Sprint Triathlon Ronse 

SPRINT TRIATHLON RONSEOfficiële webpagina van de Sprint Triathlon Ronse

zondag 16.04.2023 |1/8 Triathlon


Op 16.04.2023 organiseren we voor de eerste keer de Sprint Triathlon Ronse (400m - 23km - 5,7km). Sinds vorig jaar werd de seizoensopener Sprint Triathlon Limburg in een nieuw jasje gestoken en komen we met hetzelfde concept naar Ronse. Na 400 meter zwemmen in het zwembad van Ronse, schieten we het fietsen op gang met een massastart. Het fietsparcours kronkelt over een heuvelachtige route van 11,5km die je 2 keer voor je rekening moet nemen met de beklimming van de E3 Col (Karnemelkbeekstraat)  als scherprechter. Boven op de Karnemelkbeekstraat zijn er telkens bonificatieseconden te sprokkelen voor de eerste vijf van 30 - 20 - 15 - 10 - 5 seconden tevens ook aan de finish van  45 - 30 -  22- 15- 8 seconden. Na een rustpauze starten we opnieuw samen voor  5,7km lopen. Daarna kennen we de eerste winnaar van de Sprint Triathlon Ronse. Hij of zij met alle drie onderdelen opgeteld de snelste tijd mag het podium op. 


De Sprint Triathlon Ronse is een uitdagende 1/8 triathlon die atleten tot het uiterste drijft en supporters de kans geeft om de longen uit het lijf te schreeuwen tijdens de passages. Een must voor wie het eens wat anders mag zijn…


INSCHRIJVINGSTARIEVEN

Inschrijven kan enkel online en volgens onderstaande prijzentabel. Het loont dus om je snel in te schrijven! Zij die registreren voor 5 april krijgen een persoonlijk startnummer MET naam en voornaam erop toebedeeld.Early Bird

Basisprijs

Last Minute

1/8 Triathlon

€45

€50

€55

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van €1,00 +2,5% excl. BTW

GEEN INSCHRIJVEN TER PLAATSE 

Het is NIET mogelijk om je ter plaatse de dag zelf in te schrijven.
 

ORGANISATIE

Dit event wordt georganiseerd door Sport Events, een bedrijf uit La Roche en Ardenne dat jaarlijks meer dan 40 verschillende evenementen organiseert. De rode draad doorheen al onze events is het offroad gebeuren, de natuur en het bos. We zijn Actief in Cycling, Triathlon, Trailrunning, Adventure Raids en Walking. Vele van onze events zijn al aan de 10de editie toe.

vanaf €50,00

EARLY BIRD KORTING ( -€5,00 ) AFGELOPEN

Organisator: Sportevents
Inschrijvingen mogelijk tem 15-04-2023.

Praktische informatie


 • Adres - Bereikbaarheid - Parking

  De zwemproef zal plaatsvinden in het stedelijk zwembad van Ronse. Ook het secretariaat, loop- en fietsonderdeel zijn gelegen ter hoogte van zwembad.
  ADRES: Leuzesesteenweg 241, 9600 Ronse

  Parkeren dient zo veel mogelijk te gebeuren op de parking van het zwembad te Ronse. • Dagindeling - Uurschema

  Zondag 16 april 2023

  6.45 – 08.30: Afhalen deelnamepakket aan het secretariaat in de inkomhal van het zwembad. Hier ontvangt u uw borstnummer en timing chip**.
  Vanaf 07.00: Toegang tot het competitie zwembad
  07.15: Start eerste zwemmer
      …     Om de 30" volgende zwemmer
  08.45: Start laatste zwemmer
        * Het exacte uur voor de zwemproef wordt één week voor de wedstrijd meegedeeld via mail.
  09.50: Korte racebriefing
  09.50 – 10.00: Line up fietsonderdeel
  10.00: Gezamelijke start fietsonderdeel (Mannen)
  10.02: Gezamelijke start fietsonderdeel (Vrouwen)
  11.20 – 15.30: Line up looponderdeel
  11.30: Gezamelijke start looponderdeel (Mannen)
  11.32: Gezamelijke start looponderdeel (Vrouwen)

  De verschillende podia worden zo snel mogelijk na de finish van de 3de finisher op de die afstand gehouden.

