Chimay Walk 

CHIMAY WALK11km | 24km

Officiële webpagina van de Chimay Walk in Chimay (11km | 24km). Deze wandeltocht maakt deel uit van de Walkingseries

Op zaterdag 11 mei 2024 staat de 5de editie van Chimay Walk op het programma. Keuze uit twee afstanden (11km | 24km) en bij aankomst worden de eerste 200 ingeschrevenen beloond met een heerlijke Chimay degustatie! Vergeet na de Chimay Walk niet om langs de Espace Chimay te gaan, een stop die je niet mag missen!


Heb je vrienden, familie die liever lopen? Breng ze gerust mee. Zij kunnen die dag één van de 4 afstanden van 6de editie van de Trail de Chimay kiezen.

INSCHRIJVINGSTARIEVEN 2023

Inschrijven kan enkel online en volgens onderstaande prijzentabel. Het loont dus om je snel in te schrijven! Zij die registeren voor 24 april krijgen een persoonlijk startnummer MET naam en voornaam erop toebedeeld.Early Bird

Basisprijs

Last Minute

11km

€15,20

€19,00

€21,00

24km

€20,80

€26,00

€29,00

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van €1,00 +2,5% excl. BTW

GEEN INSCHRIJVEN TER PLAATSE 

Het is NIET mogelijk om je ter plaatse de dag zelf in te schrijven.

GROEPSINSCHRIJVINGEN BEDRIJVEN 

Wil jij graag met jouw bedrijf deelnemen aan dit event? Dat kan! Via de online inschrijvingsmodule maak je een groep  aan. De groepsverantwoordelijke staat in voor de betaling van de volledige groep. Je betaalt per deelnemer het normale tarief.
Eens de groep is aangemaakt, kan je zelf mensen toevoegen of uitnodigen. De groep moet uiterlijk afgesloten en betaald zijn 3 weken voor het event. Na deze datum zijn er geen annuleringen meer mogelijk. Vraag hier toegang tot de groepsinschrijving module aan. Opgelet enkel voor bedrijven met min 10 deelnemers !

Ben je met MINDER DAN 10 en/of ben je GEEN BEDRIJF en wil je toch samen inschrijven? Dat kan, je kan een onbeperkt aantal personen gelijktijdig in 1 order afhandelen.
 

ORGANISATIE

Dit event wordt georganiseerd door Sport Events, een bedrijf uit La Roche en Ardenne dat jaarlijks meer dan 40 verschillende evenementen organiseert. De rode draad doorheen al onze events is het offroad gebeuren, de natuur en het bos. We zijn Actief in Cycling, Triathlon, Trailrunning, Adventure Raids en Walking. Vele van onze events zijn al aan de 10de editie toe.

vanaf €21,00
Organisator: Sportevents

Parcours 2023

Na de start loop je langs de Abdij van Scourmont waar het Trappistenbier gebrouwen wordt. Het parcours speelt zich bijna volledig offroad af. Hou je aandacht erbij op de langste afstand want je loopt er langs een gestrand vliegtuig..

Voor de exacte locaties van de bevoorrading, hoogteprofielen en het parcours verwijzen we naar ons event op Trace de Trail. 


 • Chimay Walk 11km - 250m+


    PRAKTISCHE INFORMATIE OVER HET PARCOURS

  Geen bevoorrading - Enkel een eindbevoorrading
  Geen plastic bekers aan bevoorrading, U dient uw eigen beker mee te nemen  AFSTAND EN HOOGTEVERSCHIL

  Afstand en hoogteverschil zijn louter indicatief. De uiteindelijke afstand in kilometers kan iets hoger of lager zijn dan op jouw horloge of app. 
  We gebruiken verschillende websites om onze GPX-routes te berekenen. 
  Hieronder tref je de afstanden en hoogteverschillen berekend volgens drie websites die we gebruiken. 
  Voor de hoogteverschillen baseren we ons op Trace de Trail, deze website berekent dit over het algemeen het dichtst bij de werkelijkheid.
  Trace de Trail - 11km | 250m+
  Routeyou - 11km | 249m+
  Mygpsfiles.com - 11km | 112m+


  HOOGTEPROFIEL & PARCOURS


 • Chimay Walk 24km - 580m+


    PRAKTISCHE INFORMATIE OVER HET PARCOURS

  1 bevoorrading - Na 14km
  Geen plastic bekers aan bevoorrading, U dient uw eigen beker mee te nemen  AFSTAND EN HOOGTEVERSCHIL

  Afstand en hoogteverschil zijn louter indicatief. De uiteindelijke afstand in kilometers kan iets hoger of lager zijn dan op jouw horloge of app. 
  We gebruiken verschillende websites om onze GPX-routes te berekenen. 
  Hieronder tref je de afstanden en hoogteverschillen berekend volgens drie websites die we gebruiken. 
  Voor de hoogteverschillen baseren we ons op Trace de Trail, deze website berekent dit over het algemeen het dichtst bij de werkelijkheid.

