Grand Raid 
Grand Raid

GRAND RAID

GRAND RAIDOfficiële webpagina van de Grand Raid in Nisramont (La Roche-en-Ardenne) (XL - Long - Short). Dit evenement maakt deel uit van de Triathlon Series


De Grand Raid Nisramont editie 2024 gaat door op zondag 24 maart 2024 (datum onder voorbehoud). Deze adventure race voor duo's in La Roche is intussen uitgegroeid tot een klassieker. 


De deelnemers aan de Grand Raid XL leggen zaterdagochtend een MTB proef af van 20km. Na de middag doen zij de Team Trail van 11km. Op zondag doen zij de Grand Raid. Er zal een combi klassement worden opgemaakt. 


Op zondag is het de Grand Raid. De wedstrijd begint met een kayakproef van 3km op het stuwmeer van Nisramont. Daarna een 22 km lang Ardens mountainbikeparcours in de richting van het epicentrum van het evenement: Bérismenil. De trailrun die hierna volgt is 8km (nieuw parcours!). Daarna volgt een mountainbikeparcours van 11km, iets minder technisch maar met voldoende hoogteverschil. We eindigen met een 4 km run-bike. Er is ook een kortere afstand in dezelfde prachtige omgeving maar met minder hoogteverschil: 1,5km kayak, 19 km mountainbike, 5km trailrun en 4 km runbike.


INSCHRIJVINGSTARIEVEN

Inschrijven kan enkel online en volgens onderstaande prijzentabel. Het loont dus om je snel in te schrijven! Zij die registreren voor 16 maart krijgen een persoonlijk startnummer MET naam en voornaam erop toebedeeld.Early Bird

Basisprijs

Last Minute

Grand Raid Short

€130

€145

€160

Grand Raid

€150

€165

€180

Grand Raid XL

€225

€250

€275

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van €1,00 +2,5% exl. BTW

GEEN INSCHRIJVEN TER PLAATSE 

Het is NIET mogelijk om je ter plaatse de dag zelf in te schrijven.

GROEPSINSCHRIJVINGEN BEDRIJVEN 

Wil jij graag met jouw bedrijf deelnemen aan dit event? Dat kan! Via de online inschrijvingsmodule maak je een groep  aan. De groepsverantwoordelijke staat in voor de betaling van de volledige groep. Je betaalt per deelnemer het normale tarief.
Eens de groep is aangemaakt, kan je zelf mensen toevoegen of uitnodigen. De groep moet uiterlijk afgesloten en betaald zijn 3 weken voor het event. Na deze datum zijn er geen annuleringen meer mogelijk. Vraag hier toegang tot de groepsinschrijving module aan. Opgelet enkel voor bedrijven met min 10 deelnemers !

Ben je met MINDER DAN 10 en/of ben je GEEN BEDRIJF en wil je toch samen inschrijven? Dat kan, je kan een onbeperkt aantal personen gelijktijdig in 1 order afhandelen.
 

ORGANISATIE

Dit event wordt georganiseerd door Sport Events, een bedrijf uit La Roche en Ardenne dat jaarlijks meer dan 40 verschillende evenementen organiseert. De rode draad doorheen al onze events is het offroad gebeuren, de natuur en het bos. We zijn Actief in Cycling, Triathlon, Trailrunning, Adventure Raids en Walking. Vele van onze events zijn al aan de 10de editie toe.

vanaf €145,00
Organisator: Sportevents

Media


 • Foto's 2023

  Zo snel mogelijk na het event kan u hier de foto's terugvinden.

  • Foto's 2022

   Zo snel mogelijk na het event kan u hier de foto's van Sportograf terugvinden.

   • Foto's 2021

    Zo snel mogelijk na het event kan u hier de foto's terugvinden.

    • Foto's 2019

     Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben) en/of de event pagina van Sportograf. Daar kan je ook jouw persoonlijke foto's bekijken / aan kopen.


     • Foto's 2018

      Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben) en/of de event pagina van Sportograf. Daar kan je ook jouw persoonlijke foto's bekijken / aan kopen.


      Resultaten


      • 2023

       Klik hier voor de resultaten van 2023

      • 2022

       Klik hier voor de resultaten van 2022

      • 2021

       Klik hier voor de resultaten van 2021.