  ** De timing chip dient verplicht te worden ingeleverd na de finish van het looponderdeel. Een vergoeding van 75 euro zal gevraagd worden bij het niet inleveren van de timing chip.

  *** Dit is een voorlopig tijdsschema. Starturen kunnen nog gewijzigd worden.

 • Aanmeldingsprocedure

  Vanaf 6u45 kan u terecht op het secretariaat in de inkomhal van het zwembad. Hier dient u zich aan te melden voor het afhalen van uw startnummer en toebehoren. Bij vermelding van je naam ontvang je een enveloppe met daarin:

  • 1 wegwerp borstnummer – Dit nummer dient bij het fietsen achteraan te worden gedragen en bij het lopen vooraan (gebruik een heupgordel).
  • 1 timingchip met velcro enkelband - deze dient aan de enkel bevestigd te worden. Na de wedstrijd moet deze chip terug afgegeven worden.

  Een 10-tal minuten voor elke zwemstart zullen de aanwezigheden van de wave afgeroepen worden. Je startuur en baanindeling voor de zwemproef wordt één week voor de wedstrijd per mailing en daags voor de wedstrijd per SMS gecommuniceerd. De starturen en baanindeling van alle deelnemers is eveneens één week voor de wedstrijd terug te vinden in de deelnemerslijst op de website.
  • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

   Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

   Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

   Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

   Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

  • Douches - Kleedkamers

   Voor het zwemonderdeel zullen de kleedkamers en douches van het zwembad ter beschikking zijn.

   Kleedkamers en douchemogelijkheden voor het fiets- en looponderdeel wordt momenteel nog bekeken. hierover volgt later nog verdere informatie.

  • Goede doel Think Pink

   De organisatie steunt het goede doel THINK PINK, de nationale borstkanker campagne. Bij uw inschrijving kunt u een donatie doen hiervoor.   Als nationale borstkankercampagne vraagt Think Pink meer aandacht voor borstkanker en financiert de organisatie wetenschappelijk onderzoek rond de meest voorkomende kanker bij vrouwen. 1 vrouw op 8 krijgt borstkanker. Elk jaar horen meer dan 10.500 mensen dat ze borstkanker hebben. Vrouwen én mannen, want 1 lotgenoot op 100 is een man. Elke dag sterven 7 lotgenoten aan de ziekte.


   BEWEGEN GEEFT LEVEN

   Wat veroorzaakt borstkanker? Daarnaar voeren wetenschappers voortdurend onderzoek uit. Onderzoek bewees al dat gezonde voeding en voldoende bewegen het risico op borstkanker kunnen terugdringen. Daarom hecht Think Pink zo veel belang aan bewegen: het is een belangrijke preventiemaatregel, maar speelt ook een cruciale rol tijdens het herstel.


   THINK PINK GEEFT BORSTKANKER GEEN KANS

   Als nationale borstkankercampagne heeft Think Pink vier duidelijke doelstellingen:

   • Informeren over borstkanker
   • Sensibiliseren over het belang van screening
   • Innovatief en heel concreet wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker financieren
   • Zorg- en nazorgprojecten ondersteunen

   Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

   Meer info vind je op think-pink.be  

  • Fotoservice

   Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN facebook account hebben.

  • Organisatie

   De organisatie is in handen Sportevents, bvba.

   Dit event maakt deel uit van de Triathlon Series.  Event informatie


  • Startprocedure

   Startprocedure zwemonderdeel
   De deelnemers vertrekken elk afzonderlijk om de 30" in het water (zoals een tijdrit). Daarna zwemmen ze in elke baan telkens heen een weer ( om de 50m telkens onder de koord) wat in totaal uitkomt op 400m.

   Startprocedure fietsonderdeel

   Start van het fietsonderdeel wordt gegeven om 10u00 voor de mannen, 10u02 voor de vrouwen. De atleten zullen allemaal tesamen in 1 peloton van start gaan (vergelijkbaar met een wielerwedstrijd).