  Trace de Trail - 24km | 580m+
  Routeyou - 24km | 587m+
  Mygpsfiles.com - 24km | 359m+


  HOOGTEPROFIEL & PARCOURS


 • Tijdslimieten per bevoorrading

  Bekijk binnenkort hieronder de tijdslimieten per bevoorradingspost.

  Opgelet -  voor uw eigen veiligheid zullen de tijdslimieten streng gerespecteerd wordenPraktische informatie 2023


 • Adres - Bereikbaarheid - Parking

  Start en finish zijn aan Auberge du Poteaupré, Rue du Poteaupré 5, 6464 Bourlers.
  Er is een ruime parking voorzien vlak bij de start/finish (volg de gele pijlen).

  De locatie is ook nagenoeg alleen bereikbaar per wagen. Tip: probeer te carpoolen! Dit bespaart je parkeerstress en is beter voor het milieu.

 • Dagindeling - Uurschema

  07.00 – 10.55 : Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startnummers
  08.00: Start Trail de Chimay 50km
  08.00 - 08.15 : Start Chimay Walk 11km & 24km
  10.00: Start Trail de Chimay 24km
  11.00: Start Trail de Chimay 11km
  13.00: Tijdslimiet Trail de Chimay 11km (5,5km/h)
  14.00: Tijdslimiet Trail de Chimay 24km (6km/h)
  16.30: Einde event | Tijdslimiet Trail de Chimay 50km (5,8km/h) en Chimay Walk

 • Afhalen borstnummer en T-shirt

  Borstnummers worden vooraf niet opgestuurd en kunnen enkel afgehaald worden op het wedstrijdsecretariaat op de dag van de wedstrijd. Je krijgt je nummer bij vermelding van je startnummer en hoeft verder niets mee te brengen.
  Je startnummer krijg je enkele dagen voor het event gemaild en je kan deze ook bekijken op de deelnemerslijst die gelijktijdig met de mailing online komt.

  De eventuele extra’s die je bestelde (zoals een T-shirt of eco-cup) krijg je samen met je startnummer mee. Het is mogelijk om borstnummers van familie en/of vrienden af te halen. Eventuele last minute veranderingen van afstand dien je te melden aan het secretariaat.
  Zie ‘Dagindeling – Uurschema voor de openingsuren van het wedstrijdsecretariaat.

 • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

  Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

  Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

  Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

  Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

 • Douches - Kleedkamers - Bewaring sporttassen

  Er zijn geen douches vorzien.

  Aangezien de parking zich op wandelafstand bevindt, wordt er geen bewaakte zone voorzien om je sporttassen af te geven. Er wordt wel een zone voorzien waar u uw tas kan achterlaten maar deze is dus onbewaakt.

 • Ongevallenverzekering

  Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd. Je kan er wel voor kiezen om bij je inschrijving een verzekering via de organisator af te sluiten. Dit is een extra betalende optie.

 • Goede doel Think Pink

  De organisatie steunt het goede doel THINK PINK, de nationale borstkanker campagne. Bij uw inschrijving kunt u een donatie doen hiervoor.  Als nationale borstkankercampagne vraagt Think Pink meer aandacht voor borstkanker en financiert de organisatie wetenschappelijk onderzoek rond de meest voorkomende kanker bij vrouwen. 1 vrouw op 8 krijgt borstkanker. Elk jaar horen meer dan 10.500 mensen dat ze borstkanker hebben. Vrouwen én mannen, want 1 lotgenoot op 100 is een man. Elke dag sterven 7 lotgenoten aan de ziekte.


  BEWEGEN GEEFT LEVEN

  Wat veroorzaakt borstkanker? Daarnaar voeren wetenschappers voortdurend onderzoek uit. Onderzoek bewees al dat gezonde voeding en voldoende bewegen het risico op borstkanker kunnen terugdringen. Daarom hecht Think Pink zo veel belang aan bewegen: het is een belangrijke preventiemaatregel, maar speelt ook een cruciale rol tijdens het herstel.


  THINK PINK GEEFT BORSTKANKER GEEN KANS

  Als nationale borstkankercampagne heeft Think Pink vier duidelijke doelstellingen:

  • Informeren over borstkanker
  • Sensibiliseren over het belang van screening
  • Innovatief en heel concreet wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker financieren
  • Zorg- en nazorgprojecten ondersteunen

  Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

  Meer info vind je op think-pink.be  

 • Fotoservice

  Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN Facebook account hebben.


