog 39 jaar en moet je later op het jaar nog 40 jaar worden zal je voor deze wedstrijd al wel in de veteranen reeks ingedeeld worden.

    Dezelfde werkwijze wordt aangehouden bij de categorieën 50+ (vanaf 50 jaar) en 60+ (vanaf 60 jaar).

   • Is het parcours verkeersvrij?

    Het parcours zal volledig verkeersvrij gemaakt zijn. De richtlijnen van politie en seingevers dienen ten allen tijden gerespecteerd te worden.

   • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

    Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

    Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

    Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

    Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

   • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

    Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


   • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


    We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

    Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

    Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


    • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

    • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

    • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

   • Kan ik de gpx van de parcoursen al krijgen?

    De GPX-files van de verschillende parcoursen kunnen terug gevonden worden in de tab "Parcours" van zodra deze beschikbaar zijn.

   • Is drafting toegelaten? Welke regels gelden er bij non-drafting?

    De 1/8 Triathlon Herderen is een DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is in deze 1/8 triathlon dus toegestaan.

    Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen zijn niet toegelaten.
    Korte opzetstuurtjes (die niet verder komen dan de remgrepen) zijn net als schijfremmen wel toegestaan.

   • Kunnen we een fiets/mtb huren?

    Nee, wij beschikken niet over een fietsverhuurdienst. Je kan altijd in de buurt bij de lokale fietsenmaker informeren of die fietsen verhuurt.

   • Is eigen bevoorrading toegestaan?

    Persoonlijke bevoorrading is niet toegestaan voor deze wedstrijd.

   • Krijg ik een finisher-shirt?

    Elke finisher ontvangt een exclusieve finisher T-shirt aan de aankomst.

   • Krijg ik korting met een wedstrijdlicentie van de triathlonfederatie?

    Onze events zijn onafhankelijk van de triathlonfederatie georganiseerd en we kunnen daarom geen kortingen geven voor atleten die in het bezit zijn van een licentie.

   • Mag ik met een opzetstuurtje/clip-on rijden op een drafting wedstrijd?

    Ja, dit mag maar het stuurtje mag niet voorbij de remmen komen.

   • De inschrijvingen zijn volzet, is er een wachtlijst?

    We werken niet met een wachtlijst. Bij een groot aantal annulaties worden deze plaatsen verzameld en zullen deze extra plaatsen op een later tijdstip opnieuw vrij gegeven worden om in te schrijven. Wanneer deze extra plaatsen zullen worden vrij gegeven zal gecommuniceerd worden via onze sociale media.

   Laatste Nieuws / Artikels

   Filter :