   Startprocedure looponderdeel
   Start van het looponderdeel wordt gegeven om 11u30 voor de mannen, 11u32 voor de vrouwen. De atleten zullen allemaal tesamen in 1 peloton van start gaan (vergelijkbaar met een loopwedstrijd).

  • Tijdslimieten

   Zwemmen: 15min
   Fietsen: nvt
   Lopen: nvt

  • Drafting / Non-drafting

   De Sprint Triathlon Ronse is een DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is dus toegestaan.

   Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen zijn niet toegelaten.
   Korte opzetstuurtjes (die niet verder komen dan de remgrepen) zijn net als schijfremmen wel toegestaan.

  • Tijdsregistratie / Live coverage


   Bij aanmelding op het wedstrijdsecretariaat ontvang je een timingchip + velcro enkelband. Deze dien je stevig te bevestigen aan je enkel voor de start van de wedstrijd. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

   Controlepunten liggen verspreid over het parcours. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.


   Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van SQM Time
   Op de dag van het event is de uitslag live te volgen via www.sqmtime.com/live .
   Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

   Vergeet zeker niet je chip en enkelband terug in te leveren na de wedstrijd!

  • Podium / Prijzenpot

   De prijzen worden uitgereikt tijdens een podiumceremonie in de nabijheid van de finish.

   Het exacte uur wordt op de dag zelf beslist en meegedeeld door de speaker. De podia worden ongeveer 15min na aankomst van de 3de finisher gehouden.

   Heren overall: Geldprijzen
   Dames overal: Geldprijzen
   AgeGroups 40+, 50+, 60+: Naturaprijzen

   * Indien men niet aanwezig is, worden de prijzen helaas niet nagestuurd.

  • Bevoorradingen

   Enkel aan de aankomst wordt een uitgebreide bevoorrading voorzien met cola, water, zoute en zoete snacks, snoep,...  Reglementen


  • Bonificatie secondes

   Tijdens het fietsonderdeel zijn verschillende bonificatieseconden te verdienen aan de top van de Karnemelkbeekstraat. Er moeten 2 volledige rondes afgewerkt worden van 11,5km. Bij de 2 passages aan de top van de Karnemelkbeekstraat zullen er telkens bonifinactieseconden te sprokkelen zijn.

   Bij de 2 passages aan de top van de Karnemelkbeekstraat zal de top 5 steeds (30 - 20 - 15 - 10 - 5 seconden) verdienen. Aan de finish vallen er voor de top 5 bonificaties zijnde 45 - 30 - 22 - 15 - 8 bonificatieseconden te verdienen. Deze bonificatieseconden worden na het fietsonderdeel afgetrokken van de totaaltijd.

   Deze bonifiactieseconden worden enkel toegepast in het fietsen. Bij het zwemonderdeel en looponderdeel zullen dus geen bonificatiepunten te verdienen zijn.

  • Drafting

   De Sprint Triathlon Ronse is een DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is dus toegestaan.

   Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen zijn niet toegelaten.
   Korte opzetstuurtjes (die niet verder komen dan de remgrepen) zijn net als schijfremmen wel toegestaan.

  • Regels zwemkledij

   Voor het zwemonderdeel in het zwembad van Ronse mogen geen wetsuits of andere zwemkledij dat neopreen bevatten gedragen worden.

   Lange zwembroeken, trisuists en speedsuits die geen neopreen bevatten zijn wel toegestaan.

  • Parcours Sprint Triathlon Ronse

   * De parcoursen zijn steeds onder voorbehoud en kunnen in de aanloop naar de wedstrijd nog aan wijzigingen onderworpen worden.

   Fietsparcours:

   • 2 rondes van 11,5 km met bonificatie seconden 30 - 20 - 15 - 10 - 5 op de E3 col (Karnemelkbeekstraat) en 45 - 30 -  22- 15- 8 bonificatie seconden aan de finish.   Loopparcours:

   • 4 ronden lopen op Finse Piste (5,7km)  rond het Stedelijk zwembad van Ronse.

  Media


  • Foto's - Sprint Triathlon Ronse 2023

   De foto's van de Sprint Triathlon Ronse worden de week na het evenement hier gepost.