 • Organisatie

  De organisatie is in handen van Sportevents, bvba 

  Dit event maakt deel uit van de Walkingseries.

 • Materiaal

  Nog op zoek naar nieuwe schoenen of andere loop benodigdheden? 

  Bij Runners' lab helpen ze je graag in 1 van hun 5 winkels in Gent, Zaventem, Zwijndrecht, Paal-Beringen of Antwerpen aan het allerbeste materiaal om optimaal te presteren.

  Geen tijd om naar de winkel te gaan. Geen probleem, ze hebben ook een online shop !

 • Overnachten / Logement

  Kom je graag terug naar Chimay en zoek je een plaats om te overnachten of gezellig te tafelen?

  Dit kan in l'Auberge du Poteaupré.Wedstrijd informatie


 • Startprocedure

  Er is een gezamenlijke start onder de startboog voor alle afstanden.
  Nadien kan u even vrij starten.

  Opgelet, vroeger starten kan om veiligheidsredenen niet.
  Het parcours is voor het aanvangsuur op sommige plaatsen nog niet bewegwijzerd en mogelijks is de bevoorradingspost niet tijdig opgesteld.

  Indien je de dag zelf beslist om een andere afstand te lopen, dien je dit op voorhand aan het secretariaat te melden. 

 • Tijdslimieten

  Alle bevoorradingsposten op het parcours hebben officiële openingsuren/openingstijden.

  Als je niet in staat bent om de gemiddelde snelheid aan te houden is deze walk of de langere afstand van deze walk helaas voor jou te hoog gegrepen en raden we aan om een kleinere afstand te kiezen.

  U kan deze raadplegen in de tab "dagindeling."

 • Bevoorradingen / Geen plastic bekers / Persoonlijke dropbag

  BEVOORRADINGEN

  Op het parcours zijn er verschillende bevoorradingen met drank en snacks. De exacte locaties zijn aangeduid op de parcourskaart van trace de trail (zie tab ‘parcours). De bevoorradingen hebben standaard water, zoute snacks, cake, snoep, … Opgelet! Aan de verzorgingsposten zijn geen plastic bekers, je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen.


  PERSOONLIJKE BEVOORRADINGSZAK

  Er is geen persoonlijke bevoorradingszak (die naar een bepaald punt op het parcours gebracht wordt) voor deze tocht.

  GEEN PLASTIC WEGWERPBEKERS !

  Uit respect voor het milieu voorzien wij geen plastic wegwerp bekers. Je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen. Dit geldt voor de bevoorradingen onderweg alsook aan de finish. We hebben handige eco-cups, dat zijn herbruikbare drinkbekers die je kan opplooien, aan te kopen bij je online inschrijving en/of te koop aan het secretariaat voor 4 euro.

Media


 • Chimay Walk 2022

  Om de foto's te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben) en/of de event pagina van Sportograf. 

  Daar kan je ook jouw persoonlijke foto's bekijken / aan kopen.


  • Chimay Walk 2019

   Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben). Diezelfde dag ging de Chimay Cycling Classic ook door, deze foto's vindt u hier ook in terug.


   • Chimay Walk 2018

    Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben) en/of de event pagina van Sportograf. Daar kan je ook jouw persoonlijke foto's bekijken / aan kopen.


    Chimay Walk F.A.Q. 's


    • Zijn honden en/of stokken toegelaten?

     Honden zijn toegestaan als ze aan de leiband blijven en zich correct gedragen. Vergeet niet om ook een drinkbak voor uw hond te voorzien.

     Wandelstokken zijn toegelaten maar zijn voor dit event in principe niet nodig.
     We raden het dus af om deze hier te gebruiken.

    • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

     Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

     Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

     Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

     Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

    • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

     Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


    • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


     We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

     Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

     Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


     • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

     • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

     • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

    • Heb ik specifieke Trail schoenen nodig voor dit event?

     Trailschoenen zijn steeds aan te raden wanneer je offroad loopt. Ze bieden meer stabiliteit op oneffen terrein en voorkomen dat je je enkel zou omslaan over een boomwortel, steen, ... . Bovendien heb je in steile klimmen of technische afdalingen grip nodig.

     De trailschoenen van SCOTT bieden verschillende modellen aan met een terrein specifiek profiel.

     Gewoonweg DE beste trailschoenen. 

    LAST MINUTE TICKETS voor zondag 1 oktober in La Roche-en-Ardenne: TRAIL DU BARRAGE (34-23-18-10km) SCHRIJF NU IN // HOUFFARAID (Solo-Duo) SCHRIJF NU IN
    LIVE RESULTATEN : DOLCE LA HULPE TRAIL