      • 2019

       Klik hier voor de resultaten van 2019.

      • 2018

       Klik hier voor de resultaten van 2018.

      • 2017

       Klik hier voor de resultaten van de Grand Raid Nisramont korte afstand 2017.
       Klik hier voor de resultaten van de Grand Raid Nisramont lange afstand 2017. 
       Klik hier voor de resultaten van de Grand Raid Nisramont korte afstand 2017 - Brandweerklassement.
       Klik hier voor de resultaten van de Grand Raid Nisramont lange afstand 2017 - Brandweerklassement.

      • 2016

       Klik hier voor de resultaten van de Grand Raid Nisramont kort afstand 2016.
       Klik hier voor de resultaten van de Grand Raid Nisramont lange afstand 2016. 

      • 2015

       Klik hier voor de resultaten van de Grand Raid Nisramont korte afstand 2015.
       Klik hier voor de resultaten van de Grand Raid Nisramont lange afstand 2015. 

      • 2014

       Klik hier voor de resultaten van de Grand Raid Nisramont korte afstand - 2014.
       Klik hier voor de resultaten van de Grand Raid Nisramont lange afstand - 2014. 

      • 2013

       Klik hier voor de resultaten van de Grand Raid Nisramont 2013.

      F.A.Q. 's


      • Is een specifiek niveau vereist voor deelname aan de Grand Raid?

       Nee, alle niveau's zijn welkom. Je zorgt er wel best voor dat je de afstanden per discipline binnen de cut-off tijd kan afleggen. De tijdslimieten vind je bij event informatie.

      • Wat als ik de tijdslimiet niet haal?

       Je zal jammer genoeg de wedstrijd moeten staken. Na de cut-off tijden kunnen we niet garanderen dat het parcours nog juist is afgepijld en/of alle seingevers nog op post zijn. Als er specifieke regels zijn hier omtrent zal dit opgenomen worden in de race briefing.

      • Is het parcours verkeersvrij?

       Het parcours is niet verkeersvrij. Wanneer je op de openbare weg komt, moet je de verkeersregels en seingevers respecteren.

      • Mag ik deelnemen met een e-bike?

       Nee, E-bikes zijn niet toegestaan tijdens onze multisport events.

      • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

       Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

       Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

       Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

       Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

      • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

       Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


      • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


       We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

       Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

       Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


       • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

       • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

       • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

      • Kan ik de gpx van de parcoursen al krijgen?

       De GPX-files van de verschillende parcoursen worden ter beschikking gesteld in de week voor het evenement. Dit via de site en via de briefing die per mail naar alle deelnemers wordt gestuurd.

      • Kunnen we een fiets/mtb huren?

       Nee, wij beschikken niet over een fietsverhuurdienst. Je kan altijd in de buurt bij de lokale fietsenmaker informeren of die fietsen verhuurt. Bij camping Buitensport in Houfalize kan je alvast terecht voor een MTB.

      • Is eigen bevoorrading toegestaan?

       Persoonlijke bevoorrading is toegestaan.

      • Is er een bike wash voorzien?

       We hopen natuurlijk op stralend fietsweer maar bij echt slecht weer zullen we een mogelijkheid voorzien om je fiets af te spuiten.

      • Krijg ik korting met een wedstrijdlicentie van de triathlonfederatie?

       Onze events zijn onafhankelijk van de triathlonfederatie georganiseerd en we kunnen daarom geen kortingen geven voor atleten die in het bezit zijn van een licentie.

      • De inschrijvingen zijn volzet, is er een wachtlijst?

       Als mensen annuleren komen deze plaatsen vrij en kan je via de SQM Time inschrijven. Je kan onze site en sociale media in het oog houden waar we zullen communiceren als er plaatsen vrijkomen. Als de wedstrijd uitverkocht is kan u zich op een wachtlijst zetten.

      LAST MINUTE TICKETS voor zondag 1 oktober in La Roche-en-Ardenne: TRAIL DU BARRAGE (34-23-18-10km) SCHRIJF NU IN // HOUFFARAID (Solo-Duo) SCHRIJF NU IN
      LIVE RESULTATEN : DOLCE LA HULPE TRAIL