  Resultaten


  • Sprint Triathlon Ronse 2023

   Klik hier voor de resultaten van de Sprint Triathlon Ronse 2023. (Beschikbaar vanaf 16.04.2023)

  F.A.Q. 's


  • Is een specifiek niveau vereist voor deelname aan jullie triathlons?

   Nee, alle niveau's zijn welkom. Je zorgt er wel best voor dat je de afstanden per discipline binnen de cut-off tijd kan afleggen. De tijdslimieten vind je bij event informatie.

  • Wat als ik de tijdslimiet niet haal?

   De limiettijden worden met enige menselijkheid behandeld. Moesten we toch merken dat atleten deze tijdslimieten totaal niet halen zullen deze jammer genoeg de wedstrijd moeten staken. Na de cut-off tijden kunnen we niet garanderen dat het parcours nog verkeersvrij is en/of alle seingevers nog op post zijn. Als er specifieke regels zijn hier omtrent zal dit opgenomen worden in de race briefing.

  • Vanaf wanneer word ik in de veteranen reeks ingedeeld?

   Iedereen met een leeftijd van 40 jaar of ouder op 31 december van datzelfde jaar zal in de veteranen reeks ingedeeld worden. Men zal dus in de veteranen reeks worden ingedeeld vanaf het jaar dat men 40 jaar zal worden. Ben je op het moment van de wedstrijd nog 39 jaar en moet je later op het jaar nog 40 jaar worden zal je voor deze wedstrijd al wel in de veteranen reeks ingedeeld worden.

   Dezelfde werkwijze wordt aangehouden bij de categorieën 50+ (vanaf 50 jaar) en 60+ (vanaf 60 jaar).

  • Is het parcours verkeersvrij?

   Het parcours zal volledig verkeersvrij gemaakt zijn. De richtlijnen van politie en seingevers dienen ten allen tijden gerespecteerd te worden.

  • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

   Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

   Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

   Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

   Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

  • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

   Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


  • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


   We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

   Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

   Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


   • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

   • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

   • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

  • Kan ik de gpx van de parcoursen al krijgen?

   De GPX-files van de verschillende parcoursen kunnen terug gevonden worden in de tab "Parcours" van zodra deze beschikbaar zijn.

  • Is drafting toegelaten? Welke regels gelden er bij non-drafting?

   De 1/8 Triathlon Hotond is een DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is in deze 1/8 triathlon dus toegestaan.

   Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen zijn niet toegelaten.
   Korte opzetstuurtjes (die niet verder komen dan de remgrepen) zijn net als schijfremmen wel toegestaan.

  • Kunnen we een fiets/mtb huren?

   Nee, wij beschikken niet over een fietsverhuurdienst. Je kan altijd in de buurt bij de lokale fietsenmaker informeren of die fietsen verhuurt.

  • Is eigen bevoorrading toegestaan?

   Persoonlijke bevoorrading is niet toegestaan voor deze wedstrijd.

  • Krijg ik een finisher-shirt?

   Elke finisher ontvangt een exclusieve finisher T-shirt aan de aankomst.

  • Krijg ik korting met een wedstrijdlicentie van de triathlonfederatie?

   Onze events zijn onafhankelijk van de triathlonfederatie georganiseerd en we kunnen daarom geen kortingen geven voor atleten die in het bezit zijn van een licentie.

  • Mag ik met een opzetstuurtje/clip-on rijden op een drafting wedstrijd?

   Ja, dit mag maar het stuurtje mag niet voorbij de remmen komen.

  • De inschrijvingen zijn volzet, is er een wachtlijst?

   We werken niet met een wachtlijst. Bij een groot aantal annulaties worden deze plaatsen verzameld en zullen deze extra plaatsen op een later tijdstip opnieuw vrij gegeven worden om in te schrijven. Wanneer deze extra plaatsen zullen worden vrij gegeven zal gecommuniceerd worden via onze sociale media.

  Laatste Nieuws / Artikels

  Filter :
  Doneer om kinderarmoede tegen te gaan en win een gratis levenslang abonnement! >> KLIK HIER